top of page

Chelsea pārspēj Atletico un kopā ar Real, Bayern un City pievienojas spēcīgākajam astoņniekam


Atletico nespēj revanšēties par neveiksmi Madridē. Foto - Ángel Gutiérrez (atleticodemadrid.com)

Atalanta divas rupjas kļūdas sekmē Madrides Real uzvaru


Madrides Real ar vienu vārtu pārsvaru pēc pirmās spēles (uzvara viesos 1:0) uzņēma Atalanta vienību. Itāļu komanda metās priekšā atspēlēties, un jau trešajā minūtē teicamā pozīcijā blakus vārtsarga laukumam nonāca Robins Gosens, bet bumbu pēc viņa sitiena noķēra Kurtuā. Spēles turpinājumā neliels pārsvars piederēja Atalanta vienībai, bet Madrides Real vienā no pretuzbrukumiem 26' minūtē nonāca tuvu vārtu guvumam, kad pēc saspēles ar Benzemā sitiena pozīcijā nonāca Vinisiuss Žuniors, bet mēģinājums uzsist nācis pa vēlu, un Atalanta vārtsargs prata bloķēt sitienu. Pirmie vārti nāca strauji – 34' minūtē pēc rupjas Marko Sportjello kļūdas, neveiksmīgi izsitot bumbu, Modričs ielauzās soda laukumā un atdeva piespēli Benzemā, kuram atlika vien trāpīt vārtu tukšā stūrī (1:0).


52' minūtē Vinisiuss kārtējo reizi nodemonstrēja savu izcilu bumbas pārvaldīšanas tehniku, bet tajā pašā laikā arī problēmu ar realizāciju – apspēlējot trīs pretinieku spēlētājus, Vinisiuss nonāca aci pret aci ar vārtsargu, bet lēnām raidītā bumba netrāpīja vārtu rāmī. Tomēr brazīlieša izcila tehnika nākusi par labu 58' minūtē, kad viņam izdevās nopelnīt savai komandai 11 metru soda sitienu. Jāpiebilst, ka arī šajā momentā Atalanta uz līdzenas vietas pazaudēja bumbu, ļaujot pretiniekam izskriet pretuzbrukumā. Sitienu izpildījušais Serhio Ramoss, kurš aizvadīja vien otro spēli pēc atkopšanās no ceļa savainojuma, dubultoja Madrides Real pārsvaru šajā spēlē (2:0). Atalanta neatlika nekas, ka mesties atspēlēties, un itāļu vienība nonāca pie divām labām iespējām, bet Murjelam un Sapatam esot aci pret aci ar Kurtuā, neizdevās pārspēt beļģu vārtsargu. Vienā no uzbrukumiem Atalanta gandrīz ielaida trešos vārtus – Benzemā sitienu ar galvu sākumā atvairīja Sportjello, bet viņa otrais mēģinājums iesist beidzās ar trāpīšanu vārtu stabā. Vienus vārtus Atalanta izdevās atspēlēt 83' minūtē, kad pēc Murjela sitiena no soda sitiena bezspēcīgs bija Kurtuā (2:1). Tomēr Atalanta prieki neilga, un jau nākamajā uzbrukumā tik tikko uz maiņu iznākušais Asensio uzstādīja uz tablo gala rezultātu (3:1). Madrides Real līdz ar to pirmo reizi kopš 2018.gada (kas beidzās ar madridiešu uzvaru Čempionu līgā) iesoļoja ceturtdaļfinālā.


Mančestras City arī atbildes spēlē uzvar ar 2:0


UEFA Čempionu līgas astotdaļfināla atbildes spēlē Budapeštā Mančestras City guva divus vārtus jau pirmo 18 minūšu laikā, un bez liekas piepūles ar 2:0 apspēlējot Minhengladbahas Borussia. Divu spēļu summā Anglijas Premjerlīgas pārliecinošā līdere bija pārāka ar graujošu 4:0.


Ja abu komandu pirmajā savstarpējā spēlē intriga saglabājās vismaz līdz mača vidusdaļai, tad šajā reizē tā tika dzēsta ļoti ātri. 12' minūtē Marezs ar īsu piespēli atrada nedaudz ārpus soda laukuma robežas esošo Kevinu De Breini, kura spēcīgi raidītā bumba trāpīja tieši zem pārliktņa vārtu devītniekā - 1:0 City labā.

Vēl pēc sešām minūtēm izgājienā vienatnē pret vārtsargu Gundoganu izvirzīja Fodens. Vācijas futbolists teicamo iespēju dubultot komandas pārsvaru realizēja nevainojami, triecot bumbu vārtu augšējā stūrī - 2:0. Turpinājumā Mančesteras klubs izveidoja vēl dažus bīstamus saasinājumus pie viesu vārtiem, Borussia šveiciešu vārtsargam Zommeram šoreiz neitralizējot nominālo spēles mājinieku centienus izcelties.


