top of page

Barcelona grauj Athletic un izcīna Karaļa kausu, Real klūp un Sevilja pievienojas cīņā par titulu


Barcelona izcīna pirmo trofeju Ronalda Kūmana vadībā. Foto - fcbarcelona.com

Par 2021. gada Spānijas Karaļa kausa čempioni kļuvusi Barcelona, kas otrajā puslaikā nieka deviņu minūšu laikā guva trīs bezatbildes vārtus un ar 4:0 pieveica Athletic Bilbao, revanšējoties par zaudējumu nesenajā Spānijas Superkausa finālā. Pirms divām nedēļām noslēdzās pagājušā gada Spānijas Karaļa kauss, kurā triumfēja Real Sociedad, finālā pieveicot tieši Athletic Bilbao. Šoreiz Bilbao bija otrā iespēja divu nedēļu laikā tikt pie kausa, taču šoreiz pretinieks bija daudz nopietnāks - Barca.


Pirmajā puslaikā Barcelona piederēja milzīgs pārsvars. Katalonijas komanda bumbu kontrolēja pat 84% spēles laika un dominēja sitienos, taču pie labākās iespējas tika Athletic, kad 12' minūtē Martiness sita pavisam nedaudz garām vārtu stabam.


Otrā puslaika sākumā katalāņi turpināja apdraudēt pretinieku vārtus. Garām aizsita Grīzmans, Pedri sitienu atvairīja Simons, bet pēc aizsarga Martinesa kļūdas savā soda laukumā arī veiksme stāvēja klāt - Buskets no izcilas pozīcijas uzsita tieši virsū Athletic vārtsargam. Vārti lēnām brieda, un brīdi vēlāk arī vārti radās.

60' minūtē pēc de Jonga piespēles pa zemi rezultātu no vārtu priekšas atklāja Grīzmans - 1:0. Tikai trīs minūtes vēlāk pēc centrējuma saņēmēja lomā jau bija de Jongs, ar galvu panākot 2:0. Basku zemes komanda ar šo arī salūza. 68' minūtē kārta izcelties pienāca arī Mesi - viņa sitiens apakšējā stūrī pēc teicamas saspēles ar de Jongu bija neatvairāms - 3:0, bet sešas minūtes vēlāk pats Mesi uzstādīja gala rezultātu - 4:0. Beigās Grīzmans iesita arī piektos, taču tiesnesis fiksēja aizmugures stāvokli. Tas iznākumu gan diži nemainīja – Barcelona 31. reizi triumfēja Copa del Rey.

Beidzot pie uzvaras Spānijas Čempionātā tikusi Madrides Atletico, kas ar 5:0 savā laukumā sabradāja Eibar. Kamēr uzbrukuma līderis Svaress izlaida šo spēli pa diviem vārtiem iesita Korea un Ljorente.


Spānijas Čempionātā atlikušas vairs tikai septiņas kārtas, kas nozīmē, ka tuvākajās kārtās norisināsies galvenā cīņa par čempionu titulu. Kārtas ievadā Sevilla izbraukumā pirmā puslaika vidū triju minūšu laikā guva divus vārtus, atspēlējās un ar 2:1 pieveica Real Sociedad. Tas nozīmēja, ka pirms šī Atletico dueļa ar līgas pastarīti Eibar, starpība starp līderi un ceturto vietu bija vien trīs punkti, cīņā par titulu iesaistoties arī Sevilla, pie tam visas komandas aiz sevis esošo tuvāko sekotāju apsteidz vien par punktu.


Atletico iepriekšējās divās kārtās divos izbraukumos uz Sevilju spēja iegūt tikai vienu punktu (izcīnīts 1:1 neizšķirts ar Betis), kas nozīmēja, ka šoreiz svarīgi bija ne tikai izcīnīt uzvaru, bet arī atgūt pārliecību par savu uzbrukumu – Atletico jau trīs mēnešus nespēja gūt vairāk par diviem vārtiem spēlē. Tas arī izdevās. Madrides klubs pa vārtiem nesita daudz – vien desmit reizes, bet lieliski izmantoja savas iespējas - ar septiņiem sitieniem vārtu rāmī pieci gūti vārti ir teicama realizācija. Pirmos divus vārtus pirmā puslaika beigās iesita Korea - vispirms pēc stūra sitiena 42' minūtē viņš atklāja rezultātu, bet divas minūtes vēlāk pēc Karasko piespēles Korea panāca jau 2:0.


Arī otrā puslaika sākumā Atlēti divas reizes guva vārtus, pa reizei izceļoties Karasko un Ljorentem. Ljorente 68' minūtē panāca jau 5:0, bet Eibar visa mača gaitā parādīja visai bezzobainu spēli - ne reizi nesitot pa vārtiem un attālinās no palikšanas Spānijas futbola augstākajā sabiedrībā.

Spānijas čempionāta 33. kārtās noslēdzošajā spēlē Real izbraukumā diezgan pārsteidzoši nespēja pieveikt citu Madrides komandu Getafe. Real būtisko iztrūkumu dēļ spēlēja ar praktiski otro sastāvu, bet uzbrukuma līderis Benzemā laukumā nāca vien uz maiņu. Spēli abas komandas iesāka ļoti aktīvi - jau pirmajās sešās minūtēs divas lieliskas iespējas Getafe, tomēr ne Mata, ne Olivera no izcilām pozīcijām bumbu nespēja trāpīt vārtos. Otrā laukuma pusē bumbu tīklā iesita Mariano, taču tika fiksēta aizmugure. 22' minūtē pa stabu trāpīja Mata, bet tā arī tas beidzās bez vārtu guvumiem. Pirmajā puslaikā abas komandas kopā izpildīja 15 sitienus, taču tikai trīs trāpīja vārtu rāmī.


Otrajā spēles daļā Real palielināja pārsvaru bumbas kontrolē, taču neizveidoja praktiski nevienu bīstamu vārtu gūšanas momentu. Getafe bija krietni pārāka sitienos, izdarot par 7 vairāk, izveidoja arī vairākas bīstamas izdevības, tomēr beigās vārtus komandas tā arī neguva - 0:0.

Atletico pēc savas uzvaras šajā kārtā nu palielinājusi savu pārsvaru līdz trim punktiem pār Real, kamēr Barca šo kārtu izlaida, Spānijas Karaļa kausa dēļ, un šīs kārtas spēli aizvadīs aprīļa beigās. Nākamajā kārtā tieši Barcelona uzņems Getafe, kamēr Real centīsies tikt galā ar līgas jaunpienācēju Cadiz, kurai tika zaudēts pirmajā aplī. Savukārt Atletico uzņems pie sevis Huesca komandu, kas izmisīgi cīnās par palikšanu LaLiga.

bottom of page