top of page

Der Klassiker trillerī uzvar Bayern, uzbrucēju duelī Levandovskis pārāks par Holannu


24.kārtas centrālajā spēlē Minhenes Bayern savā laukumā uzņēma savu pēdējo gadu desmitu principiālāko pretinieku Dortmundes Borussia. Pirms šīs spēles dortmundieši paziņoja, ka savainojumu dēļ nevarēs piedalīties Džovanī Reina, Rafaels Gerreiro, kā arī pēdējās spēlēs izcilu formu uzņēmis Džeidons Sančo. Bet, neskatoties uz to, Dortmundes Borussia pārsteidza gan pretiniekus, gan spēles sekotājus, līdz 9' minūtei izvirzoties vadībā ar rezultātu 2:0. Abos gadījumos izcēlies dortmundiešu uzbrukumu līderis Ērlings Holanns, ar nelielu rikošeta palīdzību pēc viņa sitiena ārpus soda laukuma atklājot spēles rezultātu, bet nedaudz vēlāk pēc Torgana Azāra piespēles raidot bumbu tukšos vārtos. Otrais vārtu guvums Holannam izrādījies par simto profesionālajā karjerā, līdz šim nospēlējot 146 spēles. Minhenes Bayern pārņēma iniciatīvu, vairāk kontrolējot bumbu, pretiniekiem atliekot vien cerēt uz retiem pretuzbrukumiem. Šāds spiediens atalgojās vispirms 26' minūtē, kad pēc izcilas Leroja Sanē piespēles Robertam Levandovskim atlika vien raidīt bumbu tukšos vārtos, bet 44' minūtē poļu uzbrucējs realizēja 11 metru soda sitienu, panākot neizšķirtu – 2:2.


Otrajā puslaikā spēle nomierinājusies, bet 60' minūtē noticis viens no izšķirošajiem notikumiem spēlē, un ļoti sāpīgs priekš Dortmundes Borussia – savainojuma dēļ laukumu bija spiests pamest Ērlings Holanns. Pēc tāda pavērsiena dortmundieši praktiski pārstāja uzbrukt, cerot noturēt vismaz neizšķirta rezultātu un pārtraukt četru spēļu zaudējumu sēriju spēlēs pret Minhenes Bayern. Tomēr tam nebija lemts notikt arī šoreiz – 88' minūtē uzvaru nesošus vārtus, pēc rupjas Tomasa Menjē kļūdas, ar sitienu no pirmā pieskāriena no gaisa guva Leons Gorecka, bet gala rezultātu un hat-trick uzstādīja Levandovskis, gūstot 20-tos vārtus pret savu bijušo komandu.

Minhenes Bayern tuvākā sekotāja RB Leipzig nedeva minheniešiem attālināties turnīra tabulā, saglabājot divu punktu starpību, pateicoties uzvarai viesos pret SC Freiburg ar rezultātu 3:0. RB Leipzig dominēja lielāko spēles daļu, bet atklāt spēles rezultātu spēja vien 41' minūtē, kad pēc pretinieku paviršas saspēles pie saviem vārtiem bumbu pārtvēra Jusufs Poulsens un nogādāja to uz tukšiem vārtiem Kristoferam Nkunku, kurš bija precīzs.


64' minūtē pēc strauja pretuzbrukuma bumbu tukšos vārtos raidīja Aleksandrs Sorlots, bet 72' minūtē gala rezultātu uzstādīja Emīls Fošbergs. RB Leipzig līdz ar to pagarināja savu uzvaru sēriju līdz 6 spēlēm.


Diametrāli pretēja sērija turpinās Minhengladbahas Borussia vienībai, kas cieta trešo zaudējumu pēc kārtas Bundeslīgā, zaudējot savā laukumā Leverkūzenes Bayer ar rezultātu 0:1, pēc šī zaudējuma noslīdot uz 10.vietu. Bet, ja ņemt vērā zaudējumus Vācijas kausā pret Dortmundes Borussia un Čempionu līgā pret Manchester City, tad sērija sasniegusi jau 5 spēles. Spēle aizritēja ar nelielu Leverkūzenes Bayer pārsvaru, bet arī mājinieki izcēlās ar dažām labām vārtu gūšanas iespējām. Izšķīra spēles likteni Patrika Šika vārtu guvums 76' minūtē. Leverkūzenes Bayer pateicoties šai uzvarai pacēlās uz 5.vietu, un no 4.vietā esošās Frankfurtes Eintracht vienības, kas zaudēja punktus pret Stuttgart (1:1), šķir vien 3 punkti.


Neveiksmīga šī kārta izvērsusies arī Wolfsburg vienībai, kas ar rezultātu 1:2 viesos zaudēja TSG Hoffenheim vienībai. Jau pašā spēles sākumā Wolfsburg nonāca iedzinējos, kad 7.minūtē vienatnē atstātais Kristofs Baumgartners atklāja spēles rezultātu. Wolfsburg prata atspēlēties 23' minūtē pateicoties komandas galvenā bombardiera Vouta Veghorsta vārtiem, bet 41' minūtē pēc atkārtotas Wolfsburg aizsardzības nesaskaņotas spēles uzvaras vārtus guva Andrejs Kramaričs.


Pārtrauca savu sēriju no astoņām spēlēm bez uzvarām Berlīnes Hertha, ar rezultātu 2:1 pārspējot Augsburg vienību, pēc ātri ielaistiem vārtiem 2' minūtē pratot atspēlēties otrajā puslaikā. 62' minūtē ar vārtu guvumu izcēlās Kšištofs Pjonteks, bet uzvaras vārtus no 11 metru soda sitiena 89' minūtē guva Dodi Lukebakio. No izkrišanas zonas Hertha šķir 3 punkti, kur 17.vietu ieņem Mainz 05, kas, neskatoties uz milzīgu pārsvaru, nespēja ielauzt Schalke 04 cietoksni, nospēlējot 0:0. Savukārt no 16.vietas, kas noved pie pārspēlēm par palikšanu Bundeslīgā, šķir 2 punkti.

Nedēļās vidū notiks sniegputeņa dēļ pārceltā 20.kārtas spēle starp Bīlefeldes Arminia un Brēmenes Werder. Savukārt nākamajā kārtā RB Leipzig svētdien mēģinās pagarināt savu uzvaru sēriju, uzņemot Frankfurtes Eintracht. Sestdien Minhenes Bayern viesosies pie Brēmenes Werder, tikmēr Wolfsburg un Dortmundes Borussia uzņems attiecīgi Schalke 04 un Berlīnes Hertha. Un Leverkūzenes Bayer būs laba iespēja panākt Frankfurtes Eintracht cīņā par vietu Čempionu līgā, tiekoties savā laukumā ar Bīlefeldes Arminia.

bottom of page