top of page

Eiropas futbola sezona tuvojas beigām, bet joprojām ir palikuši ļoti daudz neatbildēti jautājumi

TautasFutbols.LV bija devies nelielā nedēļas atpūtā, un mūsu komanda ir atgriezusies, lai kopā ar jums sekotu līdzi aizraujošām Eiropas futbola sezonas beigām, apkopojot pēdējos notikumus Eiropas top-līgās.


Manchester United un Liverpool spēle nenotiek, fani pieprasa reformas, soctīklu boikots


Chelsea pārspēja Mančestras City līgas spēlē, bet vai tas izdosies Čempionu līgas finālā? Foto - premierleague.com

Anglijas Premjerlīgas aizvadīto divu kāršu interesantākie notikumi ironiskā kārtā norisinājušies arī ārpus laukuma, par galveno no kuriem kļuva neaizvadītā principiālā cīņa starp Manchester United un Liverpool. Pāris stundas pirms starta svilpes spēles norisē iejaucās dusmīgais Manchester United fanu pūlis, izlaužoties uz Old Trafford laukumu, kādēļ tika pieņemts lēmums pārcelt spēli uz 13.maiju.


Pēc Manchester United kluba vadības paziņojuma pievienoties jaunizveidotajai Eiropas Superlīgai (neskatoties uz pieņemto pēc pāris dienām lēmumu iziet no tās sastāva), fani turpina izrādīt savu neapmierinātību, pieprasot kluba īpašnieku (Gleizera brāļu) demisiju un tā saucamā “50+1” noteikuma ieviešanu Anglijas futbolā, pēc Vācijas piemēra, kas paredz to, ka nedaudz vairāk par 50% no kluba akcijām pieder nekomerciālajām kopienām (proti, kluba faniem), kuriem arī ir liela ietekme uz stratēģisko lēmumu pieņemšanu kluba iekšienē. Šis noteikums pasargā Vācijas klubus no privāto investoru ieplūšanas, kuri caur kluba iegādi realizē tikai savas personiskās un biznesa intereses. Dotais priekšlikums izraisījis skaļu ažiotāžu Anglijas futbola sabiedrībā, un pāris dienu laikā petīcijā par 50+1 noteikuma ieviešanu tika savākts vairāk par 100 000 parakstiem, kas nozīmē, ka parlamentam šis jautājums obligātā kārtā ir jāizskata.


Tāpat Lielbritānijā tika pieņemts lēmums no 30.aprīļa līdz 3.maijam izrādīt boikotu soctīkliem, tādā veidā protestējot pret pazemojumu, draudu un rasisma izpausmēm soctīklos pret sportistiem. Īpaši aktuāla šī problēma Anglijas futbolā kļuvusi pēc Black Lives Matter kampaņas iesākšanas – vairāki futbolisti saņēmuši draudus un rasistiska rakstura ziņas no soctīklu lietotājiem, un bija spiesti vērsties policijā. Arsenal un Francijas futbola leģenda Tjērijs Anrī gājis tālāk, un martā dzēsis visus savus profilus soctīklu vietnēs. Šim boikotam pievienojušās gandrīz visas sporta organizācijas (no futbola ģimenes Futbola Asociācija un Premjerlīga) un daudzi pazīstami masu mediji Lielbritānijā, kā arī FIFA un UEFA.


Tikmēr uz Anglijas Premjerlīgas klubu laukumiem atrisinājusies intriga par čempiontitula īpašnieces noskaidrošanu. Manchester City izlaidusi šo iespēju spēlē pret Londonas Chelsea –Serhio Agvero, pie rezultātu 1:0 raidot bumbu Panenkas stilā no 11 metru soda sitiena atzīmes, nespēja pārspēt Mendī, kurš uz šādu netipisku sitiena mēģinājumu nav uzkrities, un Chelsea, esot iedzinējos, sodījusi Manchester City un svinēja uzvaru ar rezultātu 2:1. Manchester United bija iespēja samazināt punktu starpību, bet tā vietā ar visai eksperimentālu sastāvu cieta zaudējumu pret Leicester City ar rezultātu 1:2 un zaudēja teorētiskās iespējas pacīnīties par cempiontitulu, sarīkojot svētkus saviem kaimiņiem no City.


