top of page

Dortmundes Borussia un RB Leipzig soļo tālāk, COVID-19 dēļ viena spēle pārcelta

Vācijas kausa ceturtdaļfināla kārtai vajadzēja iesākties ar spēli starp 2.Bundeslīgas vienību Jahn Regensburg un Brēmenes Werder, bet spēle uz nenoteiktu laiku tika pārcelta Jahn Regensburg komandas atrašanās karantīnā dēļ, pēc konstatētiem pozitīviem COVID-19 testiem komandas galvenajam trenerim un dažiem spēlētājiem.


Minhengladbahas Borussia savā laukumā uzņēma Dortmundes Borussia, kas, neskatoties uz gaidāmo principiālo spēli pret Minhenes Bayern šosestdien, veica tikai vienu maiņu sastāvā, Džovanī Reinu aizstājot ar Tomasu Deleiniju. Abas komandas šogad jau tikušās savā starpā Minhengladbahā, un tā spēle beidzās ar mājinieku uzvaru ar rezultātu 4:2. Šoreiz komandas nespēja sarīkot tādu vārtu birumu, visu izšķirot vienam vārtu guvumam. Tuvu tam, lai izvirzītos vadībā spēles 2' minūtē, nonāca mājinieki, bet Markuss Tirāms nespēja trāpīt pa vārtiem no tuvas distances. Komandas lielākoties apmainījās ar uzbrukumiem, ar nelielu mājinieku pārsvaru. Tomēr 36' minūtē pie savas vārtu gūšanas iespējas nonāca Dortmundes Borussia, bet Ērlings Holanns nespēja realizēt izgājienu viens pret vienu. Precīzāks par savu pretinieku pēc 10 minūtēm izrādījies Markuss Tirāms, raidot bumbu vārtos, bet aizmugures stāvokļa dēļ šis vārtu guvums tika atcelts.


Otrajā puslaikā viesi palielināja spiedienu uz pretinieku vārtiem, un 53' minūtē ar vārtu guvumu izcēlās Holanns. Tomēr arī šie vārti tika atcelti – uzbrukuma laikā norvēģu uzbrucējs pārkāpa noteikumus pret pretinieku, kurš viņu bloķēja. Laukuma pretējā pusē 59.minūtē izcili nospēlēja Dortmundes Borussia vārtsargs Marvins Hics, atvairot spēcīgo Ramī Bensebainī sitienu blakus soda laukumam. Spēles izšķirošos vārtus pēc zibenīga pretuzubrukuma 66.minūtē guva Džeidons Sančo, realizējot izgājienu viens pret vienu. Angļu pussargs izcēlās ar vārtu guvumu trešajā spēlē pēc kārtas. Dortmundes Borussia soļo tālāk uz pusfinālu, bet paliek bez sava pussarga Mahmuda Dahūda, kurš tikai noraidīts jau kompensācijas laikā.


RB Leipzig savā laukumā uzņēma Wolfsburg. Pirmajā puslaikā abas komandas apmainījās ar izcilām vārtu gūšanas iespējām. Sākumā 12' minūtē fantastiski nospēlēja Koens Kastēlss, uz vārtu līnijas lēcienā atvairot Kristofera Nkunku sitienu no tuvas distances. 26' minūtē uz RB Leipzig vārtiem tika nozīmēts 11 metru soda sitiens pēc Nkunku pārkāpuma, bet Wolfsburg uzbrucējs Vegs Veghorsts izšķirošā brīdī paslīdēja un raidīja bumbu augstāk par vārtiem. Otrajā puslaikā 63' minūtē mājiniekus izvirzīja vadībā Jusufs Poulsens, bet gala rezultātu uz tablo 88' minūtē uzstādīja Hvans Hvijčhans – 2:0.


Ceturtdaļfināla kārtā beidzās iespaidīgais ceturtās līgas komandas Rot-Weiss Essen gājiens, kas iepriekš pārspēja 2.Bundeslīgas vienību Diseldorfes Fortuna, kā arī Bundeslīgas vienības - Bīlefeldes Arminia un Leverkūzenes Bayer. Beidzās tas pret Holstein Kiel vienību, kas iepriekš izslēdza Minhenes Bayern, komanda no Hesenes nespēja izrādīt sīvu pretestību, ciešot sakāvi ar rezultātu 0:3.


Pusfināla izloze ieplānota šo svētdien, bet, kā jau tika minēts raksta sākumā, joprojām paliek neatrisināts Jahn Regensburg un Brēmenes Werder spēles liktenis.

bottom of page