top of page

Atletico pirmais klupiens pēdējo 2 mēnešu laikā, Varāns izglābj Real, Barca izrauj uzvaru


Spānijas futbola čempionāta 22. kārtas spēlē Madrides Real izbraukumā vien ar pūlēm spēja tikt galā ar turnīra pastarīti Huesca - 2:1. Abus vārtus Madrides kluba labā guva Varāns, uzvaras vārtus iesitot vien 84' minūtē. Pirms nedēļas Real zaudēja Levante ar 1:2, kas ļāva Madrides Atletico aizmukt vēl tālāk, bet Barcelona panākt Zidāna komandu. Šoreiz Real viesojās pie šī brīža čempionāta vājākās komandas Huesca, kura gan zaudē retāk nekā pusē gadījumu - pirms šīs spēles bija spējusi iekrāt 10 neizšķirtus un 9 zaudējumus.


Pastarīši noteikti nav nolemti un mērķis ir izglābties no izkrišanas. Ar tādu domu Huesca arī sāka spēli, jau pirmajās 10 minūtēs trīs reizes nopietni apdraudot madridiešu vārtus. Tikai pamazām titulētie viesi iespēlējās un sāka veidot savas iespējas, vienīgais bīstamais Real moments pirmajā puslaikā bija Benzemā sitiens no pustālās distances.


Arī otro puslaiku aktīvāk sāka Huesca, kas vispirms trāpīja pa pārliktni, bet 48' minūtē arī guva teicamus vārtus. Pretuzbrukumā labā pozīcijā bumbu saņēma Galans. Viņš ne pārāk strauji izrīkojās ar bumbu, taču ar kreiso kāju izdarītais sitiens bija izcils - bumba lidoja tālajā devītniekā. Šis vārtu guvums izpelnījās arī mūsu komandas atziņu un iekļuva nedēļas vārtu guvumu topā, ierindojoties 2.vietā (ar pilnu nedēļas vārtu guvumu topu varat iepazīties - šeit). Madrides Real diezgan ātri atspēlējās, turklāt diezgan netipiskā veidā. Benzemā izpildīja brīvsitienu, bumba trāpīja pa pārliktni, uzlidoja augstu gaisā un par to vislabāk pacīnījās Varāns, kurš ar galvu to pārbidīja vārtos. Real vēl bija pietiekami daudz laika, lai izrautu uzvaru. Kādā no epizodēm neticamā veidā vārtus neguva Benzemā, kurš no četriem metriem ar pilnu jaudu trieca bumbu pret Huesca vārtsarga krūtīm, kurš bija zaudējis pozīciju. Huesca tuvojās kārtējam punktam, taču nenopelnīja to. 84' minūtē Madrides klubam atkal talkā nāca standartsituācija. Pēc Toni Krosa centrējuma ar galvu sita Kazemiru, bet vārtsarga atvairīto bumbu tīklā ieraidīja Varāns, kurš pēc ilgstoša sausuma perioda šodien pēkšņi izcēlās ar diviem vārtiem - 2:1 Madrides Real uzvara.


Real Madrid šajā laika posmā paspēja izcīnīt arī otru uzvaru, 1.kārtas pārceltajā spēlē Madrides Real ar 2:0 pārspēja Getafe.

Citā 22. kārtas spēlē Barcelona, zaudējusi pirmo puslaiku, beigās ar 3:2 uzveica Real Betis. Spēli krasi mainīja Mesi, kurš nāca uz maiņu pie nederīgā 0:1 un guva izlīdzinājuma vārtus, kā arī piedalījās otro vārtu kombinācijā. Pēc fantastiskās 120 minūšu Copa del Rey 5:3 spēles pret Granada, šoreiz izbraukuma spēlē pret Real Betis Ronalds Kūmans sākumā pietaupīja Mesi un de Jongu, abus atstājot uz rezervistu soliņa. Un tam bija saprotams iemesls - jau trešdien Karaļa kausa mačs pret spēcīgo Sevilla un arī Čempionu līgas pirmais duelis pret PSG nākamnedēļ. Tiesa, jau 12' minūtē de Jongs bija spiests doties laukumā uz maiņu, jo savainojumā iedzīvojās centra aizsargs Arauho. Holandiešu pussargs, kuram martā, visticamāk, būs jāspēlē pret Latviju, ne pirmo reizi lāpīja Barcelona robus un spēlēja centra aizsarga pozīcijā.

Kūmana komandai pirmais puslaiks bija neveiksmīgs ne tikai Arauho savainojuma dēļ. Barca ar milzīgu teritoriālo pārsvaru pārtraukumā pamanījās doties iedzinējos, jo 38' minūtē izlaida pretuzbrukumu, kuru pēc Emersona piespēles no vārtu priekšas realizēja lieliskā formā esošais uzbrucējs Iglesiass - bumba ielidoja ter Štegenam starp kājām. Katalonijas grandam pirmajā puslaikā bija tikai viens teicams moments - Langlē no dažiem metriem sita netraucēti ar galvu, tomēr šis raidījums lidoja garām stabam.