Cīņā par ceturto vietu Čempionu līgā izteikta favorīte ir Londonas Chelsea, kas uzvar jau trīs spēles pēc kārtas. Tuvākā sekotāja West Ham zaudējusi trīs spēles no pēdējām četrām, un nu jau atpaliek par sešiem punktiem. Savukārt ne viss ir zaudēts priekš Liverpool, kas ar vienu spēli rezervē saglabā cerības tikt gan Eiropas līgā, gan Čempionu līgā. Kā arī tālu neatpaliek Tottenham un Everton.


Savukārt tabulas lejasgalā intrigas vairs nav – West Bromwich Albion un Fulham izturēja tikai vienu sezonu un atgriežas Championship līgā.


Nedēļas vidū Anglijas Premjerlīgas cienītājus gaida divas principiālas cīņas – pārceltajā spēlē savā starpā tiksies Manchester United un Liverpool, kā arī notiks Ziemeļrietumu Londonas derbijs starp Chelsea un Arsenal. Savukārt 15.maijā Chelsea un Leicester City mēģinās noskaidrot Anglijas kausa trofejas īpašnieci.


Minhenes Bayern čempione devīto reizi pēc kārtas, Levandovskis soļa attālumā no rekorda


Roberts Levandovskis var pārspēt leģendārā Gerda Millera rekordu. Foto - fcbayern.com

Vācijas Bundeslīgas 32.kārta sniedza atbildi uz sezonas galveno jautājumu, kurš kļūs par čempionu – devīto reizi pēc kārtas par tādu tapusi Minhenes Bayern. Tomēr noskaidrojies tas ir nevis Allianz Arena laukumā, kur minhenieši uzņem savus pretiniekus, bet Dortmundē, kur Borussia uzņēma Bayern tuvāko sekotāju RB Leipzig. Pirmajā puslaikā ar vārtu guvumu atzīmējās Marko Roiss (1:0), otrā puslaika sākumā pārsvaru dubultoja Džeidons Sančo (2:0), tomēr RB Leipzig prata ar Klostermana un Dani Olmo centieniem divreiz pārspēt savainotā Marvina Hica vietā uz maiņu iznākušo Romānu Birki, kurš aizvadīja pirmo spēli kopš 22.janvāra. Tomēr RB Leipzig teorētiskās cerības uz čempiontitulu apglabāja Sančo ar savu vārtu guvumu 87' minūtē (3:2).


Minhenes Bayern, iznākot uz savu spēli pret Minhengladbahas Borussia jau čempiones statusā, sagrāva savus pretiniekus ar rezultātu 6:0. Ar trīs vārtu guvumiem izcēlies Roberts Levandovskis, kuram ar 39 vārtiem savā kontā atlicis vismaz divas reizes raidīt bumbu pretinieku vārtos, lai pārspētu Gerda Millera 1971-72 sezonā uzstādīto rekordu (40 vārti).


Wolfsburg saglabāja trešo vietu, pateicoties Josipa Brekalo het-trikam pārspējot Berlīnes Union ar rezultātu 3:0. Tikmēr cita pretendente uz vietu Čempionu līgā, Frankfurtes Eintracht, pazaudēja punktus spēlē pret Mainz 05 (1:1), kas nezaudē jau kopš februāra beigām, un nolaidusies uz piekto vietu, palaižot sev priekšā Dortmundes Borussia. Izglāba no zaudējuma frankfurtiešus visai neparasts Aidina Hrustiča vārtu guvums 86.minūtē – balansējot uz vienas rokas un kājas, Hrustičs ar otru kāju pamanījās aizsniegties līdz atlēkušai bumbai un raidīt to garām tādam pavērsienam negatavam Mainz 05 vārtsargam. Par šo neizšķirtu priecīga varēja būt RB Leipzig vienība, kura garantēja sev vietu Čempionu līgā uz nākamo sezonu.


