top of page

Bayern praktiski garantē vietu 1/4 finālā, Chelsea izbraukumā pārsteidz Atletico, Real nomoka itāļus

Žirū efektīgā veidā nodrošina Chelsea uzvaru


UEFA Čempionu līgā astotdaļfinālu pirmās spēles tuvojas noslēgumam. Šonedēļ, COVID-19 ierobežojumu dēļ, Rumānijas galvaspilsētā Bukarestē tikās Madrides Atletico un Londonas Chelsea. Ļoti pozicionālā un līdzīgā spēlē vienīgos vārtus mača 68' minūtē guva Francijas uzbrucējs Žirū, Chelsea izcīnot uzvaru minimālu uzvaru.


Chelsea un Atletico līdz šim savstarpējās spēlēs bija tikušās veselas septiņas reizes, trīs reizes uzvarētāju nenoskaidrojot, un katrai izcīnot uzvaras 2 spēlēs. Visspilgtākā tikšanās reize bija 2014. gada Čempionu līgas pusfinālā pēc 0:0 neizšķirta pirmajā spēlē, atbildes mačā Londonā Atletico uzvarēja ar 3:1, iekļūstot finālā, un tāpat Madride bija pārāka arī 2012. gada UEFA Superkausā. Vēl četras reizes komandas bija tikušās Čempionu līgas grupu turnīrā.


Savos vietējos čempionātos abas komandas nedēļas nogalē nespēja tikt pie uzvarām, Chelsea spēlēja neizšķirti ar Southampton 1:1, bet Atletico piedzīvoja otro neveiksmi pēc kārtas, šoreiz zaudējot Levante - 0:2. Bet šis mačs, lai arī teorētiski bija Atletico mājas spēle, norisinājās neitrālā laukumā Bukarestē.


Pirmajā spēles daļā, laukumā valdīja stipri pozicionāla spēle ar ļoti maz vārtu gūšanas iespējām. Bumbu gan aptuveni divas trešdaļas spēles laika pirmajā puslaikā kontrolēja Londonas komanda, taču izpildot vien 2 sitienus vārtu rāmī. Vienā no epizodēm Vernera izpildītais sitiens bija labākā iespēja pirmajā puslaikā angļiem, bet otrā laukuma pusē 14' minūtē Svaress gar vārtiem deva bīstamu piespēli, tomēr piespēles adresāts Lemārs nespēja tikt pie sitiena.


Otrā puslaika sākumā akrobātiski pāri vārtiem sita Fēlikss. 68' minūtē pēc cīņas bumbu soda laukumā savāca Žirū, akrobātiskā šķērītē raidot bumbu garām Oblakam tieši vārtu apakšējā stūrī. Līnījtiesnesis vispirms norādīja uz aizmugures stāvokli, bet pēc ilgas atkārtojuma skatīšanās galvenais tiesnesis vārtus tomēr ieskaitīja - 1:0. 34 gadus vecajam Francijas uzbrucējam šie bija jau sestie vārti šajā Čempionu līgas sezonā. Pēc Chelsea vārtu guvuma atlēti pilnībā pārņēma spēles kontroli, taču tā arī nespēja izdarīt nevienu sitienu pa Mendī sargāto vārtu rāmi.


Atletico 17. martā otro gadu pēc kārtas dosies uz Čempionu līgas astotdaļfināla atbildes spēli Anglijā, taču šoreiz Madrides klubs ir visai sarežģītā situācijā, ņemot vērā tā pēdējo nedēļu straujo kritumu spēles kvalitātē.


Minhenes Bayern praktiski garantē iekļūšanu 1/4 finālā


Otrā otrdienas spēlē Romā vietējā Lazio uzņēma šī brīža ne tikai UEFA Čempionu līgas trofejas turētājus, bet arī FIFA Klubu pasaules kausa ieguvējus - Minhenes Bayern. Minheniešiem daudzi spēlētāji nevarēja palīdzēt šajā spēlē: Pavārs, Tolisso, Duglass Kosta, Gnabrī, Millers. Turklāt Martiness un Gorecka tikko atgriezās ierindā pēc koronavīrusa izslimošanas un vēl īsti nepaspēja uzņemt formu. Taču tas viss netraucēja vācu grandam izcīnīt pārliecinošu uzvaru - 4:1.


Jau spēles 9' minūtē Roberts Levandovskis atklāja rezultātu, bet līdz pārtraukumam minhenieši panāca sev ērto trīs vārtu pārsvaru: 24' minūtē ar vārtiem atzīmējās Džamals Musiala, bet īsi pirms paša pārtraukuma vārtus guva Lerojs Sanē.


Arī otrais puslaiks iesākās ļoti veiksmīgi viesu komandai, jau 47' minūtē Lerojs Sanē piespieda mājinieku aizsargu Frančesko Ačerbi raidīt bumbu savos vārtos. Tiesa mājinieki vienus vārtus diezgan ātri atspēlēja, taču uz kopējo ainu diez vai šis vārtu guvums atstās kādu iespaidu - pārliecinoša Bayern uzvara ar 4:1, jau kopš kādas 70' minūtes viesiem vienkārši gaidot beigu svilpi, kas tomēr nav tik raksturiski vācu grandam, bet šobrīd var saprast, jo priekšā arī cīņa ar Dortmundes Borussia. Līdz ar to, Minhenes klubs var tagad nedaudz vairāk koncentrēties vietējam čempionātam, kur Leipzig min uz papēžiem.


