top of page

Bayern svarīga uzvara, Hertha dodas karantīnā, Eintracht cieš sakāvi


Hertha pēc četriem pozitīvajiem COVID-19 gadījumiem dodas 2 nedēļu karantīna. Foto - herthabsc.com

Vācijas Bundeslīgas 29.kārta iesākās ne tikai ar RB Leipzig un Hoffenheim bezvārtu neizšķirtu, bet arī ar paziņojumu no Berlīnes Hertha par četriem pozitīviem koronavīrusa testiem komandas rindās, kādēļ berlīnieši ir spiesti doties 14 dienu ilgā karantīnā, un uz nenoteiktu laiku tiks pārnestas spēles pret Mainz 05, SC Freiburg un Schalke 04.


Tikmēr kārtas centrālajā spēlē Minhenes Bayern viesojās pie Wolfsburg. Spēles sākums veiksmīgs padevies minheniešiem – 14' minūtē, saņemot bumbu soda laukumā un tehniski tiekot galā ar trīs pretinieku spēlētājiem, rezultātu atklāja Džamals Musiala (0:1). Jau pēc 10 minūtēm Bayern prata dubultot pārsvaru, kad pēc rupjas Koena Kastēlsa kļūdas, mēģinot pārtvert bumbu pēc Alabas centrējuma, to tukšos vārtos raidīja Šupo-Motings (0:2). Minhenieši nesamazināja spiedienu uz Wolfsburg vārtiem, un pāris minūšu laikā ar trīs sitieniem garām vārtiem no izdevīgām pozīcijām izcēlās Lerojs Sanē. Par šādu paviršību drīz Wolfsburg sodīja pretiniekus – 35' minūtē bumbu akurāti vārtu apakšējā stūrī raidīja Vouts Veghorsts (1:2). Tomēr Bayern prata ātri vien atgūt divu vārtu pārsvaru – pēc Millera centrējuma bumbu ar galvu vārtos raidīja Musiala (1:3), pirmo reizi atzīmējoties ar diviem vārtu guvumiem vienā spēlē komandas rindās.


Ļoti tuvu savam trešajam vārtu guvumam talantīgais pussargs nonāca 51' minūtē, bet pēc viņa sitiena no vārtu līnijas bumbu izsita Lakruā. Savukārt pretēja laukuma pusē pēc 3 minūtēm samazināja vārtu starpību Maksimilians Filips (2:3), un tie izrādījušies vienīgie vārti otrajā puslaikā. Pateicoties tuvākā sekotāja RB Leipzig zaudētiem punktiem Minhenes Bayern palielināja punktu starpību līdz septiņiem. Kā arī pēc spēles kļuva zināms, ka komandu pēc sezonas beigām pametīs Hanss Dīters Fliks, kurš tiek izskatīts kā viens no kandidātiem uz Vācijas izlases galvenā trenera posteni.

Par īstu katastrofu izvērtās Frankurtes Eintracht brauciens uz Minhengladbahu pie Borussia vienības. Jau 10' minūtē rezultātu ar precīzu sitiena ar galvu pēc stūra sitiena izspēles atklāja Borussia komandas kapteinis Matiass Ginters (1:0). Nākamos vārtus nācās gaidīt līdz 60' minūtei – precīzi no asa leņka bumbu vārtos raidīja Jonass Hofmans (2:0). Vēl pēc 7 minūtēm, Ginteram trāpot vārtu pārliktnī, atsitienā ar galvu ar vārtu guvumu izcēlās Bensebainī (3:0), bet gala rezultātu kompensācijas laikā uzstādīja Haness Vulfs (4:0). Minhengladbahas Borussia pēc savas zaudējumu sērijas pārtraukšanas uzņēmusi formu, un nezaudē jau 4 spēles, no uzvarot trijās.


Savu zaudējumu sēriju Bundeslīgā līdz 5 spēlēm pagarināja Vācijas kausa pusfināla dalībniece Brēmenes Werder. Spēlē pret Dortmundes Borussia, izvirzoties vadībā 14' minūtē, Werder neizturēja pretinieku spiedienu, un 9 minūtēs ielaida trīs vārtus – sākumā ar spēcīgu sitienu bumbu vārtu augšējā stūrī raidīja Džovanī Reina, kam šie bija pirmie vārti kopš pagājuša gada decembra, be izvirzīja vadībā un dubultoja pārsvaru Ērlings Holanns (3:1). Vēl vienu norvēģu uzbrucēja vārtu guvumu atcēla 83' minūtē aizmugures stāvokļa dēļ, bet vēl pēc 4 minūtēm gala rezultātu uz tablo uzstādīja Matss Humelss (4:1). Šī uzvara ļāva dortmundiešiem pietuvoties ceturtai vietai, par 4 punktiem atpaliekot no Frankfurtes Eintracht.


Tabulas lejasgalā Bīlefeldes Arminia prata apsteigt Berlīnes Hertha un pakāpties uz 15.vietu, pateicoties bezvārtu neizšķirtam pret Augsburg. Bet, kā jau tika minēts raksta sākumā, Hertha nespēja aizvadīt spēli pret Mainz 05. Tikmēr Schalke 04 cieta kārtējo zaudējumu, šoreiz pret SC Freiburg ar rezultātu 0:4, un ļoti iespējams, ka jau rīt spēlē pret Arminia pazaudēs teorētiskās izredzes saglabāt vietu Bundeslīgā – pat no 16.vietas, kas noved pie pārspēlēm, Schalke 04 šķir 13 punkti, bet atlikušas tikai 5 spēles.

Nākamās kārtas spēles notiks jau rīt un parīt. Minhenes Bayern uzņems Leverkūzenes Bayer, RB Leipzig dosies uz Ķelni, Dortmundes Borussia tiksies ar Berlīnes Union, un cerēs uz Frankfurtes Eintracht klupienu spēlē pret Augsburg.

bottom of page