No divu nedēļu karantīnas atgriezusies Berlīnes Hertha nedēļas laikā aizvadīja 3 spēles, kurās prata nopelnīt 5 punktus – divi neizšķirti pret konkurentiem cīņā par izdzīvošanu, Mainz 05 (1:1) un Bīlefeldes Arminia (0:0), un uzvara pār SC Freiburg (3:0). Līdz ar to Berlīnes vienība ieņēma 14.vietu tabulā ar 31 punktu, pēc labākas vārtustarpības rādītāja apsteidzot Brēmenes Werder un Arminia vienības, kā arī Hertha ir jāaizvada vēl viena spēle, ar nu jau izkritušo Schalke 04.


Nākamajā kārtā Wolfsburg, kas vēl nav sev garantējusi vietu Čempionu līgā, gaida izbrauciens pie RB Leipzig. Nesolās būt viegla spēle arī Dortmundes Borussia vienībai pret sīksto Mainz 05, kas vēl joprojām teorētiski var doties uz pārspēlēm par vietas saglabāšanu Bundeslīgā. Tikmēr pastarīšu cīņā 1.FC Koln tiksies ar Berlīnes Hertha.


Vēl rītvakar tiks aizvadīts Vācijas kausa izcīņas fināls, kurā savā starpā, jau otro reizi nedēļas laikā, tiksies RB Leipzig un Dortmundes Borussia. Leipzig noteikti gribēs revanšēties par neveiksmi līgas spēlē un izcīnīt savu pirmo titulu kluba pastāvēšanas laikā.


Lielais četrinieks savā starpā spēlē neizšķirti un uzkurina sen nebijušu intrigu


Barcelona uzsākusi pārrunas ar Mesi par līguma pagarināšanu. Vai viņš paliks Katalonijā? Foto - Getty Images

Ļoti izšķirošā Spānijas futbola čempionāta spēlē 35. kārtas ietvaros Barcelona savā laukumā sadalīja punktus ar Madrides Atletico - 0:0, dodot iespēju Real pārņemt vadību, ko gan otrs Madrides klubs arī nespēja izdarīt. Pirmo sitienu veica Atletico, kad trešajā minūtē ter Štegena gatavību spēlei pārbaudīja Lemārs. Viņš gan ļoti drīz spēli traumas dēļ pabeidza priekšlaicīgi un laukumā vietā nāca cits pussargs Sauls. Viesu apņēmību tas nemazināja un 19' minūtē Atletico uzbrukums varēja noslēgties ar vārtu guvumu - Korea sita no ļoti labas pozīcijas, taču Pikē pēdējā mirklī paguva sitienu bloķēt. Tikai 29' minūtē pirmo sitienu izdarīja bumbu daudz kontrolējošā Barcelona, taču Grīzmana mēģinājums no distances nebija pārāk bīstams. Pirmajā puslaikā piespiedu maiņa skāra arī katalāņus - Busketss nevarēja turpināt spēli, laukumā ieradās Moriba.


Atletico katru reizi tiekot pie bumbas mēģināja uzbrukt ātri un darīja to bīstamāk, nekā Barcelona. Pēc nospēlētām 30 minūtēm Simeones vadītā komanda radīja divus momentus īsā laikā. Pēc Karasko piespēles uzsita Jorente, un atvairīja ter Štegens, bet drīz arī Svaress mēģināja vācieti pārsteigt ar asu sitienu, un vēlreiz Barcelona vārtsargs bija uzdevumu augstumos. 41' minūtē savu vārdu beidzot arī teica Katalonijas klubs, un neviens cits kā Mesi veica reidu un sita bumbu gar pašu vārtu stabu. Pēdējo momentu pirmajā puslaikā gan tāpat izveidoja Atletico, kad pēc stūra sitiena no labas pozīcijas garām sita Felipi.


