top of page

Barcelona izmanto savā labā neizšķirtu Madrides derbijā


Spānijas futbola čempionāta 26. kārtas spēlē Barcelona izbraukumā pārliecinoši ar 2:0 pārspēja Osasuna. Barcelona pēc ļoti nevajadzīgi zaudētajiem punktiem pret Cadiz atgriezās uz uzvaru takas. Pēc Elche sakaušanas izdevās divreiz apspēlēt spēcīgo Sevilla - gan Spānijas čempionātā, gan Karaļa kausa izcīņā, skaisti izglābjoties pēc 0:2 pirmajā mačā. Vēl joprojām sapnis par La Liga titulu ir dzīvs un pirms šīs kārtas lielā Madrides derbija Barcelona bija jāpaveic no sevis atkarīgais - jātiek galā ar Osasuna.


Ronalds Kūmans šoreiz izlēma, ka nedos pamatsastāvā vietu Usmanam Dembelē. Barca pirmajā puslaikā tikai reizi sita vārtu mērķī, taču ar to pietika, lai pārtraukumā dotos vadībā. Lionels Mesi 30' minūtē izpildīja ļoti aukstasinīgu piespēli Albam, kurš savukārt spēcīgi trieca bumbu tieši virs Osasuna vārtsarga galvas. Līdzīgi kā kausa mačā pret Sevilla, atkal spoži spēlēja Andrē ter Štēgens, kurš pirmajā puslaikā atvairīja divus sarežģītus sitienus.


Pārtraukumā Kūmans nomainīja Dembelē pret Umtitī un pārgāja uz 4-3-3. Barcelona lielākoties kontrolēja spēles gaitu, tomēr otrie vārti pat nemaz īsti nebrieda un 70' minūtē savu iespēju sagaidīja Osasuna. Pēc centrējuma no vārtu priekšas sita Kaljeri, taču bumba aizspurdza gar vārtiem. Katalonijas klubs varēja nomierināties vien 83' minūtē, kad izdevās gūt otros vārtus. Mesi piespēlēja uz maiņu nākušajam centra pussargam Moribam, kurš no vidējas distances uzsita ļoti jaudīgi un 2:0. 18 gadus vecais Moriba tikai nesen debitēja Barcelona galvenajā komandā un paguvis aktīvi piedalīties jau trijos vārtu guvumos.

Taču Spānijas čempionāta 26. kārtas centrālais mačs bija Madrides derbijs - vairāk kā 70 minūtes vadībā atradās Atletico, tomēr, pateicoties Benzemā vēliem vārtiem spēles 88' minūtē, Real izbraukumā izrāva ļoti svarīgu punktu un saglabāja reālas izredzes uz titulu. Atletico pēc iepriekšējās spēles pret Real, kurā Real pieveica atlētus ar 2:0 bija uzņēmusi lielisku ritmu, uzvarot deviņās La Liga spēlēs pēc kārtas un brīžiem izskatoties neapstādināmi. Pēdējā laikā gan šīs dienas mājiniece vairs nebija tik neievainojama, zaudējot punktus trijās no pēdējām piecām spēlēm. Real turpretī februāra mēnesī uzvarēja piecās spēlēs no piecām, iepriekšējā kārtā gan nespējot pieveikt Real Sociedad.


Atletico mājās nebija guvusi vārtus pēdējās divās spēlēs pret Levante un Chelsea, bet šoreiz spēja jau 15' minūtē izvirzīties vadībā. Ljorente spēja laukuma vidusdaļā tikt pie bumbas apsteidzot Real pussargu Načo, izrāvās un ar skaistu piespēli atrada brīvajā zonā ieskrējušo urugvajieti Svaresu. Turnīra otrs rezultatīvākais spēlētājs apstrādāja bumbu un ar labās kājas ārpusi eleganti iecēla to vārtu tālajā apakšējā stūrī - 1:0. Svaresam šie bija 17. vārti šosezon Spānijas čempionātā. Puslaika turpinājumā laukumā valdīja ļoti pozicionāla spēle, kas labāk derēja Atletico. Abas komandas pirmajās 45 minūtēs izpildīja pa diviem sitieniem vārtu rāmī, bet pie reālākās iespējas Real tika vien pēdējās minūtēs, tiesa, pat ne ar sitiena palīdzību. Soda laukumā ar galvu nospēlēt nespēja Felipe, bumba trāpīja pa Atletico aizsarga roku. Tiesnesis devās skatīties videoatkārtojumu, taču par lielu pārsteigumu 11 metru soda sitienu nenozīmēja.


Otrajā puslaikā bumbu pat vairāk kā 70% laika kontrolēja Real, tomēr tuvāk jau otro vārtu guvumam puslaika sākumā bija Atletico, kuru rindās gan Svaresa, gan Karasko mēģinājumus apstādināja Tibo Kurtuā. Atletico kompaktā aizsardzība viesiem neļāva izpausties, Real ilgi netiekot pie reālām iespējām. Tomēr mača noslēgumā pie tādas izdevās tikt. 88' minūtē soda laukumā Kazemiru lieliski izspēlēja sieniņu ar Benzemā. 33 gadus vecais Francijas uzbrucējs pēdējās trīs spēlēs nespēlēja savainojuma dēļ, bet šodien atgriezās ar ļoti svarīgiem vārtiem - 1:1. Ja Atletico būtu uzvarējusi, starpība starp komandām būtu jau deviņi punkti, bet nu viss labākais trijnieks ir vien piecu punktu ietvaros, tiesa, Atletico joprojām ir spēle rezervē.

Jau nedēļas vidū Spānijas līgas komandas cīnīsies UEFA Čempionu līgas astotdaļfinālā. Vispirms otrdien Sevilla viesosies pie Dortmundes Borussia, kur tai būs visai smags uzdevums priekšā – pēc pirmās spēles komanda ir iedzinējos ar 2:3. Savukārt trešdien Barcelona jāīsteno vēl viena Remontada pret PSG, kas gluži tāpat kā pirms 4 gadiem pirmo spēli smagi zaudēja – šoreiz ar 1:4, bet atšķirībā no iepriekšējās reizes, šoreiz zaudējums tika piedzīvots jau mājās. Tas nozīmē, ka jāgūst vismaz 4 vārti. Savukārt ceturtdien cīņā iesaistīsies arī komandas Eiropas līgas astotdaļfinālā – Villarreal viesosies pie Kijevas Dynamo, savukārt Granada uzņems norvēģu Molde, šīs būs pirmās spēles dueļos.

bottom of page