top of page

Liverpool zaudē, kamēr AC Milan joprojām iet bez zaudējumiem Itālijā

TautasFutbols.LV sāk arī iknedēļas Eiropas top līgu apskatus, kurā vienā rakstā Jūs varēsiet iepazīties ar svarīgākajiem futbola notikumiem Eiropā.


Liverpool pirmais zaudējums 12 spēlēs, tuvākie sekotāji pietuvojas


Anglijas Premjerlīgas līdervienība Liverpool iesāka gadu ar zaudējumu 0:1 pret Southampton vienību, ielaižot vienīgos vārtus jau spēles 2.minūtē. Līdz ar to pārtrūka Liverpool 12 spēļu sērija bez zaudējumiem Premjerlīgā (pēdējo reizi Liverpool zaudēja 2020.gada 4.oktobra spēlē pret Aston Villa 2:7), kā arī jāatzīmē cita sērija - jau ceturto spēli pēc kārtas Liverpool nebija spējīga uzvarēt.

Šo Liverpool krīzi izmantojuši tās tuvākie sekotāji no Mančestras United, kas pieveica Aston Villa ar 2:1, un panāca Liverpool punktu skaita ziņā. Tāpat jāņem vērā, ka Mančestras United rezervē ir vēl viena spēle. Par vienu punktu no divām līdervienībām atpaliek Leicester City, kuri panāca uzvaru viesos pār Newcastle United ar rezultātu 2:1.


17.spēles dienas centrālajā spēlē Mančestras City visai pārliecinoši ar 3:1 pieveica Chelsea vienību, panākot 3:0 jau līdz spēles 34.minūtei, un ielaižot vārtus tikai spēles 92.minūtē. Tottenham savā spēle ar 3:0 pieveica Leeds United, uzbrucējam Sonam šajā spēlē gūstot savus 100.vārtus Tottenham kreklā. Pēc šīm uzvarām, kā arī Aston Villa un Everton vienību zaudējumiem savās spēlēs, izveidojies interesants izvietojums tabulā – uzreiz četrām vienībām no ceturtās līdz septītajai vietai ir pa 29 punktiem.

Kārtējā spēle tika pārcelta COVID-19 vīrusa pandēmijas dēļ – šoreiz izpalika Fulham un Burnley vienību savstarpējā spēlē. Fulham komandai šī jau ir otrā pārceltā spēle pēc kārtas, atgādinām, ka tika pārcelta arī iepriekšējās kārtas spēle pret Tottenham.


Pirms šīs spēles dienas, nu jau pagājušā 2020.gada pēdējā dienā, Futbola Asociācija pieņēmusi lēmumu diskvalificēt uz 3 spēlēm Mančestras United uzbrucēju Edinsonu Kavani par ierakstu sociālajos tīklos pēc uzvaras pār Southampton ar 3:2 pagājušā gada novembra beigās, kuru Futbola Asociācija skaidrojusi kā “aizskarošu, nepiedienīgu un kas ceļ spēlei neslavu”, un kurā izmantoto vārdu dažos kontekstos var interpretēt kā rasistisku. Kavani jau bija spiests izlaist spēli pret Aston Villa, kā arī izlaidīs Anglijas Līgas kausa pusfināla spēli pret Mančestras City un trešās kārtas FA kausa cīņu pret Watford.


Nākamās divas kārtas Anglijā ir nedaudz sajauktas kopā. Dažas 18.kārtas spēles ir pārceltas uz nedēļu vēlāk, līdz ar to sanāk, ka vairākas 18.kārtas spēles tiks izspēlētas nākamās nedēļas vidū, tad sekos 19.kārtas spēles brīvdienās un pēc tam atlikušās 18.kārtas spēles. Nākamnedēļ noteikti jāpievērš uzmanība arī Anglijas kausa izcīņas spēlēm. Piektdien Aston Villa uzņems Liverpool komandu, bet Wolverhampton Wanderers - Crystal Palace vienību. Sestdien un svētdien visas dienas garumā varēs sekot līdzi daudzām citām kausa izcīņas spēlēm, no kurām jāizceļ sestdienas Arsenal un Newcastle tikšanās savā starpā. Vēl viena kausa izcīņas spēle ir ieplānota pirmdienas vakarā, kad Stockport County savās mājās cīnīsies pret West Ham United.