Īsi pēc pārtraukuma pēc standarta laba iespēja bija Arauho, taču viņam patraucēja komandas biedrs Langlē. Spēle iegāja piesardzīgākā gultnē un tikai otrā puslaika vidū radās nākamie momenti. Moriba tika bloķēts, bet pēc Pikē sitiena ar galvu vietā bija Oblaks. Ap 70' minūti komandas apmainījās asiem uzbrukumiem - Arauho iesita no nelielas aizmugures, savukārt Karasko rāvās gandrīz viens pret vienu, tomēr līdz sitienam netika. Otrajā puslaikā Atletico būtiski uzlaboja bumbas kontroles procentu, toties nu jau Barcelona biežāk tika cerīgos uzbrukumos, izmantojot brīvās zonas. Vienu labu standartsituāciju izšķērdēja Mesi, bet 85' minūtē Dembelē tika pie brīva sitiena ar galvu, taču sita pāri. 90' minūtē Mesi nobiedēja Atletico ar teicamu brīvsitienu. Spēlē vārti tā arī netika gūti 0:0, kur vislielākā ieguvēja varēja būt Madrides Real, kura nākamajā dienā uzņēma vēl vienu titula pretendenti Sevilla, taču komandas arī spēlēja neizšķirti.


Spānijas čempionāta 35. kārtā Madrides Real savā laukumā pamatīgā trillerī priekšpēdējā kompensācijas laika minūtē spēja izraut neizšķirtu pret Sevilla - 2:2. Šī gada Spānijas čempionāts kļuvis par intriģējošāko pēdējo gadu laikā. Šajā spēlē iespēju pēc ilgāka pārtraukuma iegūt pirmo vietu neizmantoja Madrides Real, kas spēlēja 2:2 ar Sevilla. Mača sākumā bumbu vairāk kontrolēja Sevilla, kamēr Real spēlēja no aizsardzības un cerēja pārsteigt pretiniekus ar asiem pretuzbrukumiem. Šāda izvēle atmaksājās - laukuma vidū Vinisiuss ar piespēli lieliski izvirzīja labajā flangā esošo Odriozolu, kurš centrēja dziļi soda laukumā. Tur pie bumbas tika Benzemā, un ar izcili precīzu sitienu ieraidīja bumbu vārtus apakšējā stūrī. Taču tiesnesis pēc VAR atkārtojuma saskatīja aizmuguri Odridzolam un vārtu guvumu neieskaitīja. Viesi turpināja uzbrukt vairāk, 22' minūtē tiekot pie standartsituācijas. Sevilla to izspēlēja, Navass centrēja soda laukumā, kur Real aizsardzība nespēja piesegt Rakitiču. Horvātu pussargs nometa bumbu Fernandu, kurš noguldīja Kazemiru un raidīja bumbu vārtu stūrī - 0:1.

Puslaika turpinājumā Real pamazām pārņēma iniciatīvu, pie bīstamu sitienu izdarot Benzemā.


Otrā puslaika sākumā mājinieki Sevilla vārtsarga Bono vārtus apdraudēja ar vairākiem tālsitieniem, tomēr bez rezultāta, kamēr viesi 62' minūtē aizskrēja bīstamā pretuzbrukumā, taču Okamposs pie sitiena netika. Izcilu iespēju 65' minūtē neizmantoja Vinisiuss, kad Modriča un Krosa saspēle izvirzīja brazīliešu uzbrucēju pašā vārtu priekšā, tomēr bumbu Vinisiuss sita garām. Brīdi vēlāk Real spēja rezultātu izlīdzināt - Benzemā ieguva bumbu laukuma centrā, madridieši steidzās pretuzbrukumā. Sākotnēji Sevilla aizsardzība ar briesmām tika galā, tomēr nedaudz nenokoncentrējās un atstāja nepiesegtu Asensio, kuru ar izcilu piespēli atrada Kross. Uz maiņu nākušais pussargs ar vienu pieskārienu sita bumbu tīklā - 1:1. Izšķirošais notikums spēlē un, visai droši var teikt arī arī visā sezonā notika 74' minūtē. Pēc stūra sitiena savā soda laukumā ar roku nospēlēja Real aizsargs Militau. Taču tiesnesis pendeli sākotnēji nenozīmēja, un bumbu ieguva Real. Sevilla iekrita aizsardzībā, Benzemā izrāvās pilnīgi viens pret Bono, kurš to rupji nogāza. Šīs savdabīgās situācijas iznākums pavisam noteikti bija 11 metru soda sitiens, taču jautājums bija, uz kuras komandas vārtiem tas tiks piešķirts? Pēc vairāku minūšu pauzes un epizodes noskatīšanās atkārtojumā mača arbitrs nozīmēja pendeli uz Real vārtiem. Pie bumbas devās bijušais Barcelona spēlētājs Ivans Rakitičs un aizsūtīja Kurtuā uz vienu stūri, kamēr pats sita otrā - 1:2! Tomēr kompensācijas laika ceturtajā minūtē Kross sita pa vārtiem no distances, bumba trāpīja pa Azāru, mainīja lidojuma virzienu un ielidoja vārtos. Real laimīga izglābšanās, tomēr iespēja iegūt pirmo pozīciju palikusi neizmantota.


