top of page

Everton un Tottenham sarīko vārtu birumu, grandi soļo tālāk, Manchester City uzstāda jaunu rekordu

Par Anglijas kausa izcīņas astotdaļfināla galveno notikumu kļuva cīņa starp Everton un Tottenham vienībām, abām komandām kopā sasitot deviņus vārtus. Spēle iesākās ar Tottenham izvirzīšanos vadībā 3' minūtē, ar vārtu guvumu izcēlās Davinsons Sančess (0:1). Komandas apmainījās ar vārtu gūšanas iespējām, un nākamo vārtu guvumu nācās gaidīt līdz 36' minūtei, kad pēc neveiksmīgas Igo Lorisa spēles rezultātu izlīdzināja Kalverts-Lūins (1:1). Turpmāko 7 minūšu laikā rezultāts kļuva 3:1 par labu Everton, pateicoties Rišarlisona un Sigirdsona vārtiem. Tomēr Tottenham paspēja atspēlēt vienus vārtus līdz pirmā puslaika beigām, izcēlās Eriks Lamela (3:2).


57' minūtē ar otro vārtu guvumu, pie tam atkal pēc stūra sitiena izspēles, izcēlās Sančess, izlīdzinot rezultātu (3:3). Spēles atlikušajā daļā abas komandas apmainījās ar vārtu guvumiem (Rišarlisons no Everton un Keins no Tottenham), fiksējot pamatlaika gala rezultātu – 4:4. Papildlaika piektajā minūtē izcilu iespēju sev izveidoja Keins, ielaužoties soda laukumā pa malu, bet nespēja pārspēt Olsenu. Jau nākamajā uzbrukumā spēles likteni izšķīra Bernards, atnesot Everton uzvaru ar rezultātu 5:4. Vien trešo reizi Žozē Mouriņu karjeras laikā viņa vadītā komanda ielaida 5 vārtus vienā spēlē (agrāk tas notika, vadot Londonas Chelsea un Madrides Real).


Manchester City viesojās pie Championship vienības Swansea City, un svinēja uzvaru ar rezultātu 3:1. Spēles pirmos vārtus guva Kails Vokers, pie tam visai kuriozā veidā – pēc viņa ne visai stipri veiktā raidījuma Swansea vārtsargs ļoti vēlu noreaģēja, un ielaida bumbu vārtos. Otrā puslaika sākumā spēles likteni ar saviem vārtu guvumiem izšķīra Stērlings un Gabriels Žezuss, mājiniekiem vien spējot gūt prestiža vārtus 77' minūtē. Ar šo uzvaru Manchester City ne tikai iekļuva ceturtdaļfinālā, bet arī uzstādīja jaunu Anglijas futbola rekordu, uzvarot 15 spēlēs pēc kārtas visos turnīros. Iepriekšējais rekords piederēja Preston North End (uzstādīts 1892.gadā) un Londonas Arsenal (uzstādīts 2002.gadā).


Vēl vienā spēlē, kur uzvarētājs tika noskaidrots vien papildlaikā, savā starpā tikās Manchester United un West Ham United. Pamatlaikā pārsvars piederēja Manchester United, tās spēlētājiem neizmantojot vairākas izcilas iespējas – West Ham United vārtos varonīgi aizsargājās Lukašs Fabjanskis. Ielauzt poļu vārtsarga cietoksni izdevās vien 97' minūtē, spēles vienīgos vārtus gūstot Skotam Maktominejam.


Sīvu pretestību sagaidīja Londonas Chelsea, tiekoties ar Championship vienību Barnsley. Neskatoties uz Chelsea dominanci bumbu kontroles ziņā (73% pret 27%), tieši Barnsley spēles laikā vairāk izpildījusi vairāk sitienus (14:6, vārtu rāmī 4:1). Šis vienīgais londoniešu sitiens vārtu rāmī izrādījās uzvaru nesošs – pēc Rīsa Džeimsa piespēles bumbu tukšos vārtos virzīja Eibrahams, kurš palīdzēja Chelsea noturēt uzvaru, 77' minūtē pēc stūra sitiena pie saviem vārtiem ar galvu atvairot pretinieka sitienu.


Ceturtdaļfināla spēles tiks aizvadītas 20.martā, kur mūs gaida visai interesantas cīņas starp Leicester City un Manchester United, kā arī Everton un Manchester City. Chelsea uzņems Sheffield United, tikmēr Southampton viesosies pie vienīgās palikušas zemākas līgas vienības Bournemouth, kas pārstāv Championship līgu.

bottom of page