Bet jau šovakar Anglijas līgas kausa ietvaros pusfinālā spēkiem mērosies Tottenham Hotspur un Brentford, bet rīt futbola līdzjutējus priecēs Mančestras derbijs - Manchester United pret Manchester City. Abu spēļu sākuma laiks - 21:45.

 

Mesi 500. spēle Spānijas čempionātā


Zīmīgu jubileju pret LaLiga vājāko komandu Huesca sasniedza Barcelona zvaigzne Lionels Mesi, kurš aizvadīja savu 500. spēli Spānijas čempionātā, pirmo aizvadot pirms 16 gadiem. Spēlē pret Huesca Barcelona dominēja visu spēli, izveidojot kaudzi ar vārtu gūšanas iespējām, taču vienīgo reizi spējot pārspēt pretiniekus vien spēles 27. minūtē, kad pēc Mesi piespēles tos guva Frenkijs de Jongs. Mesi šī bija 300. rezultatīvā piespēle viņa karjerā – 260 Barcelona sastāvā, bet vēl 40 viņš ir veicis ar Argentīnas nacionālo izlasi.

Citā spēlē teicami nospēlēja Luiss Svaress, kurš veicot rezultatīvu piespēli un gūstot vārtus pašas spēles beigās, ļāva Madrides Atletico veiksmīgi pārspēt Deportivo Alaves, un noturēt pirmo vietu turnīra tabulā.

Tikmēr Athletic Bilbao mājās ar 1:0 uzvarēja Elche. Uzvara gan nebija iemesls, lai amatā atstātu galveno treneri Gaisku Garitano. Baumo, ka viņa vietu, visticamāk, ieņems bijušais Barcelona treneris Ernesto Valverde.


Tikmēr Atletico Madrid tuvākie sekotāji Real Madrid ar 2:0 pārspēja Celta Vigo vienību. Savukārt Real Sociedad nespēja pārspēt līgas pastarīti Osasuna komandu, nospēlējot 1:1 un nedaudz attālinoties no abām Madrides komandām. To izmantoja Villarreal, kuri mājās ar 2:1 pārspēja Levante un tagad no trešās vietas atpaliek vien par 1 punktu.

Šo trešdien Barcelona gaida 2.kārtas pārceltā spēle izbraukumā pret Athletic Bilbao, bet nākamā kārta tiks aizvadīta brīvdienās. Sestdien līdzjutējus gaida uzreiz vairākas aizraujošas spēles: Sevilla uzņems Real Sociedad komandu, Atletico Madrid spēkosies ar Athletic Bilbao, bet Granada centīsies apturēt Lionelu Mesi un viņa kompāniju. Tikmēr šovakar, rīt un parīt Spānijā tiks aizvadītas Spānijas kausa izcīņas spēles.



 

Minhenes Bayern atspēlējas no 0:2, Leverkūzenes Bayer otrais zaudējums pēc kārtas


Bundeslīgas sezona turpinās pilnā sparā, neskatoties uz ierastu iepriekšējos gados tendenci no decembra beigām (īsi pirms Ziemassvētkiem) līdz janvāra beigām izsludināt gandrīz viena mēneša pārtraukumu. Bet COVID-19 pandēmija un tās sekas ir mainījuši ierasto Vācijā kārtību.

