top of page

Beto gūst marta skaistākos vārtus TautasFutbols.LV vērtējumā


Arī martā futbolisti priecēja ar vairākiem ļoti skaistiem vārtiem. Foto - football24

Sākot ar aprīli mēs apkoposim katra mēneša skaistākos vārtu guvumus atsevišķi, pārveidojot to par Top-5. Mūsu iknedēļas tops arī turpinās iziet katru nedēļu. Šoreiz gan marta topu aizvadīsim vecā veidā - izdalot tikai trīs labākos mēneša vārtu guvumus.


Marta Top 3


3.vieta - Deniss Makarovs pret Zenit


Marta otrajā nedēļā Deniss Makarovs iekļuva mūsu topā uzreiz ar diviem vārtu guvumiem, viens no tiem ierindojās topa 2.vietā, piekāpjoties tikai Erika Lamela vārtu guvumam, kurš arī mēneša topā ierindojās augstāk par Denisa vārtu guvumu.


23 gadus vecs futbolists aizvada savu otro sezonu Rubin rindās un Krievijas augstākajā līgā. Šosezon Makarovs kļuva par pilnvērtīgu Rubin pamatsastāva vērtību. Deniss izpelnījās arī izsaukumu uz Jaunatnes Eiropas čempionāta finālturnīru, kurā debitēja Krievijas jaunatnes izlasē.

8.marta spēles pret Sanktpēterburgas Zenit beigas izrādījās ļoti emocionālas. Vispirms spēles 75' minūtē Zenit panāca izlīdzinājumu - 1:1, un spēles atlikušajā dāļā turpināja spiedienu uz Rubin vārtiem. Bet otrajā kompensācijas minūtē Despotovičs no sava soda laukuma iedeva precīzu tālo piespēli Denisam Makarovam uz skrējienu, kurš tika galā ar diviem Zenit aizsargiem, vairākkārt mainot kāju sitienam, tomēr nolēma uzsist ar savu spēcīgo kreiso kāju un panāca 2:1 Kazaņas labā.


Tiesa ar to spēle nebeidzās, jau sestajā kompensācijas minūtē uz Rubin vārtiem tika nozīmēts 11 metru soda sitiens, taču to ļoti neveiksmīgi izpildīja Artjoms Dzjuba, Rubin vārtsargam notverot bumbu - beigās šis teicams solo izgājiens pret diviem aizsargiem atnesa Rubin trīs punktus.


2.vieta - Eriks Lamela pret Arsenal


Marta mēneša otrajā vietā palika jau pieminētais Tottenham Hotspur pussargs Eriks Lamela.


Ziemeļlondonas derbijā pret Arsenal, ilgi nedomājot un neapstrādājot pie viņa atlēkušo bumbu, Lamela ar elegantu sitienu rabonas stilā raidīja to starp Maikla Tomasa kājām vārtu apakšējā stūrī. Varēja redzēt, cik pārsteigti par tādu vārtu guvumu bija arī Lamelas komandas biedri, kaut arī Lamelam šis nav pirmais vārtu guvums rabonas stilā (ko līdzīgu viņa izpildījumā varēja redzēt 2014.gadā). Šie vārti izvirzīja Tottenham vadībā, bet Arsenal prata pārņemt iniciatīvu un gūt vārtus, svinot uzvaru ar rezultātu 2:1. Savukārt mūsu topa varonim šī spēlē beidzās uz negatīvas notis – 76' minūtē visai strīdīgā epizodē Lamela saņēma otro dzelteno kartīti par sitienu pretiniekam un tika noraidīts no laukuma.


1.vieta - Beto pret Tondela


Par marta skaistāko vārtu autoru tika atzīts Portugāles Liga Nos pārstāvis - Beto no Portimonense kluba. Šosezon šim portugālim tie bija jau septītie vārti. Beto atrodoties skrējienā pamanījās izpildīt šķērītes sitienu un gūt efektīvus vārtus. Tie nebija vienīgie viņa vārti šajā spēlē, kopumā gūstot divus vārtus viņš palīdzēja savai komandai pārspēt Tondela ar 3:0.


Beto kopumā pēdējā laikā uzņēma labu tempu, pēdējās divās Liga Nos spēlēs viņš guva trīs vārtus.


bottom of page