Līdz sezonas beigām palikušas vairs tikai trīs kārtas. Barcelona vakar jau nospēlēja neizšķirti ar Levante, tādējādi stipri pasliktinot savas izredzes uz čempiontitulu, taču nevar prognozēt kā nospēlēs abi Madrides klubi - šovakar Atletico mēģinās noturēt vadību pret Real Sociedad, kamēr rītvakar Real izbraukuma spēli aizvadīs Granadā. Titula ceturtā pretendente - Sevilla šovakar uzņems Valencia.


Juventus ārpus Čempionu līgas zonas


Turīnas klubs, gadījumā ja neiekļūs Čempionu līgā, var pazaudēt savu superzvaigzni Ronaldu. Foto - Getty Images

Itālijas A Sērijā jau pagaišajās kārtas ietvaros tika noskaidrots čempions, kad Inter izbraukumā uzveica pēdējā vietā esošo Crotone ar 2:0 un svinēja savu pirmo A Sērijas titulu kopš 2010. gada un 19 kluba vēsturē. Lai gan atlikušajās spēlēs Inter var neiespringt, šajā kārtā mājās tika sagrauta Sampdoria -5:1.


Intriga par čempiona titulu ir beigusies, taču par otro vietu vēl joprojām notiek spraiga cīņa. Milan Turīnā pārspēja iepriekšējos Sērijas A čempionus Juventus -3:0, izsitot viņus no Čempionu līgas zonas. Atlikušas tikai trīs kārtas un par vietām (izņemot pirmo) nekas vēl nav skaidrs ... Napoli, Atalanta, Milan un joprojām Juventus pretendē uz atlikušajām trim vietām līgā.


Atalanta, kas šobrīd dala punktus ar Milan, svētdien ar 5:2 sagrāva Parma, taču spēļu kalendārs priekš Atalanta nebūs viegls. Komanda trīs dienas pēc cīņas kausa finālā Turīnā ar Juve, nāksies doties, iespējams, uz izšķirošo maču pret Milan 38. kārtā. Džiana Pjero Gasperīni komanda ir uz laba viļņa: Šajā gadā viņi ir zaudējuši tikai Lazio un Inter, bet viņi pārspēja citus konkurentus tajā pašā sezonā.


Pārliecinošu uzvaru piedzīvoja arī otrajā vietā esošā Napoli, kas sestdien izbraukumā ar 4:1 sagrāva Spezia un šobrīd turnīra tabulas otrajā vietā atrodas ar 73 punktiem. Kalendāra gadu mijā neapolieši peldēja, Dženaro Gatuzo varēja arī zaudēt amatu, un klubs pat nedomāja par iekļūšanu Čempionu līgā. Tomēr 2021.gadā 22 spēlēs Napoli zaudēja tikai trīs reizes un ielauzās cīņā par Čempionu līgu, tostarp tāpēc, ka konkurenti biežāk zaudēja punktus. Pēdējos 10–15 mačos tikai Inter ir guvis vairāk punktu nekā Neapoles komanda.


