top of page

Arsenal atspēlē trīs vārtu deficītu, Tottenham pietuvojas Top-4


Arsenal spēja atspēlēties no 0:3 un izraukt punktu spēlē pret West Ham. Foto - premierleague.com

Četras spēles tika aizvadītas arī Anglijas Premjerlīgas ietvaros. 18.kārtas pārnestajā spēlē Tottenham pateicoties Karlosa Vinisiusa un Harija Keina gūtiem vārtiem ar rezultātu 2:0 pārspēja Aston Villa, apsteidzot Liverpool un pietuvojoties Top-4. 29.kārtas pārnestajās spēlēs Brighton & Hove Albion ar rezultātu 3:0 sagrāva Newcastle United, attālinoties no izkrišanas zonas par 6 punktiem. Savukārt 18.vietā esošā Fulham palaida garām iespēju apsteigt par vienu vietu augstāk esošo Newcastle United, zaudējot ar rezultātu 1:2 Leeds United.

Bet par aizraujošāko spēli no šīm četrām ar trillera cienīgu sižetu noteikti kļuva cīņa starp West Ham United un Arsenal. Pirmās 32 minūtes priekš Arsenal kļuvušas par naktsmurgu – 15' minūtē ar izcilu sitienu devītniekā rezultātu atklāja Džese Lingārds, jau pēc divām minūtēm pārsvaru pēc zibenīgas soda sitiena izspēles dubultoja Džarods Bovens, bet 32' minūtē veiksmīgi pielika kāju Tomašs Součeks – 3:0. Čehu pussargs izcēlies ar vēl vienu vārtu guvumu 38' minūtē, vienīgi rezultāts pēc viņa vārtu guvuma kļuvis 3:1 – atkal pieliekot kāju, bet šoreiz pēc Lakazeta sitiena, bumba mainīja virzienu un Lukašs Fabianskis šajā epizodē bija bezspēcīgs. Šie vārti protokolā tika pierakstīti kā Součeka vārtu guvums savos vārtos. Šie vārti Arsenal vienību atdzīvināja, un komanda devās uz lieliem ātrumiem atspēlēties vēl pirms pirmā puslaika, Bukajo Sakam neizmantojot divas izcilas iespējas.


Arsenal nesamazināja ātrumus arī otrajā puslaikā. Jau 47' minūtē pēc Lakazeta sitiena pāri Fabianskim Issa Diopam vajadzēja izsist bumbu šķērītes sitiena veidā tuvu vārtu līnijai. Saviem spēkiem Arsenal nekādīgi nevarēja dabūt bumbu vārtos, un nu jau otro reizi šajā spēlē palīgā nāca West Ham United spēlētājs – šoreiz pēc Čembersa raidījuma soda laukumā pirmais pie bumbas nonāca Kreigs Dousons, un ar spēcīgu sitienu savos vārtos 61' minūtē samazināja West Ham pārsvaru (3:2). Divi vārtu guvumi savā rāmī sapurinājuši West Ham spēlētājus, un nākamo 15 minūšu laikā kaut kādā neiedomājamā veidā komandai neizdevās gūt ceturtos vārtus. 66' minūtē divas reizes pēc kārtas vienā izklupienā glāba savu komandu Kīrans Tīrnijs, 74' minūtē Čembers laicīgi izsita bumbu, nedodot iespēju to raidīt tukšos vārtos Lingārdam. Bet 76' minūtē nespēja iesist tukšos vārtos Maikls Antonio, izklupienā aizsniedzoties līdz bumbai, bet trāpot vārtu stabā. Galu galā par nespēju realizēt savus momentus West Ham tika sodīts ar trešiem ielaistiem vārtiem – 82' minūtē rezultātu izlīdzināja Lakazets (3:3), fiksējot arī gala rezultātu.

Premjerlīga pēc nacionālo izlašu loga atsāksies 3.aprīlī, un uzreiz gaidāmas divas interesantas cīņas – savā starpā tiksies Leicester City un Manchester City, savukārt Arsenal uzņems savā laukumā Liverpool.

bottom of page