top of page

Chelsea un Man. United bez vārtiem, Man. City arvien attālinās, Liverpool pārtrauc zaudējumu sēriju


26.kārtas centrālā spēle starp Chelsea un Manchester United ne tikai neizdevās noskaidrot uzvarētāju, bet arī ielauzt cits cita cietoksni. Pirmais puslaiks aizritēja ar ievērojamu Chelsea pārsvaru, Londonas vienībai esot tuvāk tam, lai atklātu spēles rezultātu. Visaktīvāk Chelsea rindās izcēlies Hadsons-Odoi. Sākumā 15' minūtē viņš bija tuvu tam, lai uz saviem vārtiem atvestu pendeli, nospēlējot ar roku, bet tiesnešu brigāde izlēma 11 metru soda sitienu nepiešķirt. 21' minūtē viņš raidīja bumbu garām vārtiem, bet 36' minūtē pēc viņa centrējuma nedaudz pietrūka Olivjē Žirū, lai ar galvu raidītu bumbu vārtos.


Otrais puslaiks iesākās ar izcilu iespēju Hakīmam Zijeham, sitot bumbu vārtsargam pretkustībā, bet vēl izcilāk šajā epizodē nospēlēja Davids de Hea, spēdams atvairīt sitienu. Tuvāk otrā puslaika vidum atdzīvinājās arī Manchester United. 60' minūtē labs sitiens izdevies Grīnvudam, bet bumba lidoja garām vārtiem. Uzreiz nākamajā minūtē pēc Skota Maktomineja sitiena savu reakciju nācās nodemonstrēt Eduardam Mendī. 67' minūtē izcils pēc izpildījuma tālsitiens izdevies Fredam, bet, līdzīgi kā ar Grīnvuda sitienu, bumba lidojusi garām, blakus vārtu stabam. Atlikušajā laikā komandas mierīgi noveda spēli līdz bezvārtu neizšķirtam.

Pēc šī neizšķirta līdz 12 punktiem palielināja punktu starpību no otrās vietas Manchester City, ar rezultātu 2:1 pieveicot West Ham United. Šī spēle bija zīmīga ar to, ka pirmo reizi kopš pagājušā gada 24.oktobra sākumsastāvā izgājis Serhio Aguero, kurš šosezon mocījies ar vairākiem savainojumiem, kā arī šī gada sākumā saslimis ar koronavīrusu, izlaižot gandrīz 2 mēnešus. Spēles rezultātu pēc Kevina de Breines centrējuma atklāja Rubens Diašs, gūstot savus pirmos vārtus Manchester City rindās. West Ham vien varēja cerēt pieķert pretinieku uz pretuzbrukuma vai kļūdas savā laukuma pusē. Un vienā no tādām epizodēm 43' minūtē bumbu zaudēja Serhio Aguero, pēc kā sekoja zibenīgs West Ham pretuzbrukums, ko noslēdza Maikls Antonio. Uzvaras vārtus Manchester City labā 67' minūtē guva Džons Stounss, noformējot savai komandai 20-to uzvaru pēc kārtas visos turnīros. Kā arī šī uzvara kļuva par 200-to Premjerlīgā, un 500-to augstākajās līgās komandas galvenajam trenerim Pepam Gvardiolam.


Liverpool pārtrauca četru spēļu zaudējumu sēriju, ar rezultātu 2:0 pieveicot pēdējā vietā esošo Sheffield United. Pēc šīs uzvaras no Čempionu līgas zonas Liverpool šķir vien 2 punkti. Šajā spēlē pirmo reizi Premjerlīgā kopš pagājušā gada 17.oktobra vārtu rāmī stājās spāņu vārtsargs Adrians, aizstājot Alisonu, kuram pirms spēles traģiski gāja bojā tēvs.


Labu iespēju pakāpties uz otro vietu izlaida Leicester City, ar rezultātu 1:3 savā laukumā piekāpjoties Londonas Arsenal. Izvirzoties vadībā jau 6' minūtē pateicoties Jurija Tīlemansa vārtiem, Leicester City izgāza pirmā puslaika izskaņu – 39' minūtē rezultātu izlīdzināja Davids Luiss, bet kompensācijas laikā 11 metru soda sitienu realizēja Lakazets. Gala rezultātu uz tablo uzstādīja Nikolass Pepē 52' minūtē.


Kārtējais apspriežamais tiesnešu lēmums noticis spēlē starp West Bromwich Albion un Brighton & Hove Albion, kur uzvaru svinēja West Bromwich ar rezultātu 1:0. Nopelnot soda sitienu, Brighton spēlētājs Lūiss Danks izdarījis sitienu pēc galvenā tiesneša Lī Meisona svilpes un guvis vārtus, bet tas noticis, pirms West Bromwich vārtsargs paspēja pabeigt uzstādīt sieniņu. Balstoties uz šo, un pārskatoties atkārtojumu ar VAR starpniecību, tiesnesis pieņēma lēmumu atcelt vārtu guvumu, izraisot sašutumu no Brighton spēlētāju puses.

Šīs nedēļas vidū notiks vairākas 29.kārtas pārceltās spēles, no kurām varētu izcelt dueli starp Liverpool un Chelsea ceturtdienas vēlajā vakarā. Manchester City uzņems Wolverhampton, savukārt Manchester United un Leicester City viesosies attiecīgi pie Crystal Palace un Burnley.

bottom of page