top of page

Bayern atliek svinības, Schalke 04 oficiāli pamet Bundeslīgu


Pavisam nesen spēlējusī Čempionu līgā Schalke atvadās no Bundeslīgas vismaz uz 1 sezonu. Foto - schalke04.de

Bundeslīgas līdervienība, Minhenes Bayern, pēc uzvaras nedēļas vidū pār Leverkūzenes Bayer (2:0) un tuvākās sekotājas RB Leipzig negaidīta zaudējuma ar rezultātu 1:2 pret tabulas lejasgalā esošo 1.FC Koln, varēja noņemt jautājumus par čempiona noskaidrošanu spēlē viesos pret Mainz 05. Priekš šīs spēles minhenieši pat iekļāvuši pamatsastāvā Robertu Levandovski, kurš tikko atkopies no ceļa locītavas savainojuma. Tomēr pirmajā puslaikā bija iespēja vērot netipisku skatu - Bayern lielāko daļu no spēles atsitās no Mainz 05 uzbrukumiem, un paspēja ielaist divus vārtus. Minhenieši spēja vien atbildēt ar Levandovska 36-to vārtu guvumu šosezon pašā spēles izskaņā, un Mainz 05 sarūpēja kārtējo pārsteigumu, svinot uzvaru ar rezultātu 2:1. RB Leipzig šoreiz nepaklupa, ar rezultātu 2:0 pārspējot Stuttgart. Minhenes Bayern pietiks ar vienu uzvaru atlikušajās trīs spēlēs, lai izcīnītu čempiontitulu.

No trešās līdz piektajai vietai komandu izvietojums nav mainījies, bet cīņa par vietām Čempionu līgā arvien saasinājusies pēc nedēļas nogalē notikušām spēlēm. Ja 30.kārtā Wolfsburg, Frankfurtes Eintracht un Dortmundes Borussia svinēja uzvaras, tad 31.kārtā pie punktiem tika vien dortmundieši, viesos ar rezultātu 2:0 pārspējot trešās vietas īpašnieci Wolfsburg. Rezultātu 12' minūtē atklāja Ērlings Holanns, pārtverot pretinieka neprecīzo piespēli un realizējot izgājienu viens pret vienu (0:1). Borussia stāvokli varēja apgrūtināt Džūda Belingema noraidījums 58' minūtē, bet jau pēc 10 minūtēm Holanns veica sprintera cienīgu skrējienu no savas laukuma puses, un, nonākot aci pret aci ar pretinieku vārtsargu, arī šoreiz bija precīzs (0:2), fiksējot uz tablo gala rezultātu. Tikmēr Frankfurtes Eintracht spēlē pret Leverkūzenes Bayer ielaida trīs vārtus pēdējās 20 minūtēs un spēja atbildēt vien ar Andrē Silvas vārtu guvumu, ciešot zaudējumu ar rezultātu 1:3. Līdz ar to no Wolfsburg un Eintracht Dortmundes vienību šķir attiecīgi divi un viens punkti.


Savukārt tabulas lejasgalā noticis tas, par ko šaubu nebija lielāko sezonas daļu, bet nu jau oficiāli – Schalke 04, kas vēl pāris gadus atpakaļ ieņēma 2.vietu, pamet Bundeslīgu pirmo reizi kopš 1988.gada. Komandas fani sarīkojuši skarbu satikšanu – spēlētāji pēc atgriešanās no spēles tika apmētāti ar olām, kā arī pēc mediju esošās informācijas Mustafi un Kolašinacs bija spiesti bēgt no dusmīgā fanu pūļa. Savukārt Schalke 04 principiālākās pretinieces fani no Dortmundes Borussia savā pilsēta, kas atrodas 30 kilometru attālumā no Gelzenkirhenes, sarīkoja salūtu par godu pretinieku nebēdām. Schalke 04 pieveikušā Bīlefeldes Arminia pateicoties uzvarai uzlaboja savu turnīra stāvokli, pakāpjoties uz 15.vietu, bet jāņem vērā Berlīnes Hertha situāciju, kurai pēc šīs nedēļas nogales būs 3 spēles rezervē, sakarā ar komandas atrašanos karantīnā.


Vēl augstāk turnīra tabulā pacēlusies Mainz 05, kura pirms triumfa pret Minhenes Bayern pārspēja arī grimstošo Brēmenes Werder (1:0), un ar vienu spēli rezervē pakāpās uz 12.vietu tabulā, apsteidzot gan brēmeniešus, gan Augsburg. Brēmenes vienība zaudē jau 7 spēles pēc kārtas, un ja nesen jutusies visai droši, tad tagad nonākusi vien 4 punktu attālumā no izkrišanas zonas. Savukārt Augsburg neuzvar jau 4 spēles (no tām trīs zaudētas), un no 16.vietas, kas garantē pārspēles par vietu Bundeslīgā, arī šķir 4 punkti.

Šajās brīvdienās spēles nenotiks, savukārt nākampirmdien un nākamceturtdien Berlīnes Hertha tiksies pārnestajās spēlēs ar Mainz 05 un SC Freiburg. Pēc tā arī tiks aizvadītas nākamās kārtas spēles, kur Minhenes Bayern mēģinās noņemt jautājumus par čempiona noteikšanu spēlē ar Minhengladbahas Borussia, savukārt RB Leipzig gaida smags izbrauciens uz Dortmundi. Tikmēr tabulas lejasgala izvietojumā daudz ko noteiks Hertha un Bīlefeldes Arminia savstarpējā tikšanās.

bottom of page