Minhengladbahas klubs piedzīvojis zaudējumus iepriekšējos sešos mačos, un bedrē nokļuvušais esošās Borussia futbolisti nespēja lauzt cīņas ritējumu, šosezon ļoti pārliecinošu sniegumu rādošajai City pārliecinoši novedot spēli līdz sekmīgai izskaņai. Mančestras vienībai šī bija 24.uzvara pēdējās 25 spēlēs. Mančestras City Čempionu līgas ceturtdaļfinālā iekļuva ceturto sezonu pēc kārtas. Iepriekšējos trīs gados uzveicot Lyon, Monaco un Tottenham Hotspur. Arī šogad klubs plāno vismaz atkārtot savu visu laiku labāko rezultātu Eirokausos, kas notika 2016. gadā, kad izstājās Čempionu līgas pusfinālā.


Tuheļa pārvērtības Londonā palīdz Chelsea divreiz apspēlēt Madrides Atletico


UEFA Čempionu līgā noslēgušās 1/8 fināla pēdējās spēles. Londonas Chelsea savā laukumā pieveica Madrides Atletico ar 2:0 un uzvarēja arī divu spēļu summā visai pārliecinoši - 3:0. Spēles galvenais tiesnesis pirmā puslaika vidū pie rezultāta 0:0 nepiešķīra diezgan acīmredzamu pendeli uz mājinieku vārtiem.


Spēles pirmajā puslaikā pārsvars piederēja Chelsea, tomēr pie nopietnām iespējām neviena no komandām pirmajās 25 minūtēs netika. 26' minūtē gan notika pamatīga drāma - rupji pie sava soda laukuma kļūdījās Azpilikueta, ļaujot vienam pret vārtsargu izskriet Karasko, tomēr līdz bumbai beļģu pussargam neizdevās tikt, jo Azpilikueta viņu ar rokām diezgan atklāti no aizmugures aizturēja un nogāza. Šķita, ka tiesnesim bez lieliem jautājumiem būtu jāpiešķir 11 metru soda sitiens, tomēr Orsato svilpe klusēja, un arī VAR šajā situācijā dīvainā kārtā neiejaucās. Atletico, protams, par lēmumu bija visai neapmierināti, bet vēl sliktāks spāņu komandas noskaņojums kļuva 34' minūtē. Pretuzbrukumā pa kreiso malu devās Verners, atdeva perfektu piespēli uz vārtu priekšu Ziješam, kurš raidīja bumbu garām Oblakam - 1:0. Puslaika turpinājumā spēle kļuva aktīvāka, pie iespējas Atletico rindās Fēlikss, tomēr pēc rikošeta bumbu tvēra Mendī.


Otrā puslaika sākumā Chelsea turpināja radīt daudz vairāk iespējas, Vernera sitienu no asa leņķa lieliski atvairot Oblakam. Brīdi vēlāk slovēņu vārtsargs tika galā arī ar Ziješa sitienu, bet Verners 62' minūtē pārsita tikai nedaudz pāri vārtu stūrim. Spēle jau 59' minūtē beidzās Atletico uzbrukuma līderim Svaresam, kurš šoreiz laukumā bija praktiski nemanāms. Ciešā Chelsea aizsardzība sagādāja lielas problēmas viesiem, tā arī mača gaitā pie reālas iespējas gūt vārtus netiekot. Vēl vairāk uzdevumu atspēlēties apgrūtināja melnkalniešu aizsarga Saviča, kuru visticamāk nākamnedēļ redzēsim Skonto stadionā, sarkanā kartīte par sitienu 82' minūtē, bet punktu spēlei pretuzbrukumā jau kompensācijas laikā pēc Pulisiča piespēles pielika Emersons - 2:0.


Minhenes Bayern saudzējošā režīmā uzvar arī atbildes spēlē


Minhenes Bayern atbildes spēlē tikās ar Romas Lazio. Lielākoties šī pāra iznākums bija jau skaidrs pēc pirmās abu komandu tikšanās reizes, kad vācu superklubs uzveica Lazio ar 4:1. Šoreiz iespēja gūt spēles praksi tika iedota Aleksandram Nūbelam, ļaujot Noijeram nedaudz atpūsties, kurš kopumā aizvadīja diezgan labu spēli. Citādi – laukumā devās Minhenes spēcīgākais virknējums. Spēle iesākās visai prognozējami, Bayern futbolisti neļāva viesiem kāpināt tempu, mierīgi kontrolējot bumbu. Puslaika izskaņā, 33' minūtē Levandovskis realizēja 11 metru soda sitienu, kuru nopelnīja Leons Gorecka. Otrajā puslaikā aina stipri nemainījās. 73' minūtē Šupo-Motings panāca 2:0, bet 82' minūtē Marko Parolo guva goda vārtus – 2:1 un Minhene iet tālāk.


Jau rītdien plkst. 13:00 notiks UEFA Čempionu līgas 1/4 un 1/2 finālu izloze. Izlozes gaitai varēs sekot līdzi uefa.com mājaslapā. 1/4 fināla pirmā apļa spēles ir paredzēts aizvadīt 6. un 7.aprīlī, savukārt atbildes spēles nedēļu vēlāk - 13. un 14.aprīlī.

bottom of page