top of page

Alisons uzdāvina uzvaru Manchester City, trilleris Old Trafordā, draudi spēlētājiem un tiesnesim


Par 23.kārtas centrālo spēli kļuvusi spēle starp Liverpool un Manchester City. Iespējas atklāt spēles rezultātu bija Liverpool – ar bīstamu momentu izcēlās Manē, 24' minūtē raidot bumbu ar galvu augstāk par vārtiem, bet 29' minūtē izcili uz Roberto Firmino sitienu noreaģēja Edersons. Tomēr tuvāk tam, lai izvirzītos vadībā, bija Manchester City vienība, 36' minūtē nopelnot 11 metru soda sitienu, bet pēc Ilkaja Gindogana sitiena bumba aizlidojusi augstāk par vārtiem.


Tomēr turku izcelsmes Vācijas pussargs spēja reabilitēties, spēles 49' minūtē esot pareizajā vietā un pareizajā laikā, no tuvas distances raidot bumbu vārtos (0:1). Liverpool virzījās uz priekšu, un 62' minūtē vienā no epizodēm Salāhs nopelnīja 11 metru soda sitienu, ko pats arī realizēja. 71' minūtē Džona Stounsa vārtu guvums tika atcelts aizmugures stāvokļa dēļ, bet spēles likteni izšķīra divas Alisona rupjas kļūdas nākamo piecu minūšu laikā. Pēc viņa neveiksmīgām piespēlēm bumbu sākumā 73' minūtē pārtvēra Fodens, un to nogādāja Gindoganam, kurš bija precīzs (1:2), savukārt 76' minūtē izmantoja Alisona kļūdu Bernardu Silva, piespēlējot pie tukšiem vārtiem stāvošam Stērlingam, kurš dubultoja Manchester City pārsvaru (1:3). Liverpool pēc šāda pavērsiena bija pilnīgi demoralizēta, un 83' minūtē pielika punktu izcili šo spēli aizvadījušais Fodens, ielaužoties sodā laukumā un ar spēcīgu sitienu aizsitot garām Alisona rokām (1:4). Arī šajā epizodē Liverpool vārtsargs nospēlēja ne visai droši, faktiski desmit minūšu laikā atdodot pretiniekiem uzvaru. Manchester City turpina savu uzvaru gājienu, kā arī svinēja pirmo uzvaru pār Liverpool viesos kopš 2003.gada. Savukārt Liverpool pēc šī zaudējuma arvien vairāk attālinājies no cīņas par čempiontitula saglabāšanu, atpaliekot no Manchester City par 10 punktiem.

Šī uzvara ļāvusi Manchester City palielināt pārsvaru no kaimiņiem Manchester United līdz 5 punktiem, kas kopā ar Everton savā laukumā sarīkoja Premjerlīgas sekotājiem aizraujošu cīņu. Pēc pirmā puslaika vadībā ar rezultātu 2:0 bija mājinieki, pateicoties Kavanī iesistiem vārtiem ar galvu, un kārtējam Brunu Fernandeša meistarstiķim, ar sitienu ārpus soda laukuma tālajā stūrī pārsteidzot pretinieku vārtsargu. Iespējams, Everton treneris Karlo Ančēloti prata atrast pareizos vārtus, jo viesi vien pāris minūšu laikā spējuši izlīdzināt rezultātu. Sākumā attapīgāks soda laukumā izrādījās Abdulajs Dukurē, izmantojot de Hea kļūdu, bet pēc 3 minūtēm pēc viņa piespēlēs pārspēja Manchester United vārtsargu Hamess Rodrigess. 70' minūtē Maktominejs atkal izvirzīja mājiniekus vadībā – šajā epizodē nedaudz nepaveicās Everton vārtsargam Olsenam, kurš varētu aizsniegties līdz bumbai, ja mirkli pirms tam nepaslīdētu. Tomēr Everton kārtējo reizi parādīja savu raksturu, un pašā pēdējā uzbrukumā kompensācijas laika piektajā minūtē izrāva neizšķirtu Everton labākais bombardieris Kalverts-Luīns, gūstot savus 13 vārtus šosezon un uzstādot uz tablo gala rezultātu 3:3.


