top of page

City negaidīts zaudējums, Liverpool pirmā uzvara Anfield šogad, Sulšera un Mourinju vārdu apmaiņa


Liverpool izcīna savu pirmo mājas uzvaru 2021.gadā. Foto - premierleague.com

Manchester City, pateicoties savam plašam rezervistu soliņam un sastāva rotācijas iespējām, pēc pirmās spēles pret Dortmundes Borussia Čempionu līgā veikusi vairākas maiņas pirms cīņas mājās pret Leeds United, gan pussargu un uzbrucēju līnijā, gan taktiskajā zīmējumā, atgriežoties pie ierastās 4-3-3 formācijas. Bumbas kontroles un sitienu ziņā Manchester City paredzami dominēja, bet pirmie vārti nākuši no Leeds United puses – ar precīzu sitienu, bumbai atsitoties pret vārtu stabu un šķērsojot vārtu līniju, 42' minūtē izcēlās Stjuārts Dalass (0:1). Tomēr pēc pāris minūtēm Leeds United gaidīja nepatīkams pavērsiens – pa taisno sarkano kartiņu saņēma Liams Kūpers. Izmantot šo pārsvaru Manchester City prata 76' minūtē, kad pēc izspēles ar Fernandinju un Bernardū Silvu rezultātu izlīdzināja Ferans Toress (1:1). Galu galā mājinieki ne tikai nespēja izraut uzvaru, bet arī palaida garām vienu punktu – kompensācijas laika pirmajā minūtē saņēma bumbu, aizskrēja no Džona Stounsa un raidīja bumbu vārtos Dalass (1:2). Abi Dalasa sitieni izrādījušies vienīgie priekš Leeds United, komandai atzīmējoties ar 100% realizāciju.

Tuvākie sekotāji no Manchester United viesojās pie Tottenham, kas turpina cīnīties par vietu Eirokausos. Spēles 33' minūtē ar vārtu guvumu izcēlās Edinsons Kavanī, bet pēc VAR pielietošanas tika konstatēts, ka kādu mirkli pirms tam Maktominejs trāpījis ar roku pa seju Sonam, no kā korejietis nokritis uz zemes. Līdz ar to par noteikumu pārkāpumu vārtu guvums tika atcelts. Tas pats Sons prata atklāt spēles rezultātu pēc 7 minūtēm, raidot bumbu tukšā vārtu stūrī pēc izcilas ar Harija Keina un Lukasa Mouras izspēles, katram izdarot vienu pieskārienu pa bumbu (1:0). Vēl izcilāka kombinācija izdevusies Manchester United vienībai 57' minūtē, pēc kuras Kavanī sitienu atvairīja Loriss, bet pirmais pie atlēkušās bumbas nonācis Freds, kurš bija precīzs (1:1). Vēl pēc 22 minūtēm beidzot savu panācis Kavanī, pēc Grīnvuda centrējuma lēcienā ar galvu raidot bumbu vārtu apakšējā stūrī (1:2). Tas pats arī Grīnvuds pielika punktu kompensācijas laika pēdējā minūtē (1:3).


Jau pēc spēles Ūle Gunārs Šulšērs veltīja pāris vārdus incidentam ar neieskaitītu vārtu guvumu, ka šis lēmums komandu tikai sapurināja, bet īpaši izceļas viņa sekojošais izteiciens, attiecībā uz Sona rīcību:

Atzīmēšu, ka, ja mans dēls trīs minūtes gulētu uz zāliena un nespētu piecelties bez 10 komandas biedru palīdzības, es viņu atstātu bez vakariņām.

Uz šādiem Sulšēra izteicieniem Mourinju plaši neatbildēja, vien norādot, ka

Sonam paveicās, ka viņa tēvs kā cilvēks labāks par Ūle, jo savs bērns ir jābaro.

Šī uzvara ļāva Manchester United līdz 11 punktiem samazināt starpību no 1.vietas, ar vienu spēli rezervē.


Revanšu alkstošā Liverpool (par graujošu zaudējumu ar 2:7) Anfield stadionā uzņēma Aston Villa, neveicot nekādas izmaiņas sastāvā pēc pirmās spēles pret Madrides Real Čempionu līgā. Arī šis spēles sižets sākumā bijis nelabvēlīgs Liverpool vienībai – 42' minūtē viesus vadībā izvirzīja Ollī Votkins (0:1), kurš iepriekšējā tikšanās reizē izcēlās ar het-triku. Votkins kļuva par pirmo spēlētāju kopš 2009.gada, kurš sezonas laikā sasitis četrus vārtus Liverpool vienībai – pirms viņa to vienas spēles ietvaros ir panācis Andrejs Aršavins. Pirmā puslaika kompensācijas laikā Roberto Firmino prata gūt vārtus, bet tiesneši ar VAR palīdzību saskatījuši visai strīdīgu aizmuguri Djogu Žotam uzbrukuma laikā, un vārtus atcēla. Tomēr veiksme Liverpool nāca otrajā puslaikā – 57' minūtē rezultātu izlīdzināja Salāhs, bet 91' minūtē uzvaras vārtus guva Aleksandrs Arnolds (2:1). Liverpool līdz ar to pārtrauc savu 8 spēļu neveiksmju sēriju uz Anfield laukuma.


Cīņa par ceturto vietu Čempionu līgā no Anglijas aizraujošā cīņa pārspēja Leicester City West Ham United, pateicoties diviem Džesija Lingārda vārtiem (3:2), bet Chelsea, pateicoties ilgi (kopš oktobra) gaidītiem Kaja Haverca vārtiem un Kristiana Pulišiča diviem precīziem sitieniem sagrāva Crystal Palace ar rezultātu 4:1. Ja vēl nesen Leicester City jutās droši Čempionu līgas zonā, tad tagad cīņa par to saasinājās.

Nākamo kārtu izlaidīs Chelsea un Manchester City, kā arī Leicester City un Southampton, kas savā starpā tiksies Anglijas kausa izcīņas pusfinālā. Premjerlīgā Manchester United mēģinās samazināt punktu starpību no Manchester City, mājās uzņemot Burnley, Liverpool viesosies pie Leeds United, bet Chelsea uzņems Brighton & Hove Albion.

bottom of page