Mendī negaidītais tālsitiens ļauj salauzt sīksto Atalanta


UEFA Čempionu līgas astotdaļfinālā vienā no noslēdzošajām pirmā etapa spēlēm Madrides Real izbraukumā, gandrīz visu spēli spēlējot vairākumā, ar 1:0 pieveica Bergamo Atalanta. Vienīgos vārtus spēles 86' minūtē guva Mendī.


Real, kas vien knapi tika ārā no savas apakšgrupas, februārī, par spīti daudzajām traumām, izcīnījusi tikai vienīgi uzvaras, četru spēļu laikā ielaižot vien vienus vārtus. Arī Atalanta pēdējos mačos rādījusi teicamu spēli - nedēļas nogalē parādot savu uzbrukuma potenciālu, ar 4:2 pieveicot Napoli.


Pirmajās 45 minūtēs komandas vārtus neguva, taču par notikumu trūkumu spēles skatītāji noteikti nevarēja žēloties. Pirmajās piecpadsmit minūtēs komandas tikai meklēja savu spēli, bet jau 17' minūtē spēles pirmais lielais pavērsiens - lieliska Real saspēle izveda Mendī labā pozīcijā pie soda laukuma, taču tur viņu nogāza Frēulers. Pārkāpums bija pie paša soda laukuma. Mendī bija cīņā ar aizsargu, taču tiesnesis nolēma piešķirt Frēuleram noraidījumu par pēdējās cerības sodu. Atalanta palika mazākumā, bet sekojošo soda sitienu no teicamas pozīcijas sieniņā trieca Isko. Jāpiemin, ka šī jau ir 15.reize, kad Madrides pretinieks saņem sarkano kartīti UEFA Čempionu līgas izslēgšanas spēlēs, kas ir šī turnīra rekords. Tikpat daudz noraidīties play-off kārtā sanāca arī Barcelona pretiniekiem.


Tālāk Real pārņēma iniciatīvu un uzbruka vairāk, taču mājiniece nekautrējās doties asos pretuzbrukumos tiklīdz tas bija iespējams. Abas komandas izveidoja pa pāris pusmomentiem, bet jau kompensācijas laikā pie labākās iespējas spēlē tika Madrides pussargs Kasemiru, taču viņa ar galvu sisto bumbu no tuvas distances lieliski atvairīja Atalanta vārtsargs Golīni.


Otrajā puslaikā spēles temps krietni samazinājās, Atalanta arvien uzkrītamāk cenšoties noturēt neizšķirtu, kas dotu labas cerības pirms atbildes spēles izbraukumā pēc trim nedēļām. Uz brīdi madridiešiem bija pat 87% bumbas kontrole, taču Bergamo komandas ciešā un organizētā aizsardzība neļāva visiem tikt līdz labām sitienu pozīcijām. 85 minūtes Atalanta izturēja, tomēr vārtus beigās neskartus nenosargāja. Real izspēlēja stūra sitienu, no 20 metriem pie sitiena tika Mendī, kurš to veica ar savu neērto labo kāju un trāpīja perfekti, iegriežot bumbu tuvējā stūrī - 0:1. Brīdi vēlāk lieliska iespēja bija arī Kasemiru, tomēr viņa sitiens tika bloķēts. Real izcīnīja pelnītu uzvaru, ko labi raksturo statistika - 18 sitieni pret diviem, vārtu rāmī četri pret nevienu. Atbildes spēle Madridē paredzēta 16. martā.


City uzvar Budapeštā


Borussia Monchengladbach zaudēja Manchester City ar rezultātu 0:2. COVID-19 aizliegumu dēļ, spēli nācās aizvadīt Ungārijas galvaspilsētā Budapeštā, jaunajā Puškāša stadionā.


Spēles sākumā bieži uzbruka Manchester City un vēlāk arī guva pirmos vārtus. 29' minūtē pēc Žoaū Kanselū centrējuma ar galvu bija precīzs Bernardu Silva. Portugālis apsteidza aizsargu, kurš nenospēlēja bumbā un ar galvu sita pret zemi, kas radīja vārtsargam lielas neērtības atsargāt vārtus. Manchester City bija labāka gan bumbas kontrolē, gan arī izdarīja par četriem sitieniem vairāk, jo M’gladbach pirmajā puslaikā neizdarīja nevienu sitienu pa vārtiem. Pirmais puslaiks noslēdzās ar Manchester City minimālu vadību.


Otrajā puslaikā abām komandām bija pusmomenti, bet spēles 65' minūtē Manchester City dubultoja rezultātu. Vispirms centrējums sekoja uz pirmo vārtu autora Bernardu Silvu, kurš ar galvu nometa bumbu Gabrielam Žezusam un brazīlis ar kāju iesitu bumbu vārtos. Turpinājuma M’gladbach nespēja atspēlēt vārtu deficītu un rezultāts palika nemainīgs ar Manchester City uzvaru pirmajā spēlē. Ar šo spēli Manchester City turpina uzvarēt jau 19 spēli pēc kārtas.

bottom of page