Turpina pakāpties turnīra tabulā Londonas Chelsea, pēc uzvaras pār Sheffield United ar rezultātu 2:1 nonākot piektajā vietā, kas garantē dalību Eiropas līgā. Dominējot bumbas kontroles ziņā, Chelsea to prata konvertēt vārtu guvumā vien 43.minūtē, pateicoties Meisona Maunta precīzam sitienam. Visai kuriozā veidā Sheffield United izdevās izlīdzināt rezultātu 55' minūtē – nesaprototies ar Eduardu Mendī, Antonio Rīdigers raidīja to savos vārtos. Bet jau nākamajā uzbrukumā Timo Verners pārtvēra bumbu pēc pretinieka kļūdas, un tika nogāzts soda laukumā, nopelnot 11 metru soda sitienu, ko veiksmīgi realizēja Žoržinju.


Ar vārtu guvumu savā pirmajā spēlē pēc savainojuma izcēlās Harijs Keins, sekmējot Tottenham uzvaru pār West Bromwich Albion ar rezultātu 2:0. Keinam šie ir 20 vārti visos turnīros šosezon, un šo rādītāju viņš ir panācis jau septīto sezonu pēc kārtas. Leicester City nospēlējusi bezvārtu neizšķirtu ar Wolverhampton, paliekot trešajā vietā tabulā.


Piekto zaudējumu pēc kārtas cietusi Southampton, šoreiz ar 2:3 piekāpjoties Newcastle United. Savu pirmo spēli Southampton rindās aizvadīja no Liverpool izīrētais japāņu malējais pussargs Takumi Minamino, izceļoties ar vārtu guvumu spēles 30' minūtē.


Kārtējo neveiksmi cieta Londonas Arsenal, ielaižot vārtus pret Aston Villa spēles 2' minūtē, kas izrādījušies vienīgie šajā spēlē. Sākot ar šo spēli stājās spēkā jauns noteikums Anglijas Premjerlīgas reglamentā, kas pieļauj papildus maiņu gadījumā, ja ir aizdomas par smadzeņu satricinājumu spēlētājam.

Interesanti, bet ne visai patīkami un pieņemami notikumi notiek arī ārpus Anglijas Premjerlīgas spēlēm. Vismaz pieci spēlētāji ir saņēmuši rasistiska rakstura apvainojumus, tai skaitā Manchester United spēlētāji, Rešfords, Tuanzebē un Marsiāls (francūzim un viņa sievai pat tika izteikti arī nāves draudi), West Browmich Albion spēlētājs Romeins Sojers, kā arī Chelsea aizsargs Rīss Džeimss, kurš pat padalījās savos soctīklos ar ekrānuzņēmumu, kur viņu anonīms lietotājs nosaucis par mērkaķi. Kā arī nāves draudus saņēmis Anglijas Premjerlīgas tiesnesis Maiks Dīns, pēc pāris strīdīgi pieņemtiem lēmumiem pēdējās notiesātās spēlēs. Kā rezultātā Dīns uz nenoteiktu laiku atteicās tiesāt Anglijas Premjerlīgas spēles.

Nākamajā kārtā Premjerlīgas cienītājus gaida uzreiz vairākas aizraujošas spēles: sestdienas pēcpusdienā Leicester City tiksies ar Liverpool, savukārt vakarā ir paredzēta Manchester City un Tottenham Hotspur spēle. Svētdien Arsenal tiksies ar turnīra tabulas kaimiņiem no augšas - Leeds United, savukārt noslēgsies kārta pirmdien ar West Ham United un Chelsea tikšanos ar čempionāta pastarītēm - Sheffield United un Newcastle United.

bottom of page