top of page

Arsenal un Manchester United nenoskaidro uzvarētāju, Manchester City palielina pārsvaru


Anglijas Premjerlīgas 21.kārtas centrālajā spēlē Londonas Arsenal savā laukumā uzņēma Manchester United. Pirmajā puslaikā tuvāk nonākšanai vadībā bija Manchester United, biežāk apdraudot pretinieku vārtus. Pirmais bīstamais moments izveidojies 20' minūtē, kad pēc Freda sitiena izcili nospēlēja Bernds Leno, ar pirkstgaliem aizsniedzoties līdz bumbai. Spēles 34' minūtē, nonākot acu pret aci, neizdevās sitiens Brunu Fernandešam, bet labāko iespēju atklāt spēles rezultātu nav izmantojis Markuss Rešfords – saņemot bumbu pie vārtsarga laukuma, Rešfords nospēlēja pavirši, pārāk aizraujoties ar driblingu, un sist pa vārtiem jau bija pa vēlu. Arsenal vien atzīmējās ar Pepes sitienu garām vārtiem spēles 30' minūtē.


Otrajā puslaikā Arsenal atdzīvinājās un komandas arvien biežāk apmainījās ar vārtu gūšanas iespējām. Sākumā 48' minūtē izcilā pozīcijā nonāca Viljans (kurš kļuva par pirmo brazīlieti ar 250 spēlēm Anglijas Premjerlīgā), bet viņa sitienu bloķēja Van-Bisaks. Vēl izdevīgākā pozīcijā 58' minūtē nonācis Edinsons Kavanī, bet no tuvas distances nespēja trāpīt vārtos. 65' minūtē Arsenal nopelnījis soda sitienu labā pozīcijā, bet Aleksandra Lakazeta raidītā bumba trāpīja pa vārtu pārliktni. Uz kādu laiku spēle ritēja mierīgāk, līdz abas komandas pamatlaika izšķirošajās 10 minūtēs neapmainījās ar vārtu gūšanas iespējām – 81' minūtē līdzīgā situācijā, kā pirmajā puslaikā, neizmantoja savu iespēju Nikolass Pepe, raidot bumbu garām vārtiem, tikmēr 88' minūtē, līdzīgi kā pusstundu iepriekš, no izcilas pozīcijas bumbu garām vārtiem raidīja Kavanī. Abām komandām galu galā neizdevās iepriecināt šīs spēles sekotājus ar vārtu guvumiem, un rezultāts uz tablo palika nemainīgs – 0:0. Šis ir pirmais bezvārtu neizšķirts abu komandu starpā kopš 2014.gada februāra. Kā arī Manchester United nespēj uzvarēt Arsenal Premjerlīgā kopš 2018.gada aprīļa. Arsenal atgriezās 10.vietā, tikmēr Manchester United punktu starpība ar kaimiņiem no Manchester City, pēc viņu uzvaras pār Sheffield United, palielinājās līdz 3 punktiem.

Leicester City pirmo reizi kopš 13.kārtas nonākusi 4.vietā, pēc negaidīta zaudējuma no Leeds United savā laukumā ar rezultātu 1:3, un pēc Liverpool uzvaras pār West Ham United ar līdzīgu rezultātu viesos. Ja iepriekšējā Liverpool spēlē pret Tottenham par varoni kļuva Sadio Manē, kurš šo spēli izlaida, tad šoreiz izcēlās Mohameds Salāhs, otrajā puslaikā 11 minūšu laikā izceļoties ar diviem vārtu guvumiem. Veinaldums palielināja pārsvaru līdz 3 vārtiem 84' minūtē, un West Ham United spēja tikai atbildēt ar vienu vārtu guvumu 87' minūtē. Šī uzvara Liverpool bija ceturtā viesos šosezon, un visas no tām bija izcīnītas Londonā.


Pirmo uzvaru ar Tomasu Tuhelu pie stūres izcīnīja Londonas Chelsea, ar rezultātu 2:0 pārspējot Burnley, pateicoties Aspilikvetas un Markosa Alonso vārtu guvumiem. Zīmīgi, ka pēc Tuhela iecelšanas aizvadītājās divās spēlēs pretinieki vēl nav izdarījuši nevienu sitienu pa Chelsea vārtu rāmi.


Aston Villa viesos ar rezultātu 1:0 pārspēja Southampton vienību pateicoties Rosa Bārklija vārtu guvumam, bet šajā spēlē vairāk tika apspriesti divi strīdīgi pieņemtie lēmumi, kas nāca ne par labu mājiniekiem – spēles sākumā par spēli ar roku netika piešķirts 11 metru soda sitiens Aston Villa vārtos, savukārt spēlēs beigās atcēla Denija Ingsa vārtu guvumu, fiksējot aizmuguri.


Negaidītu zaudējumu cieta Tottenham, bez sava līdera Harija Keina un ar Garetu Beilu pamatsastāvā pirmo reizi kopš novembra APL spēlēs, ar rezultātu 0:1 piekāpjoties Brighton and Hove Albion vienībai. Šī svarīgā uzvara ļāva Brighton arvien vairāk distancēties no izkrišanas zonas, palielinot pārsvaru no 18.vietas īpašnieces Fulham, kam vēl ir viena spēle rezervē, par 7 punktiem.

Nākamās kārtas spēles tiks aizvadītas jau šīs nedēļas vidū. Londonas Chelsea un Tomasu Tuhelu gaida pirmais nopietnais pārbaudījums, tiekoties ar Tottenham. Manchester City viesosies pie Burnley, savukārt Manchester United un Liverpool attiecīgi uzņems Southampton un Brighton and Hove Albion.

bottom of page