Lille soļo pretī čempiontitulam


Jilmazs velk savu komandu pretī uzvarai Francijas čempionātā. Foto - losc.fr

Līderes pozīcijā esošā Lille ar pārliecinošu 3:0 uzvaru izbraukumā pret Lens apsteidza PSG jau par uzvaras tiesu. Buraks Jilmazs ar vienpadsmit metru soda sitienu atklāta rezultātu jau spēles 4' minūtē, bet puslaika izskaņā ar skaistu sitienu no tālās distances panāca jau 2:0 Lille vadību. Nepilnas 20 minūtes vēlāk Džonatana Deivida gols panāca pārliecinošu Lille 3:0 vadību.


Atlikušajās divās kārtas Lille ir iespēja izcīnīt titulu, kamēr tiešie pretinieki PSG, kas vēl pirms šīs kārtas atradās viena punkta atstarpē no Lille, šajā kārtā nespēja uzvarēt Stade de Rennais un nospēlēja 1:1 neizšķirti. Jāpiemin, ka Lille zaudējušā Lens un ar PSG neizšķirti nospēlējušā Stade de Rennais savā starpā cīnās par Francijas Ligue 1 čempionāta piekto vietu, kurā šobrīd atrodas Marseille, kas šajā kārtā piedzīvoja zaudējumu izbraukumā pret Saint Etienne.


Lyon mājās ar 4:1 sagrāva Lorient un turpina cīņu par Čempionu līgu. Visi vārti mačā tika gūti otrā puslaikā, kad 53' minūtē rezultātu atklāja Husems Avārs, kurš lieliski uztvēra bumbu gaisā un pārmeta pāri pretiniekam, pēc tam gūstot vārtus.

65' minūtē Lukasa Paketas gols ar galvu dubultoja viesu vadību. Tālākā spēles gaitā Brunu Gimaraisa dublis padarīja rezultātu graujošu, taču mājinieki spēja vienus atspēlēt.


Intriģējošas sezonas beigas Krievijā


Maskavas Spartak izrauj uzvaru un pietuvojas Čempionu līgas kvalifikācijai. Foto - spartak.com

Arī Krievijas futbola sezona strauji tuvojas beigām, Premjerlīgā ir palikusi tikai viena kārta, taču joprojām ir dzīvas vairākas intrigas.


Jā, Sanktpēterburgas Zenit pārliecinoši pārspēja Maskavas Lokomotiv un nodrošināja sev pirmo vietu čempionātā, kļūstot par Krievijas čempioniem trešo gadu pēc kārtas un septīto reizi kluba vēsturē. Taču otrās vietas ieguvējs joprojām nav noskaidrots. Tam ļoti tuvu ir Maskavas Spartak, kuri pirmdien 89' minūtē izrāva uzvaru spēlē pret Khimki – 2:1. Jāsaka, ka Spartak ilgi nevarēja izkārtot sev vārtu gūšanas momentu, mazākumā palikusī Khimki komanda ļoti cieši aizsargājās, taču viena kļūda aizsardzībā un teicama Aleksandra Soboļeva piespēle uz Larsonu, kurš arī panāca sarkanbaltajiem labvēlīgu rezultātu. Tikmēr Lokomotiv nospēlēja 0:0 ar citu Maskavas vienību – Dynamo. Līdz ar to Maskavas Spartak pēdējā kārtā, lai dotos UEFA Čempionu līgas kvalifikācijā, der arī neizšķirts Groznijā pret Akhmat. Tā būs pēdējā spēle Domeniko Tedesko Maskavas Spartak galvenā trenera amatā, pirmdien pēc spēles kluba vadība un līdzjutēji sirsnīgi atvadījās ar emocionālo treneri.


