top of page

Atletico turpina uzvarēt, neļaujot pietuvoties pretiniekiem


LaLiga līdervienība Atletico pēdējās 15 spēlēs ir spējusi iegūt 42 no maksimāli iespējamajiem 45 punktiem. Lai cik raiti krātos uzvaras un, lai cik jūtams pārsvars tabulā būtu Atletico, atslābt Djego Simeones padotie nevar, jo pēdējā laikā arī abi grandi uzņēmuši labu tempu - gan Barcelona, gan Real pēdējās deviņās spēlēs 7-2-0. Valencia, kurai arī ļoti svarīgs mačs - komanda sezonas pirmajā pusē sakrājusi vismazāk punktu pēdējo 40 sezonu laikā, pirms šī vakara spēles Valencia bija vien divus punktus virs izkrišanas zonas.

Atletico, kurai nevarēja palīdzēt Tripjē, jau otro spēli pēc kārtas ne tikai ielaida vārtus, bet arī nonāca iedzinējos agrīnā stadijā. Valencia iesita jau 12' minūtē. Tiesa, šai gadījumā par kādu plaisu aizsardzībā runāt būtu nevietā, jo Valencia serbu pussargs Račičs izcēlās ar fantastisku tālsitienu - Oblaka lēciens nelīdzēja.

Atletico arī šoreiz prata atspēlēties, talkā nākot standartsituācijai. Pēc Lemāra stūra sitiena Felikss atlētiskā lēcienā iespēra bumbu vārtos. Līdz pārtraukumam rezultāts nemainījās, taču katrā ziņā Valencia bija vairāk nekā konkurētspējīga šajā mačā.


Toties otro puslaiku gan Madrides komanda sāka ļoti labi un mērķtiecīgi. 54' minūtē mājinieki izcīnīja vadību - Valencia veica augstu presingu, Atletico uz riska robežas tika tam pāri. Felikss savaldīja tālu piespēli un pats iespēlēja to soda laukumā, kur ar pretestību nesaskārās Luiss Svaress. Urugvajietis, nosvinot savu 34 gadu jubileju, ļoti precīzi trāpīja tālajā apakšējā stūrī, panākot 2:1. Esot vadībā, Atletico jutās daudz komfortablāk un 72' minūtē iesita vēl vienus vārtus, izmantojot pretuzbrukuma priekšrocības. Karasko ieguva daudz brīvās zonas, ieskrēja no labā flanga soda laukumā, un izripināja bumbu uz maiņu nākušajam Korea - 3:1. Atletico turpina savu uzvaru gājienu, šodien izcīnīts septītais panākums pēc kārtas.


Barcelona izbraukumā ar 2:0 uzvarēja Elche, izcīnot 4 uzvaru pēc kārtas, pietuvojoties uzvaras tiesas attālumā no otrās vietas. Par nesavaldību Superkausa izcīņas finālā Lionels Mesi saņēma divu spēļu diskvalifikāciju - pirmo viņš izcieta Karaļa kausa izcīņas mačā, bet otrā bija Barcelona spēle pret Elche. Uzbrukumā spēlēja Grīzmans, Dembelē un Brētveits. Spēle iesākās diezgan vienmuļi. Barcelona tikai neilgi pirms pārtraukuma guva pirmos vārtus - Elche aizsargs, mēģinot pārtvert bīstamu piespēli, sita savos vārtos un brīdī, kad bumba jau bija praktiski vārtos, Frenkijs de Jongs tik sparīgi to trieca vārtu tīklā.


Elche fantastiska iespēja izlīdzināt rezultātu radās 56' minūtē. Rigoni apzaga Mingesu un izskrēja vienatnē pret Andrē ter Štegenu - sitiens nesanāca pārāk labs, taču vācu vārtsargs lieliski reaģēja. Kūmana padotie pēc šīs epizodes pamodās un vārtu stūrī sita Dembelē, taču arī Elche vārtsargs bija teicams to atvairot. Barcelona pēdējā pusstundā izveidoja vēl vairākus momentus, līdz 89' minūtē guva otros vārtus. Pēc de Jonga centrējuma, Rikijs Pučs ar galvu iesita savus pirmos vārtus Spānijas čempionātā. Barcelona turnīrā izcīnījusi jau ceturto uzvaru pēc kārtas, tomēr līdz līderei Atletico joprojām 10 punktu attālumā.


Real nedēļas vidū šokējoši izgāzās kausa izcīņā, vairākumā papildlaikā zaudējot trešās līgas komandai Alcoyano, tomēr šī neveiksme bija jāaizmirst - vajadzēja turpināt cīņu La Liga par titula nosargāšanu. Tas izdevās, sagraujot ar 4:1 Deportivo Alaves, kas atrodas izkrišanas zonā. Madrides Real jau 15' minūtē izdevās gūt vārtus. Vispirms Alaves iekrita, veidojot mākslīgo aizmuguri, tādējādi Benzemā nonāca aci pret aci pret vārtsargu - sitiens tika atvairīts. Toties sekoja Toni Krosa kvalitatīvs centrējums no stūra sitiena, un Kazemiru perfekti ar galvu trāpīja pašā vārtu stūrī. Madrides Real, kas pirmā apļa spēlē mājās zaudēja Alaves, turpināja dominēt un 41' minūtē pelnīti guva arī otros vārtus. Benzemā saņēma bumbu uz soda laukuma robežas un stipri trieca to vārtu augšējā daļā. Zidāna komanda šovakar bija labi noskaņojušies un rādīja patiešām kvalitatīvu futbolu, vēl līdz pārtraukumam panākot trīs vārtu pārsvaru - Kross lieliski piespēlēja un Edens Azārs izgājienu viens pret vienu realizēja nevainojami.


Otrajā puslaikā komandas apmainījās vārtiem, un kopumā Madrides Real izcīnīja vairāk nekā pārliecinošu uzvaru, Benzemā mačā gūstot divus vārtus. Madrides Real tagad ir mīnus četri punkti pret Atletico, kurai par divām spēlēm mazāk.


Viena no Eirokausu zonas komandām Villarreal nespēja tikt galā ar pēdējā vietā esošo Huesca nospēlējot 0:0. Turklāt visas spēles laikā Villarreal spēja pretinieku vārtu taisnstūrī raidīt vien 2 sitienus.

Nākamajā kārtā ļoti principiāls duelis norisināsies Barselonā, kur vietējā Ronalda Kūmana komanda uzņems Basku zemes komandu Athletic Bilbao, kura visai pārsteidzoši nupat Spānijas Superkausa finālā pārspēja Katalonijas grandu ar 3:2. Madrides komandām pretī stāsies turnīra vidusdaļas komandas Levante un Cadiz.

bottom of page