top of page

CSKA izrauj uzvaru, Dynamo izstājas, pusfinālā Maskavas derbijs


Mariu Fernandess ieved CSKA pusfinālā. Foto - pfk-cska.com
dati no flashscore.com

Trešdien un ceturtdien tika aizvadītas Krievijas kausa 1/4 fināla spēles.


Sočos vietējā komanda uzņēma Maskavas Lokomotiv futbolistus. Kopumā pirmajā puslaikā Sochi izskatījās daudz labāk, taču atklāt spēles rezultātu izdevās tieši viesu komandai, pašā puslaika beigās aizskrienot ātrā pretuzbrukumā, Fjodors Smolovs apspēlēja aizsargu un no diezgan asa leņķa raidīja bumbu vārtos.


Otrā puslaikā sākumā par diezgan nevajadzīgu pārkāpumu otro brīdinājumu šajā spēlē saņēma Kirils Zaika, atstājot savu komandu mazākumā uz visu puslaiku. Spēles 63' minūtē Smolovs guva savus otros vārtus šajā spēlē, ar skaistu sitienu vārtu augšējā stūrī, taču 70' minūtē mājinieki vienus vārtus spēja atgūt. Ļoti karsti gāja pie Lokomotiv vārtiem kompensācijas laikā, kad Sochi visiem spēkiem devās uz pretinieku soda laukumu, ieskaitot vārtsargu, kurš bija ļoti tuvu tam, lai izklupienā pārvirzītu bumbu vārtos pēc caursitiena gar vārtiem, taču nedaudz neaizsniedzās. Vārtiem paliekot tukšiem divi Lokomotiv spēlētāji izskrēja uz tukšajiem vārtiem un Fransuā Kamano pielika punktu šai spēlei - 3:1.


Otrā trešdienas spēlē Groznijas Akhmat ar minimālu rezultātu 1:0 pārspēja Ufa vienību. Vienīgie vārti šajā spēlē tika gūti 55' minūtē. Savukārt vakar Maskavas Dynamo negaidīti izbraukumā ar 0:2 piekāpās Samāras Krylya Sovetov, kura jau spēles 4' minūtē prata izvirzīties vadībā.


Noslēdzošajā spēlē Tulas Arsenal uzņēma Maskavas CSKA komandu. Jau no paša spēles sākuma CSKA aplenca Arsenal vārtus, veidojot momentu pēc momenta. Taču atklāt rezultātu izdevās tieši Arsenal komandai pirmā puslaika izskaņā, kad pēc stūra sitiena izspēles ar galvu bumbu vārtos raidīja Jevgenijs Lucenko. Arī otro puslaiku CSKA ļoti aktīvi iesāka un beidzot visi centieni atmaksājās, jau pašā puslaika sākumā CSKA izlīdzināja rezultātu, bet jau pāris minūtes vēlāk pirmo vārtu guvējs šajā spēlē Jevgenijs Lucenko divcīņā izlika elkoni pārāk augsti un trāpīja CSKA aizsargam, par ko bija noraidīts no laukuma. Arsenal varonīgi aizsargājās, vārtsargs vairakkārt glāba komandu, taču 86' minūtē Mariu Fernandess uzlauza pretinieku vārtus un ieveda CSKA pusfinālā.


Pusfināla spēles ir paredzēts aizvadīt 21.aprīlī, kad savā starpā tiksies Maskavas CSKA un Lokomotiv, bet otrajā pārī finālistu noskaidros Samāras Krylya Sovetov un Groznijas Akhmat.


bottom of page