top of page

Atlēti iestrēguši dziļos dubļos, pārsvars ir praktiski izsēts


Spānijas čempionāta 24. kārtas ievadā Valensijas Levante, izdarot vien divus sitienus vārtu rāmī un, vairākkārt glābjot Levante vārtsargam Kardenasam, ar 2:0 izbraukumā visai pārsteidzoši pieveica līgas līderus Madrides Atletico. Tā bija viesu pirmā uzvara pār Atletico izbraukumā savstarpējo dueļu vēsturē.


Abas komandas tikās jau trešdien, kad tika izspēlēta pārceltā otrās kārtas spēle, un tajā Levante spēja tikt pie neizšķirta. Un, tāpat kā nedēļas vidū, arī šoreiz Levante pirmajā puslaikā spēja izvirzīties vadībā. Viesi ilgāku laiku spēja kontrolēt bumbu, piespēle soda laukumā mērķi nesasniedza, tomēr pēc cīņas pie soda laukuma robežas tā atleca pie Moralesa, kuram veseli divi veiksmīgi rikošeti palīdzēja gūt 11. vārtus sezonā - 0:1. Gandrīz uzreiz pēc vārtu zaudējuma iespēja izgājienā bija Fēliksam, tomēr viņš bumbu no gaisa nespēja savaldīt, lai raidītu zem pārliktņa.


Pēc ne sevišķi izteiksmīgas pirmās spēles stundas, ap 60' minūti Atletico sāka mosties, veidojot ofensīvu pie viesu vārtiem. Vispirms Svaress 58' minūtē ar soda sitienu trāpīja pa vārtu stabu. Jau nākamajā minūtē urugvajietis vārtu priekšā atrada Fēliksu, kurš tomēr pie bumbas netika, bet mirkli vēlāk pēc vēl viena Fēliksa sitiena vien vārtsargs Kardenass spēja glābt Levante. Atlēti 61' minūtē bumbu pēc burzmas vārtu priekšā beidzot nogādāja vārtos, taču rezultātu neizlīdzināja, jo Svaresam tika fiksēts pārkāpums. Otrajā puslaikā jau pirmajās 25 minūtēs Atletico šāva pa pretinieku vārtiem veselas 13 reizes, bet Kardenasa cietoksni tā arī ilgi nespēja atslēgt. Madride kopā izdarīja 29 sitienus, no kuriem 11 lidoja vārtu rāmī, bet tā arī vārtus neguva. Spēles beigās vēl iespēja Svaresam, bet tā vietā lai rezultātu izlīdzinātu Atletico pamanījās ielaist arī otros. Oblaks devās palīdzēt uzbrukumā, bet bumba nokļuva pie De Frutos, kurš pielika punktu fantastiskajam Levante vakaram, raidot bumbu jau tukšajos Atletico vārtos gandrīz aptuveni no centra, un uzvara 2:0.

Vēlāk Real spēja izmantot principiālo pretinieku klupienu, kura izbraukumā ar 1:0 pārspēja Valladolid. Uzvara gan nenāca vieglā ceļā, un vienīgos vārtus guva Kazemiru spēles 65' minūtē. Par madridiešu vārtu drošību spēles pirmajā pusē izdevās parūpēties Kurtuā, novēršot pāris bīstamas epizodes, bet kopumā Real bumbu kontrolēja daudz vairāk un uzbruka biežāk, taču pēc gūtajiem vārtiem spēlēja piesardzīgi, noturot sev derīgo 1:0.


Barcelona savā 24. kārtas spēlē mājās, neskatoties uz milzīgo pārsvaru, izlaida uzvaru pret Cadiz - 1:1. Lai arī cik drūmos toņos sāk krāsoties Barcelona sezona šobrīd - tikko piedzīvots sāpīgs trieciens Čempionu līgā pret PSG, Spānijas kausa 1. spēlē piedzīvota neveiksme pret Sevilla, izstāšanās no Spānijas Superkausa, Barcelona pavērusies iespēja tomēr pacīnīties par LaLiga čempiones titulu. Pēdējos mačos neveiksmes piedzīvojusi līdere Atletico un šoreiz Kūmana komanda uzvaras gadījumā tai pietuvotos. Katalāņi uzņēma Cadiz, pret kuru pirmajā aplī piedzīvoja sensacionālu zaudējumu ar 1:2.


Pirmajā puslaikā Barcelona kontrolēja bumbu pat priekš sevis neierasti daudz - vairāk nekā 80% laika un dominēja arī citos statistikas rādītājos. Jau līdz pārtraukumam katalāņi trīs reizes ieraidīja bumbu Cadiz vārtos, taču divreiz tas notika no aizmugures stāvokļa. Vienīgos ieskaitītos vārtus Barca guva ar pendeli, kuru nopelnīja Pedri - viņš veikli izmantoja pretinieku gausumu un tika klupināts. Lionels Mesi 11 metru soda sitienu realizēja pārliecinoši. Uzreiz pēc tam Cadiz izveidoja savu vienīgo iespēju, un tā bija izcila - pēc Sobrino sitiena bumba lidoja garām tukšajam stūrim.


Arī otrajā puslaikā spēles gaita nemainījās. Barcelona daudz uzbruka, aktīvs bija Dembelē, bet Cadiz pie teikšanas pretinieka laukuma pusē praktiski netika. Barcelona snieguma pārsvars bija daudz pārliecinošāks 21 izdarīts sitiens pa vārtiem, nekā to demonstrēja tablo, taču arī 1:0 katastrofāli izslīdēja no rokām. Langē, kuram šajā sezonā gadās izcelties ar muļķīgām kļūdām, pārkāpa noteikumus soda laukumā, un pendeli realizēja Fernandess - 1:1. Vēl viens trieciens pa Barcelona izredzēm izcīnīt jebkādu titulu, un kaut nedaudz glābt šo sezonu.

Jau nākamajā nedēļā katalāņiem vēl viens sarežģīts un ļoti principiāls mačs – viesošanās Seviljā. Ņemot vērā neseno pāridarījumu Karaļa kausā, šoreiz Barcelona būs dubulti motivēta. Tāpat Madrides Atletico viesosoies Viljarealā, kuras vietējā komanda cīnās par iekļūšanu Eirokausos.


Savukārt jau šovakar Madrides Atletico UEFA Čempionu līgas 1/8 pirmajā spēlē uzņems Londonas Chelsea futbolistus, kamēr rītvakar cits Madrides klubs - Real, viesosies Itālijā pie Atalanta. Savukārt ceturtdien vairāki spāņu klubi aizvadīs atbildes spēles UEFA Eiropas līgas ietvaros: Granada viesosies Neapolē, cenšoties saglābāt mājās iegūto divu vārtu pārsvaru (Granada uzvarēja ar 2:0), tāpat arī Villarreal uzņems Salzburg komandu (arī šajā divcīņā pirmajā spēlē spāņu klubs bija pārāks ar 2:0), bet Real Sociedad priekšā gaida neiespējamā misija Mančestrā, kur ir jāatspēlējas no zaudējuma pirmajā spēlē ar 0:4 pret United vienību.



bottom of page