Otrā puslaika ievadā ar spēcīgu tālsitienu Betis vārtsargam lika pastrādāt Mingesa, taču mājinieki sniedza bīstamāku atbildi - pēc skaistas kombinācijas Huanmi uzsita no vārtu priekšas, taču veiksmīgi glāba ter Štegens. Kādu brīdi šķita, ka Betis pretuzbrukumi tūlīt atnesīs arī otros vārtus, tomēr spēli kājām gaisā apgrieza Mesi nākšana uz maiņu. Argentīnietis laukumā devās 57' minūtē, bet jau pēc divām minūtēm pēc Dembelē piespēles Leo daudz nedomājot trieca bumbu tuvajā stūrī. 68' minūtē Barcelona jau atradās vadībā un paveica to visai savdabīgā veidā. Mesi izvirzīja labā pozīcijā Albu, kurš piespēlēja gar vārtiem - Grīzmans vēlējās eleganti ar papēdi iesist, taču trāpīja ar bumbu pa savu otro kāju, bumbai lidojot prom no vārtiem. Taču nenoreaģēja Betis aizsargs Ruiss, kurš uzskrēja bumbai virsū un nejauši trāpīja pašā vārtu stūrī - 2:1 viesu labā. Neveiksmes autors Ruiss reabilitējās ļoti ātri. Betis pēc Busketsa pārkāpuma tika pie bīstama brīvsitiena no sāniem un pēc kvalitatīva centrējuma Ruiss varonīgi uzvarēja gaisa divcīņā - 75' minūtē 2:2. Un tomēr Ruiss paguva šajā spēlē arī otro reizi kļūt par antivaroni. Ja epizodē ar Grīzmanu Betis aizsargam vienkārši nepaveicās, tad 87' minūtē viņš varēja vainot tikai pats sevi - Ruiss pie sava soda laukuma aizkavējās, viņu apzaga 21 gadu vecais Trinkau un ļoti skaisti iegrieza bumbu devītniekā no vārtu pārliktņa. Barcelona otro reizi dažu dienu laikā izspēlēja trilleri un atkal ar laimīgām beigām - 3:2.


Kā ziņo Barcelona, tad pirms gaidāmās kausa spēles pret Sevilla, lazaretē pievienojušies vēl 3 pamatsastāva vai tam pietuvināti spēlētāji – Brētveits, Dests un Pjaničs. Tas nozīmē, ka šobrīd nav pieejami veseli 8 spēlētāji, kas licis uz pirmo komandu izsaukt vairākus B komandas spēlētājus, lai varētu pilnvērtīgi gatavoties kausa mačam.


22. kārtas noslēdzošajā spēlē līdervienība Madrides Atletico pēc ilgāka pārtraukuma nespēja uzvarēt - 89' minūtē izlaists panākums pār Celta Vigo. Djego Simeones vīri tabulā gan joprojām saglabā lielu pārsvaru. Pirmajās trīs spēlēs Atletico divreiz nospēlēja 0:0, taču kopš tā brīža 16 mačos sakrāts fantastisks uzvaru skaits – veselas 15 un, piepalīdzot arī Real un Barcelona klupieniem, Simeones komanda ieguvusi varenu pārsvaru tabulā - pirms šī mača septiņu punktu pārsvars gan pret Barcelona, gan Real. Jāpiezīmē, ka Atletico pagājušajā nedēļā skārusi COVID-19 krīze - Felikss, Erera, Lemārs, Dembelē, Ermoso saslima. Tāpat joprojām jāiztiek bez Tripjē, turklāt pēc COVID-19 izslimošanas maču uz soliņa sāka Karasko.


Un jau trešo reizi pēdējo četru maču laikā Atletico agri nonāca zaudētājos – jau 13' minūtē. Maljo centrēja no labā flanga, bet Mina skaisti trāpīja 'līdaciņā' ar galvu. Lai gan cīņas turpinājumā Atletico uzlaboja aizsardzības organizāciju, pārsvaru bumbas kontrolē iegūt neizdevās, arī momenti uzbrukumā neveidojās. Taču 'atlēti' kārtējo reizi pierādīja, ka tai daudz iespēju nevajag, lai gūtu vārtus. 45' minūtē pēc Ljorentes piespēles visus apsteidza efektīvais Luiss Svaress - 1:1.

Svaresam vajadzēja 26 spēles, lai gūtu pirmos 15 vārtus Spānijas čempionātā Barcelona kreklā, bet šovakar 17. mačā Atletico kreklā viņš sasniedza jau 16 vārtu atzīmi – apskaužama rezultativitāte.


50' minūtē sekoja piespēle brīvajā zonā Lodi, kurš vienā pieskārienā uzlika bumbu uz paplātes urugvajietim - Svaress slīdot perfekti trāpīja pa bumbu, atkal nogādājot to tīklā. Nonākot vadībā, Atletico prot ieslēgt pretiniekam nepatīkamu futbolu - asa aizsardzība, bīstami pretuzbrukumi, vajadzības gadījumā ilgstoša bumbas kontrole. Tomēr vadību līderi šoreiz nenosargāja. Ja vienā no epizodēm, kad Celta galvenais uzbrucējs Aspass grasījās veikt asu sitienu, Kondogbija izmisīgā lēcienā patraucēja, tad 89' minūtē Celta savu iespēju tomēr realizēja. Atletico melnkaniešu aizsargs Savičs, sajuta sāpes kājās, apstājās, un viesi izspēlēja līdz brīvam sitienam no vārtu priekšas - precīzs bija Fereira 2:2. Atletico ceturto reizi pēc kārtas nespēja nosargāt savus vārtus sausā, kas interesantākais - abu komandu vārtsargi šajā mačā tā arī neveica nevienu atvairījumu. Atletico pār abiem pārējiem Spānijas grandiem astoņu punktu pārsvars un viena spēle rezervē.

Nākamajā kārtā Atletico viesosies pie sīkstās Granada, kas jau vairākkārt šosezon ir sagādājusi galvassāpes līdervienībām. Citai Madrides komandai Real pretī stāsies 'sikspārņi' no Valenijas. Interesants duelis gaidāms starp turnīra tabulas kaimiņiem Villarreal, kas pēdējās 5 spēles nav piedzīvojusi zaudējuma rūgtumu un Real Betis - abas vienības tēmē uz Eirokausu ceļazīmēm.

bottom of page