top of page

4.līgas klubs izslēdz Leverkūzenes Bayer, Dortmundes Borussia izmocīta uzvara papildlaikā

Vācijas kausā tika aizvadītas astotdaļfināla spēles, un par galveno pārsteigumu neapšaubāmi kļuva Leverkūzenes Bayer zaudējums pret Regionalliga West (ceturtās pēc spēka līgas) vienību Rot-Weiss Essen. Ievērojams pārsvars visas spēles laikā piederēja Leverkūzenes Bayer, četras reizes trāpot pa vārtu stabu, bet spēles pamatlaiks tā arī beidzās ar rezultātu 0:0. Ieņemt pretinieku cietoksni izdevās vien 105' minūtē, ar vārtu guvumu izceļoties Leonam Beilijam. Bet Rot-Weiss Essen nav padevusies, un 108' minūtē, izmantojot Lukāša Hrādecka kļūdu, rezultātu izlīdzināja Kefkirs, bet uzvaru nesošus vārtus 117' minūtē guva Engelmans.


Veiksmīgāk nospēlējusi Dortmundes Borussia, bet arī dortmundiešiem nācās panervozēt savā spēlē pret 2.Bundeslīgas vienību Paderborn, kas pagājušā sezonā izkritusi no Bundeslīgas. Jau līdz 16' minūtei dortmundieši nonākuši vadībā ar rezultātu 2:0, pateicoties Emre Džana un Džeidona Sančo vārtiem, un likās, ka mierīgi novedīs spēli līdz uzvarai. Bet Paderborn izrādīja sīvu pretestību, un vairākkārt apdraudēja pretinieku vārtus. Galu galā Dortmundes Borussia tika sodīta par savu paviršību – 79' minūtē vienus vārtus atspēlēja Julians Justvans, bet kompensācijas laika beigās Paderborn, pēc VAR lēmuma, nopelnīja 11 metru soda sitienu (kā arī tika atcelts Ērlinga Holanna vārtu guvums), ko bez problēmām realizēja Ovusu, pārvedot spēli uz papildlaiku, kur Holanna vārtu guvums 95' minūtē izrādījās uzvaru nesošais.


Nespēja noturēt gūto divu vārtu pārsvaru arī cita Bundeslīgas vienība, 1. FC Köln, tiekoties ar 2.Bundeslīgas vienību Jahn Regensburg. Ielaižot divus vārtus jau līdz spēles 22' minūtei, Jahn Regensburg vēl pirms pirmā puslaika beigām prata izlīdzināt rezultātu. Spēles 78' minūtē 1. FC Köln nopelnīja 11 metru soda sitienu, bet Emmanuela Dennisa sitiens tika atvairīts. Noskaidrot uzvarētāju papildlaikā arī neizdevās, un komandām nācās aizvadīt 11 metru soda sitienu sēriju. Ar realizētu pendeli sērijā izcēlās papildlaikā uz maiņu iznākušais Tolu Arokodare, izvirzot savu komandu vadībā, bet neprecīzi bija viņa komandas biedri, Horhe Mere un Janness Horns, un uzvaru svinēja Jahn Regensburg.


Ar uzvaru 11 metru soda sitienu sērijā izcēlās arī Minhenes Bayern pāridarītāja Holstein Kiel, pārspējot Darmstadt. Bez īpašām grūtībām savās spēlēs uzvarēja RB Leipzig (4:0 pār Bochum), un Brēmenes Werder (2:0 pār Greuter Fürth), savukārt ar minimālu pārsvaru savus pretiniekus pārspēja Wolfsburg (1:0 pār Schalke 04) un Minhengladbahas Borussia (2:1 pār Stuttgart).


Vācijas kausa ceturtdaļfināla izloze gaidāma svētdien, 7.februārī, savukārt pašas spēles tiks aizvadītas 2. un 3.martā.

bottom of page