Situācija ar UEFA Konferences līgas ceļazīmēm arī joprojām nav skaidra. Lokomotiv, kurš pavisam nesen atradās otrajā vietā un cerēja aizceļot uz Čempionu līgas kvalifikāciju, var palikt arī ārpus Konferences līgas kvalifikācijas. Šobrīd Lokomotiv ir 53 punkti, Kazaņas Rubin – 52, Sochi – 52 un joprojām uz Eirokausiem cer arī Maskavas CSKA, kuriem ir 50 punkti. Izšķirošajā kārtā, svētdien, CSKA dosies ciemos pie Dynamo, Sochi ciemosies pie Khimki, kuri, neskatoties uz zaudējumu pret Maskavas Spartak, kopumā aizvada teicamu sezonas daļu, uz brīdi viņiem pat bija parādījušās cerības uz Eirokausiem. Lokomotiv uzņems Ural vienību, bet Kazaņas RubinRotor komandu. Gan Lokomotiv, gan Rubin komandām pēdējās kārtas pretinieki ir labvēlīgi – no tabulas lejasdaļas, ko nevar teikt par CSKA un Sochi.


Bet arī tabulas lejasdaļā joprojām nav skaidrs, kura no komandām pa taisno izkritīs no Premjerlīgas, bet kurām vēl būs iespēja pacīnīties par vietu Krievijas augstākajā līgā pārspēlēs. Tulas Arsenal ar 23 punktiem šobrīd atrodas 13.vietā, vienu punktu no viņiem atpaliek Ufa un vēl vienu punktu – Rotor. Rotor ir tieši tā komanda, kura šobrīd krīt ārā no Premjerlīgas un viņiem spēle pret Kazaņas Rubin vienību būs dzīvības un nāves jautājums, līdz ar to arī Rubin komandai, kura cīnās par Eirokausiem neklāsies viegli, jo Rotor komandai vairs nav ko zaudēt un jāiet uz pilno banku. Savukārt paralēlā spēlē Ufa tiksies tieši ar Tulas Arsenal komandu – šī spēle solās būt pati interesantākā no visām. Tulas Arsenal komandai, lai paliktu pārspēļu zonā pietiks ar neizšķirtu, kas Ufa komandai var nozīmēt arī izkrišanu no Premjerlīgas, gadījumā ja Rotor tomēr spēs pārspēt Kazaņas Rubin. Un, protams, zaudējums katrai no komandām arī var maksāt vietu Premjerlīgā, līdz ar to šī būs principiālākā spēle pēdējā kārtā. Jāpiemin, ka vienādu punktu gadījumā starp Ufa un Rotor komandām, augstāk atradīsies Rotor, kurai ir labāks radītājs savstarpējās spēlēs (uzvara un neizšķirts).


Tāpat, šovakar Lokomotiv varēs sev garantēt vietu Eirokausos, vēl jo vairāk – Eiropas līgas grupu turnīrā. Šovakar 20:00 tiks aizvadīts Krievijas kausa izcīņas fināls, kurā savā starpā tiksies Maskavas Lokomotiv un Samāras Kryliya Sovetov. Krievijas kausa uzvarētājs izcīna tiesības startēt UEFA Eiropas līgas grupu turnīrā. Gadījumā, ja uzvaru izcīnīs Lokomotiv vienība, tad cīņa par Eirokausiem pēdējā kārtā kļūs vēl interesantāka, jo tad, ja Lokomotiv paliks 3. vai 4. vietā, komanda, kura paliks 5.vietā arī iekļūs Eirokausos – Konferences līgas kvalifikācijas turnīrā. Gadījumā, ja Lokomotiv tomēr apsteigs Spartak vienību, tad Spartak dosies Eiropas līgas grupu turnīrā, un arī pie šāda scenārija 5.vieta dod tiesības startēt Konferences līgas kvalifikācijā.


Līdz ar to Krievijas futbola cienītājus gaida ļoti aizraujošs sezonas noslēgums, no visa šī saraksta izkrīt tikai divas spēles – Rostov un Krasnodar tikšanās un čempionvienības Zenit viesošanās pie izkritušās Tambov komandas. Visās pārējās spēlēs būs cīņa vai nu par Eirokausiem, tostarp arī par vietu Čempionu līgas kvalifikācijā, vai nu par palikšanu Krievijas augstākajā līgā. Visas spēles svētdien sāksies 14:00.

bottom of page