Minhenes Bayern, pēc negaidīta neizšķirta 1:1 ar šīs sezonas galveno atklājumu Berlīnes Union, uzvarējusi trīs spēlēs pēc kārtas, šoreiz mājas spēlē ar 5:2 pieveicot ar 6 punktiem priekšpēdējā vietā esošo Mainz 05 vienību. Bet par vieglu šo panākumu nosaukt gan nevar – pēc pirmā puslaika negaidīti vadībā izvirzījās viesi, pēc neviennozīmīgās epizodes ar Džeromu Boatengu, taču nedz spēles galvenais tiesnesis, nedz arī VAR nesaskatīja pārkāpumu pret aizsargu un visas Bayern pretenzijas bijušas veltīgas – 0:1. Līdz pārtraukumam viesi spēja palielināt pārsvaru, gūstot arī otrus vārtus pašā puslaika izskaņā.


Otrā puslaika sākumā viesi varēja panākt arī 3:0 savā labā, tomēr teicami nospēlēja Manuels Noijers. Tomēr Minhenes Bayern prata izlabot situāciju, gūt 5 vārtus līdz spēles beigām un svinēt uzvaru. Jāatzīmē, ka arī viesiem bija vēl viena teicama izdevība gūt trešos vārtus, taču Noijeru glāba vārtu pārliktnis. Kārtējie divi vārti Minhenes Bayern uzbrukuma līderim Robertam Levandovskim, un arī vērts atzīmēt Džošua Kimmiha sniegumu, kuram šī bija pirmā spēle sākumsastāvā pēc atkopšanās no novembrī gūtā savainojuma spēlē pret Dortmundes Borussia – vārti un rezultatīva piespēle.

Uzvaru svinējusi arī RB Leipzig vienība, ar 1:0 viesos pārspējot VfB Stuttgart vienību, un šobrīd par 2 punktiem atpaliek no pirmajā vietā esošās Minhenes Bayern. Otro zaudējumu pēc kārtas piedzīvoja Leverkūzenes Bayer, kura vēl pēc 12.kārtas ieņēma pirmo vietu, bet nu jau pazeminājusies uz trešo vietu. Šoreiz ar rezultātu 1:2, nespējot noturēt spēles sākumā gūto vadību, tika zaudēts Frankfurtes Eintracht vienībai.


Uzvaras ar līdzīgu rezultātu 2:0 pār Wolfsburg un Brēmenes Werder svinēja attiecīgi Dortmundes Borussia un Berlīnes Union, nostiprinoties ceturtajā un piektajā vietā. Interesants fakts, ka Berlīnes Union, kopā ar Minhenes Bayern, ir uz doto brīdi divas vienīgās komandas šajā Bundeslīgas sezonā, kuras guvušas vārtus visās 14 aizvadītajās spēlēs. Tikmēr savus pirmos vārtus šajā Bundeslīgas sezonā guva Dortmundes Borussia spēlētājs Džeidons Sančo.


Joprojām bez uzvarām sezonu turpina pēdējā vietā esošā Gelzenkirhenes Schalke 04. Jaunā trenera Kristiāna Grosa apstiprināšana vēl nav devusi rezultātu – bezierunu zaudējums 0:3 viesos pret Berlīnes Hertha. 14 spēles bez uzvarām šajā sezonā, un pieskaitot klāt 16 neuzvarētās spēles pēc kārtas no pagājušās sezonas, bezuzvaru sērija sasniegusi jau 30 spēles. Schalke 04 ir arvien tuvāk, lai atkārtotu vai arī pat pārspētu Bundeslīgas bezuzvaru sērijas antirekordu, kas ir 31 spēle, kas kopš 1966.gada pieder jau neeksistējošam klubam Berlīnes Tasmania.

Sesto reizi laukumā Bundeslīgas spēlē ir izgājis no Valmiera FC izīrētais uzbrucējs Tolu Arokodare, nospēlējot līdz šim vismazāko laiku vienā spēlē – 3 minūtes mājās pret Augsburg vienību, nepalīdzot savai komandai izglābties no zaudējuma 0:1.


