top of page

Arī Eiropas līgas pusfinālā iekļūst 2 angļu klubi


Roma divu spēļu summā bija pārāka par Amsterdamas Ajax. Foto - UEFA

Slavia sešās minūtēs kapitulē pret Arsenal


Prāgas Slavia pienākusi šai spēlei gan ar viesos gūto vārtu pārsvaru, gan ar nepatīkamu ziņu par savu spēlētāju Ondrdžeju Kudelu, kuru atzina vainīgu par rasistiskiem apvainojumiem spēlē pret Glāzgovas Rangers, un diskvalificēja uz 10 spēlēm UEFA rīkotajos turnīros. Spēles sākums bija līdzīgs abu komandu izpildījumā, bet pirmie bumbu vārtos raidīja Arsenal 14' minūtē. Tomēr tiesnešu brigāde fiksēja aizmuguri vārtus guvušam Emilam Smitam Rovam. Neskatoties uz to, Arsenal ātri saņēmās, un pēc četrām minūtēm rezultātu atklāja Nikolass Pepe, bet vēl pēc 6 minūtēm uz tablo jau bija 3:0 – vārtus guva Lakazets un Saka. Lakazets arī uzstādīja gala rezultātu 77' minūtē – 4:0. Arsenal iekļūst Eiropas līgas pusfinālā trešo reizi pēdējo četru gadu laikā, un tiksies ar spāņu Villarreal, kuru trenē bijušais Arsenal treneris Unajs Emerijs.


Roma izsit no tālākās cīņas Amsterdamas Ajax komandu


Ajax, pēc neveiksmīgas spēles Amsterdamā devās uz Romu ar mērķi gūt vismaz divus vārtus. Spēles sākumā Roma izveidoja labu momentu, no laukuma vidus uz randiņu ar Ajax vārtsargu aizskrēja Pellegrīni, taču viņam nepietika ātruma, aizsargi viņu panāca, tiesa, viņam izdevās izkārtot sev sitienu, taču tas sanāca ļoti vājš un nesagādāja vārtsargam nekādu grūtību. Spēles 8' minūtē Ajax līdzjutēji visticamāk piedzīvoja ļoti nepatīkamu brīdi, jo Veretu guva vārtus Stekelenburga sargātajos vārtos. Tiesa, vārti tomēr netika ieskatīti aizmugures stāvokļa dēļ. Roma ik pa laikam izdevās izveidot puslīdz bīstamu momentu pie pretinieku vārtiem, ko nevar teikt pa Ajax, kuriem tieši šie vārti bija ļoti nepieciešami. Ajax pirmajā puslaikā izveidoja tikai vienu patiešām bīstamu momentu pie Roma vārtiem - spēles 13' minūtē, kad Lopess kļūdījās bumbas ievadīšanā un iedeva piespēli tieši Entonijam uz kājas, kurš uzreiz ielauzās soda laukumā, iedeva piespēli uz 11 metru atzīmi zem sitienam Klāsenam, kura sitienu bloķēja aizsargi.


Otrais puslaiks Ajax komandai iesākās ļoti veiksmīgi, jau 49' minūtē Braijans Brobi pārmeta pāri vārtsargam un atklāja rezultātu. Nu jau tikai vieni vārti šķira Ajax no iekļūšanas pusfinālā. Un jau 56' minūtē Ajax it kā guva tos nepieciešamos otros vārtus. Lopess atvairīja Brobi sitienu, taču pirmais pie bumbas bija Tadičs, kurš raidīja bumbu vārtos. Taču šajā epizodē iejaucās VAR, konstatējot, ka pirms piespēles uz Brobi, Taljafiko pārkāpa noteikumus, līdz ar to vārti tika atcelti. Vēlāk Ajax kā, lai arī necentās gūt otros vārtus, kļūda aizsardzībā noveda pie tā, ka Džeko panāca izlīdzinājumu šajā spēlē, lai arī tas neko nemainīja, Ajax tik un tā bija nepieciešami otrie vārti, taču visi Amsterdamas kluba centieni bija neveiksmīgi - tālāk soļo Roma.


United soļo tālāk


Eiropas Līgas ceturtdaļfināla atlikušajās atbildes spēlēs pirmo spēļu uzvarētājas arī tika tālāk nākamajā kārtā - gan United, gan Villarreal bija pārākas abos mačos.

