top of page

Favorīti svin uzvaras, Frankfurtes Eintracht ielaužas Top-4, 1. FC Köln pamet 16.vietu


Vācijas Bundeslīgas 19.kārta noritēja bez īpašiem pārsteigumiem, lielākajai daļai no tabulas augšdaļas komandām gūstot uzvaras. Minhenes Bayern turpina uzvaru sēriju, ar rezultātu 4:1 pārspējot Hoffenheim. Savus kārtējos vārtus guva Roberts Levandovskis, ierakstot savu 24.vārtu guvumu sezonā. Tāpat arī Jozua Kimmihs kārtējo reizi asistēja, viņa kontā jau ir 10 rezultatīvās piespēles. Vēl vārtus guva Tomass Millers un Žeroms Boatengs.

RB Leipzig savā laukumā uzņēma Leverkūzenes Bayer. Spēles 12' minūtē ar vārtu guvumu izcēlās Marsels Zabicers, bet aizmugures dēļ vārti tika atcelti. Vienīgos spēles vārtus 51' minūtē guva Kristofers Nkunku, ar vienu pieskārienu tiekot nost no trīs pretinieku spēlētājiem un raidot bumbu vārtu augšējā stūrī. Spēles atlikušā daļa noritēja līdzīgā cīņā, ar nelielu bīstamu momentu skaitu abām komandām, bet rezultāts palika nemainīgs. RB Leipzig paliek otrajā vietā, tikmēr Leverkūzenes Bayer pirmo reizi kopš ceturtās spēļu kārtas pameta Čempionu Līgas zonu, ar 32 punktiem noslīdot uz 5.vietu.


Tāpat 32 punkti ir Dortmundes un Minhengladbahas Borussia vienībām. Dortmundieši, nonākot iedzinējos pret Augsburg, prata atspēlēties, pateicoties Dileinija, Sančo un pretinieka vārtu guvumam savos vārtos, un izcīnīt uzvaru ar rezultātu 3:1, pārtraucot trīs spēļu sēriju bez uzvarām un ieņemot 6.vietu. Tikmēr Minhengladbahas Borussia savu spēli noslēdza ar 1:1 neizšķirtu pret Berlīnes Union, un pameta Eirokausu zonu, noslīdot uz 7.vietu. Par vienu vietu zemāk atrodas vienība no Berlīnes un atpaliek no šīs trijotnes par 3 punktiem.


Turpina pakāpties turnīra tabulā Wolfsburg un Frankfurtes Eintracht, svinot uzvaras attiecīgi pār SC Freiburg (3:0) un Berlīnes Hertha (3:1). Wolfsburg ieņem 3.vietu ar 35 punktiem, ar 33 punktiem 4.vietā nostiprinājās Frankfurtes Eintracht. Ar vārtu guvumiem izcēlās abu komandu uzbrukuma līderi Vauts Veghorsts un Andrē Silva. Veghorstam šie vārti bija trīspadsmitie sezonā, un tas ļāva viņam izlīdzināties ar Andreju Kramariču no Hoffenheim, tikmēr Andrē Silva, iesitot divreiz, ar 16 vārtu guvumiem ieņēma otro vietu labāko bombardieru sarakstā, apsteidzot Ērlingu Holannu.


Tabulas lejasgalā esošā 1. FC Köln vienība, pateicoties uzvarai pār Bīlefeldes Arminia ar rezultātu 3:1, pameta 16.vietu, kur pavadīja lielāko daļu no sezonas (10 kārtas no līdz šīm izspēlētām 19). Tieši komanda no Bīlefeldes pēc šī zaudējuma ieņēma 16.vietu, dēļ sliktākas vārtu starpības nekā Berlīnes Hertha vienībai.

Nedēļas vidū dažām no Bundeslīgas komandām gaidāmas spēles Vācijas kausa izcīņā. Savā starpā tiksies Wolfsburg ar Schalke 04 un Stuttgart ar Minhengladbahas Borussia, savukārt RB Leipzig, Leverkūzenes Bayer, Dortmundes Borussia, Brēmenes Werder un 1. FC Köln nospēlēs ar zemāko līgu komandām. Tikmēr nākamajā Bundeslīgas kārtā, šajā nedēļas nogalē, Bundeslīgas līdervienības aizvadīs spēles pret turnīra tabulā lejasdaļā esošām komandām - Minhenes Bayern, kura pēc neveiksmes kausā pret Holstein Kiel vairāk nav nogurdināta ar Vācijas kausa izcīņu, viesosies Berlīnē pie Hertha komandas, RB Leipzig viesosies pie Schalke 04, Leverkūzenes Bayer 04 uzņems Stuttgart, Berlīnes Union viesosies pie Mainz 05, bet Minhengladbahas Borussia mājās tiksies ar 1. FC Köln. Par vienu no interesantākajām kārtas spēlēm var izcelt SC Freiburg tikšanos ar Dortmundes Borussia.

bottom of page