Nākamajā kārtā par centrālo spēli ir uzskatāma RB Leipzig un Dortmundes Borussia cīņa. Tikmēr Minhenes Bayern viesosies pie Minhengladbahas Borussia, Schalke 04 centīsies nepanākt antirekordu, uzņemot TSG Hoffenheim vienību, kā arī savā starpā cīnīsies Berlīnes Union un Wolfsburg.

 

Milāna joprojām bez zaudējumiem


Par kārtas centrālo spēli kļuva duelis Turīnā, kur Juventus uzņēma Udinese komandu. Ne visai veiksmīgi turnīru iesākusī Juventus, pārliecinoši ar 4:1 pieveica pretiniekus no Itālijas ziemeļiem. Udinese goda vārtus spēja gūt vien pašās spēles beigās, taču sākums lika nedaudz satraukties Turīnas komandas faniem, jo pretinieki spēja gūt ātrus vārtus taču ar VAR palīdzību tie tika atcelti. Īpaši jāizceļ Krištianu Ronaldu divi vārtu guvumi, kas ļāva kļūt par nedalīti labāko snaiperu pirmajā vietā ar kopā gūtiem 14 vārtiem. Viņš svētdien arī pārspēja slavenā Pelē rekordu. Portugālis oficiālajās spēlēs kopumā guvis 758 vārtus, kas ir par vieniem vairāk nekā Pelē. Rekords gan pieder čeham Josefam Bicanam, kurš laika posmā no 1931. līdz 1955.gadam oficiālajās spēlēs kopumā izcēlās 759 reizes. Neapšaubāmi, ka tuvākajā laikā šis rekords kritīs.

Pagājušās sezonas pārsteigumu autore Eirokausos Atalanta ļoti pārliecinoši ar 5:1 pārspēja kaimiņus turnīra tabulā Sassuolo. Duvanam Sapatam šajā spēlē divi gūti vārti un rezultatīva piespēle.


Milāna turpina sezonu bez zaudējumiem, šoreiz izbraukumā ar 2:0 pārspējot Benevento komandu. Tikmēr tās tuvākā sekotāja, otra Milānas komanda - Inter, ar 6:2 pārliecinoši pārspēja līgas tabulā pēdējā vietā esošu Crotone vienību. Šajā spēlē ar trīs vārtiem atzīmējās Lautaro Martiness.


Trešajā vietā esoša AS Roma nespēja gūt vārtus spēlē pret Sampdoria, nospēlējot neizšķirti 0:0, līdz ar to, pateicoties savai pārliecinošai uzvarai pret Cagliari ar 4:1, Napoli pietuvojās trešajai vietai un atpaliek tikai 2 punktus no AS Roma.

Nākamā kārta tiks aizvadīta rīt. Nepārprotami, kārtas centrālā spēle tiks aizvadīta pašā vakarā 21:45, kad Juventus izbraukumā centīsies sagādāt pirmo zaudējumu šajā sezonā AC Milan komandai. Taču pastāv iespējamība, ka spēle nevarēs notikt. Juventus komandā pozitīvus COVID-19 testus uzrādījuši divi spēlētāji - Huans Kvadrado un Alekss Sandro. Arī ar COVID-19 slīmību izslimušais Paulo Divala ir zem riska, uzrādot saaukstēšanās simptomus. Komanda izies papildus testēšanu pirms doties uz Milānu.

 

Maurisio Početino debija PSG galvenā trenera amatā

Rīt, pēc nelielas pauzes, atsāksies arī Francijas čempionāts. Savu pirmo spēli pie Parīzes kluba stūra aizvadīs Maurisio Početino. PSG izbraukumā centīsies pārspēt 14.vietā esošo Saint-Etienne vienību. Pats Početino uzsvēra, ka PSG ir lieliski nokomplektēta komanda un komandas galvenais mērķis ir uzvara UEFA Čempionu līgā. Ierindā atgriežoties traumētajiem spēlētājiem, Parīzes klubs būs gatavs spēlei pret Barcelona.


bottom of page