top of page

Angļu klubi tuvu tam, lai aizvadītu angļu finālu Čempionu līgā


PSG, pēc veiksmīga pirmā puslaika, ielaiž divus vārtu otrajā un sarežģī iekļūšanu finālā. Foto - Getty Images

Chelsea cienījams sniegums un neizšķirts Madridē


Pirmo reizi šajā gadsimtā savā starpā tikās Madrides Real un Londonas Chelsea. Spēles iesākums izdevies viesiem – Chelsea regulāri veidoja uzbrukumus madridiešu vārtu virzienā, tiekot pie pirmās labās izdevības 10' minūtē, kad Timo Vernera sitienu no tuvas distances atvairīja Kurtuā. Tomēr jau pēc pāris minūtēm Chelsea panāca savējo – Kristians Pulišičs saņēma bumbu no Rīdigera, neviena netraucēts noturēja pauzi un tika garām izgājušam Kurtuā, un raidīja bumbu garām Madrides Real aizsargiem, kas izvietojušies pie vārtu līnijas (0:1), kļūstot par pirmo amerikānieti, kas atzīmējās ar vārtu guvumu Čempionu līgas pusfinālā. Tikmēr mājinieki pirmo bīstamo momentu izveidoja 23' minūtē, kad Karims Benzemā ar sitienu ārpus soda laukuma trāpīja pa vārtu stabu. Nepagāja ilgs laiks, kad franču uzbrucējs prata pārspēt tautieti Eduardu Mendī – pēc Marselo centrējuma sākumā divcīņā otrajā stāvā uzvarēja Kazemiru, tad Militau, no kura bumba pie Benzemā, kurš apstrādāja bumbu un ar pusšķērītes sitienu panāca izlīdzinājumu (1:1). Chelsea pie pirmās izdevīgās iespējas devās pretuzbrukumos, vienā no kurām Verners raidīja bumbu nedaudz garām vārtiem.


Otrajā puslaikā spēle izlīdzinājusies, abas komandas aizsardzībā spēlēja cieši, līdz ar ko bumba vai nu pēc sitiena trāpījusi pa vienu no pretinieku spēlētājiem, vai nu lidojusi garām vārtiem. Rezultāts palicis nemainīgs – 1:1. Madrides Real arī šoreiz nespēja pārspēt Chelsea (iepriekš tika fiksēti 2 zaudējumi un 1 neizšķirts), līdzīga situācija ir Zinedinam Zidānam savstarpējās spēlēs pret Tomasa Tuhela vadītām komandām (4 neizšķirti un 1 zaudējums). Kā arī statistika nav par labu madridiešiem – vien divos no deviņiem gadījumiem, noslēdzot pirmo spēli mājas laukumā ar neizšķirtu, Real tikusi nākamajā kārtā.


Mančestras City uzvar izbraukumā


UEFA Čempionu līgas otrā pusfināla pirmajā spēlē Parīzē PSG spēja pirmā gūt vārtus un aizvadīja lielisku pirmo puslaiku, tomēr astoņu minūšu laikā otrajā puslaikā Mančestras City, pateicoties De Breines un Mareza vārtu guvumiem, spēja atspēlēt vienu vārtu deficītu un izcīnīt uzvaru - 2:1.


Pirms spēles par favorīti uz iekļūšanu finālā tika atzīta City, tomēr pirmajā puslaikā daudz bīstamāk uzbruka tieši Parīzes Saint-Germain, kas rezultējās arī gūtos vārtos. Īpaši bīstamus uzbrukumus PSG uz City vārtiem izdarīja pēc standartsituācijām - pirmo vētru Parīze sacēla pie pretinieku vārtiem 13' minūtē, kad Mbapē pie sitiena netika, taču pēc sieniņas izspēlēšanas pie sitiena no teicamas pozīcijas tika Neimārs, taču glāba Edersons. Mājnieki turpināja uzbrukt, un 15' minūtē pēc vēl viena stūra sitiena izvirzījās vadībā. Di Marija izpildīja centrējumu, kas atrada komandas kapteini Markiņosu, kurš pēc atgriešanās no traumas atkal guva vārtus Čempionu līgā - 1:0. 28' minūtē Parīze vēlreiz tika pie stūra sitiena un jau atkal izveidoja lielisku iespēju - Paredess ar galvu aizsita pavisam nedaudz garām vārtu kreisajam augšējam stūrim. Brīdi vēlāk Navass rupji kļūdījās piespēlē soda laukuma tuvumā, tomēr aizsargi spēja briesmas neitralizēt. PSG pirmajā puslaikā izpildīja vairāk sitienu, bet pēdējās minūtēs pirmā reālā iespēja arī parādījās City, kad Fodens pēc vēl vienas parīziešu kļūdas savā laukuma pusē tika pie sitiena no soda laukuma vidus, tomēr uzsita tieši virsū Navasam, kurš glāba.


Otrā puslaika sākumā pārsvaru bumbas kontrolē lēnām pārņēma Mančestra, tomēr pirmajās 15 minūtēs neko ievērības cienīgu nespēja izveidot. Tomēr 64' minūtē City ne no kā panāca izlīdzinājumu. De Breine centrēja soda laukumā, neviens no partneriem līdz bumbai neaizsniedzās, taču Navass nenovērtēja bumbas trajektoriju un pēc tās atsitiena pret zemi ļāva tai ielidot vārtos - 1:1. 71' minūtē Parīze pārkāpa noteikumus tuvā soda laukuma tuvumā. Marezs izpildīja soda sitienu, bumba lidoja spēlētāju sienā, taču Paredess un Kimpembe izlaida bumbu cauri tai. Navass līdz bumbai, kas lidoja vārtu otrā pusē, aizsniegties nespēja - 1:2. Astoņu minūšu laikā City pilnībā izmainīja spēles gaitu. PSG situācija jau tā nebija patīkama, taču 77' minūtē tā palika vēl drausmīgāka. Gveje no muguras iebrauca Gindogana kājā un saņēma sarkano kartīti. Mača izskaņā City pārsvaru palielināt gan vairs nespēja, tomēr Parīzes situācija pirms atbildes mača pavisam noteikti nav patīkama - izbraukumā nākamajā otrdienā būs jāatspēlējas no 1:2.

bottom of page