top of page

Barselonai vēl viena Remontada, un vieta Copa del Rey finālā

Spānijas Karaļa kausa pirmā pusfināla atbildes spēlē Camp Nou stadionā Barcelona tikai kompensācijas laikā spēja izlīdzināt rezultātu divu spēļu summā pret Sevilla, bet pēc tam jau papildlaikā izrāva arī uzvaru divu spēļu summā - 3:2. Seviljas klubs otrā puslaika vidū tika pie 11 metru soda sitiena, taču to meistarīgi atvairīja Ter Štēgens.


Jau 12' minūtē vienus vārtus divu spēļu summā mājiniecei ar lielisku sitienu nedaudz ārpus soda laukuma atguva Dembelē, kurš izcēlās arī savstarpējā spēlē La Liga ietvaros dažas dienas iepriekš. Puslaika turpinājumā Barcelona uzbruka vairāk, taču Seviljas kompaktā aizsardzība turējās labi.


Otrajā puslaikā Barca vēl vairāk palielināja pārsvaru, 67' minūtē pārliktni norībinot Albam. Piecas minūtes vēlāk Sevilla tika pie izcilas iespējas izšķirt pusfināla likteni, kad noteikumus soda laukumā pārkāpa Mingueza. Taču tas neizdevās - cerības katalāņiem saglabāja Ter Štēgens, kurš lieliski atvairīja vārtu kreisajā pusē lidojošu bumbu pēc Okamposa sitiena. Šķita, ka Sevilla tik un tā spēs saglabāt pārsvaru un iekļūs finālā, taču tas neizdevās. Līdzīgi kā ceturtdaļfinālā pret Granada, arī šoreiz Barcelona izlīdzinājumu panāca vien pašā pamatlaika izskaņā. Viesu neveiksmes sākās ar pussarga Fernandu otro dzelteno kartīti. Brīdi vēlāk Barcelona stūra sitienu Seviljas klubam izdevās neitralizēt labi, taču bumba palika spēlē. Pie tās tika uz maiņu laukumā nākušais Grīzmans, kurš apspēlēja aizsargu un centrēja soda laukumā, kur viens pats būdams atstāts komandas aizsardzības balsts Pikē raidīja bumbu vārtos - 2:0!


Papildlaikā Barcelona turpināja veidot bīstamus uzbrukumus, pie tam nu jau spēlēja arī vairākumā. Tas augļus nesa jau pēc piecām minūtēm, uz maiņu nākušajam Braitvaitam ar galvu panākot jau 3:0. Brīdi vēlāk tiesnesis devās skatīties epizodi soda laukumā, kur šķita, ka varētu būt spēle ar roku, tomēr nolēma vēl vienu pendeli uz Barselonas vārtiem nepiešķirt. Sevilla spēlētāji manāmi izrādīja neapmierinātību, divu minūšu laikā nopelnot četras dzeltenās kartītes, bet holandietis De Jongs uz soliņa izpelnījās pat sarkano. Tas spēles gaitu gan nemainīja – Katalonijas klubs iekļūst Karaļa kausa finālā, kas, ļoti iespējams, var kļūt par kluba vienīgo iespēju šosezon izcīnīt jebkādu trofeju.


Spānijas Karaļa kausa otrajā pusfinālā sarežģītu uzvaru izcīnīja Bilbao Athletic, kas izbraukumā 17' minūtē nonāca iedzinējos, taču ātri atspēlējās un papildlaikā ar 2:1 pieveica Levante. Uzvaras vārtus 112' minūtē ar rikošeta palīdzību guva Berengers.

Pirms trim nedēļām notikušajā pirmajā spēlē Bilbao spēle noslēdzās ar neizšķirtu 1:1, pie tam gan Athletic, gan Levante vārtus guva ar pendeles palīdzību. Interesanti, ka tāpat spēle noslēdzās arī La Liga ietvaros pirms nedēļas, pie tam abās Valensijas komanda pirmā izvirzījās vadībā, bet otrajā puslaikā Athletic rezultātu izlīdzināja.


Ne tikai rezultāts pamatlaikā, bet arī spēles gaita bija gandrīz identiska iepriekšējo komandu savstarpējām spēlēm. Vispirms Levante 17' minūtē vadībā izvirzīja Rodžers, pēc cīņas soda laukumā no pāris metru attāluma raidot bumbu tālajā stūrī, bet 12 minūtes vēlāk atkal ar 11 metru soda sitienu rezultātu izlīdzināja Garsija. Otrajā spēles puslaikā iniciatīvu pārņēma viesi, taču izraut uzvaru pamatlaikā nespēja.


Papildlaikā Athletic kontrolēja bumbu pārliecinošāk, kas bija 65% laika, un 112' minūtē beidzot panāca savu. No patālas distances sita Berengers, bumba lidojot mainīja virzienu un ielidoja vārtus - 2:1.


Bilbao nosargāja uzvaru un iekļuva finālā, kur to jau gaida Barcelona. Šī gada Karaļa kausa fināls paredzēts 17. aprīlī Seviljā, bet divas nedēļas ātrāk turpat norisināsies arī 2020. gada fināls, kurš COVID-19 pandēmijas dēļ tā arī vēl nav izspēlēts. Tajā savā cīnīsies Real Sociedad un Bilbao Athletic. Tas nozīmē to, ka, ja Bilbao tajā uzvarēs, klubam jau divas nedēļas vēlāk būs iespēja aizstāvēt savu titulu, un lieki minēt, ka 2 reizes tik īsā periodā vēl nekad neviena komanda nav izcīnījusi divus Spānijas kausus.

bottom of page