United pēc uzvaras ar 2:0 viesos Granadā, arī mājās sākumā ielika teicamus pamatus tikšanai tālāk, jo jau sestajā minūtē Kavani ar sitienu no Gaisa pārspēja Granada vārtu vīru 1:0. Pēc piecpadsmit minūtēm arī Granada radās pirmā iespēja gūt vārtus – pēc standartsituācijas izpildes, bumba tika centrēta soda laukumā, kur to līdaciņā pa vārtiem sita Herrers. Vēl pēc piecpadsmit minūtēm Mančesterai bija iespēja gūt supergolu. Pēc Matiča diagonālas piespēles, bumba nonāca nedaudz sāņus no vārtiem pie Fernandeša, kurš to raidīja ļoti spēcīgi uzreiz no gaisa ar pirmo pieskārienu, taču nedaudz pāri, puslaikam noslēdzoties ar minimālu angļu komandas pārsvaru.


Arī otrās 45 minūtes iesākās United zīmē – pirmo 20 minūšu laikā vairākkārtīgi tie ar sitieniem no otrā stāva apdraudēja Granada vārtus. Pašā pamatlaika izskaņā Granada bija ļoti teicama ātrajos pretuzbrukumos – vienā no tiem tas pats Herera ar galvu sita virsū vārtsargam no ļoti tuvas distances, līdz ar to vārtu vīrs bija pārāks. Taču tas vēl nebija viss šajā spēlē. Jau pašā nākamajā pretuzbrukumā pēc Tellesa piespēles, gaisa divcīņā ar Matu, bumbu savas komandas cietoksnī pārvirzīja aizsargs Valejho, līdz ar to Mančesterai droša uzvara divu spēļu summā ar 4:0. Lai arī abas komandas pretinieku vārtus apdraudēja visai bieži, ļoti piekliboja trāpījumi vārtu taisnstūrī – kopā komandas to paveica tikai 5 reizes, turklāt United abi divi gūtie vārti arī bija vienīgie sitieni vārtu rāmī.


Horvātu sapnis beidzies


Otrajā duelī, kurā bija iesaistīta spāņu komanda, tai veicās krietni veiksmīgāk, proti Villarreal uzņēma Dinamo Zagreb, ko pirmajā spēlē izbraukumā pārspēja ar 1:0.

Pirmā patiesi bīstamā iespēja kādai no komandām bija 25' minūtē, kad pēc ilglaicīga Villarreal uzbrukuma no neliela attāluma uzreiz no gaisa sita Čukvueze, taču tas vien norībināja Vārtu stabu. Desmit minūtes vēlāk tas pats Čukvueze tika izvirzīts vienatnē pret vārtsargu, taču bija nesavtīgs un piespēlēja uz vārtu priekšu vēl labākā pozīcijā esošajam Alkaseram. Taču tiesneša asistents sākotnēji bija bargs, paceldams karodziņu, norādot uz aizmugures stāvokli, taču ar video asistenta palīdzību taisnība tika noskaidrota, un vārti tika tomēr ieskaitīti. Savukārt trīs minūtes līdz spēles beigām Villarreal dubultoja pārsvaru šajā spēlē, un izvirzījās vadībā divu spēļu summā ar trīs vārtu pārsvaru. Labajā malā teicamu saspēli nodemonstrēja Fojtijs un Moreno, uzreiz pēc tās sekoja ass dūriens ar piespēli sod laukumā – pirmais sitiens bija neveiksmīgs, taču atlēkusī bumba nonāca pie Alkasēra, kurš to mierīgi ieraidīja tālajā vārtu malā.


Otrā puslaika 20' minūtē nedaudz savas pozīcijas uzlabot varēja Dinamo, kad praktiski vienatnē pret vārtiem tika izvirzīts Orišičs, kurš pamanījās bumbu raidīt starp pretinieku vārtsarga kājām, tomēr garām tālajam vārtu stabam. Dažas minūtes vēlāk praktiski pāri visam laukumam ceļu pa kreiso malu ar bumbu mēroja Triogeross, kurš, nonācis līdz laukuma gala līnijai soda laukumā ar piespēli atrada Moreno. Uzbrucējs trāpīja teicami zem vārtu pārliktņa, taču vārtsargs noreaģēja laikus. Piecpadsmit minūtes līdz spēles beigām Orišičs sadarbībā ar Petkoviču komandai tomēr spēja gūt goda vārtus - 1:2. Līdz ar to Villarreal visai viegla uzvara divu spēļu summā ar 3:1.

bottom of page