top of page

Cīņa par Ligue 1 titulu saasinās


Francijas čempionāta 27 kārtā Metz ielauzās Eirokausu zonā ar izbraukuma uzvaru pār Bordeaux 2:1 un šobrīd turnīra tabulā dala punktus ar Lens vienību. Tikmēr augšgala komandas Lille un Lyon savās spēlēs nospēlēja neizšķirti ar identisku rezultātu - 1:1.


PSG pēc neveiksmes pret Monaco izbraukumā sagrāva Dijon vienību - 4:0. PSG vēl joprojām iztiek bez Neimāra un Anheļa Di Marias. Pirmos vārtus PSG izdevās gūt diezgan ātri, jau 6' minūtē, kad precīzi sita Moiss Kīns. Vēlāk PSG nopelnīja vienpadsmit metru soda sitienu, kad ar roku savā soda laukumā nospēlēja Dijon aizsargs un 32' minūtē čempionāta rezultatīvākais spēlētājs Kilians Mbapē to arī realizēja. Pirmais puslaiks noslēdzās ar 2:0 PSG vadību. Arī otrajā puslaikā vārti tika gūti 6 minūtes pēc starta svilpes. Ar saviem otrajiem vārtiem spēlē izcēlās Kilians Mbapē un tie bija viņa 18 čempionātā kopā. Pēc stūra sitiena, punktu spēlei pielika Danilo, gūstot vārtus ar galvu.

Monaco mājās uzvarēja Brestu ar 2:0. Pirmajā puslaika Monaco bija iespēja sist vienpadsmit metru soda sitienu, taču Visams Ben Jaders to nerealizēja un puslaiks noslēdzās ar neizšķirtu 0:0. Otrā puslaika 78' minūtē Stefans Jovetičs guva pirmos Monaco vārtus un 90' minūtē Kevins Follands dubultoja rezultātu. Abos vārtu guvumos piedalījās uz maiņu uznākušais Aleksandrs Golovins.


Čempionāta līdere Lille mājās nospēlēja neizšķirti ar Strasbourg -1:1. Pirmos vārtus spēlē guva tieši Strasbourg un precīzs bija Ludovičs Ažorjs. Lille visu spēli dominēja bumbas kontrolē, bet izlīdzināja rezultātu tikai spēles 86' minūtē un to izdarīja veterāns Hosē Fonte, kurš arī pagājušajā nedēļā guva vārtus. Lai gan Lille atrodas pirmajā vietā, uz pēdām min PSG un Lyon.


Tikmēr tieši Lyon nokrita vietu zemāk turnīra tabulā, pēc neizšķirta ar Marseille un PSG uzvaras savā spēlē. Visi vārti tika gūti pirmajā puslaikā. Vispirms viesi izvirzījās vadībā, kad 21' minūtē precīzs bija Karls Toko Ekambī, bet puslaika izskaņā Lyon atspēlējās un vārtus guva Arkadiusz Miliks ar vienpadsmit metru soda sitienu. Vēlāk pagaišās nedēļas vārtu guvējs Paketa saņēma otro dzelteno kartīti un tika noraidīts, bet tas neļāva Lyon uzvarēt.

Nākamā kārta tiks izspēlēta jau šovakar, kad interesants duelis gaidāms starp Lille un Marseille.

bottom of page