top of page

Februāra ceturtās nedēļas vārtu guvumu Top 7

TautasFutbols.LV apkopoja aizvadītās nedēļas labākos Eiropas vadošo līgu vārtu guvumus. Neskatoties, ka mūsu redzeslokā šoreiz trāpīja 24 vārti, balsojums bija diezgan viennozīmīgs, četriem vārtiem no septiņiem trāpot katra mūsu komandas dalībnieka balsojuma lapā.


7.vieta - Ruslans Malinovskis pret Sampdoria


Šonedēļ topu ievadīsim ar teicamu Atalanta komandas vārtu guvumu. Ar to atzīmējās 27 gadus vecais ukraiņu pussargs Ruslans Malinovskis, kuram tos izdevās gūt Itālijas A Sērijas 24. kārtas spēlē izbraukumā pret Sampdoria, tie bija viņa otrie vārti līgā. Šim ukrainim izdevās kļūt par spēles rezultāta atklājēju pirmā puslaika 40' minūtē, otrā puslaika vidusdaļā komandas biedri guva vēl vienus, kas ļāva bez īpašām pūlēm novest spēli līdz visai drošai uzvarai.


Vārtu guvuma veidošana aizsākās vēl Atalanta laukuma pusē, kad pēc 7 piespēļu kombinācijas, mainot abus flangus, brīvā zonā aptuveni 20 metru attālumā no vārtiem bumbu saņēma Malinovskis, kurš uzņēmis lielu ātrumu ielauzās soda laukumā. No pašas soda laukuma priekšas Ruslans izdarīja asu sitienu pašā vārtu devītniekā, kas neatstāja pilnīgi nekādas cerības ne Sampdoria vārtsargam, ne aizsargam, kurš vēl izdarīja izmisīgu izklupienu.


Vēl pirmais puslaiks spēles ziņā bija visai līdzīgs – abas komandas gan līdzīgu laiku no spēles kontrolēja bumbu, gan izdarīja līdzīgu skaitu sitienu pa vārtiem. Taču viss mainījās uzreiz spēles otrajā daļa, tajā Sampdoria pavisam gauži veicās ar momentu radīšanu, līdz ar to otrajā puslaikā Atalanta vārtsargam Sportiello nenācās veikt nevienu atvairījumu, kamēr uzbrukumā Bergamo komandai vēl viens vārtu guvums klāt. Šī uzvara ar 2:0 ļāva ne vien panākt Lazio vienību, bet arī izbīdīt to no Čempionu līgas zonas.


6.vieta - Daniels Didavi pret Schalke 04


Topa sestajā vietā šoreiz vienīgais Bundeslīgas pārstāvis - Daniels Didavi no Stuttgart. 31 gadus vecais uzbrukošais pussargs gandrīz visu savu karjeru pavadīja tieši Stuttgart rindās. Šosezon tie viņam bija trešie vārti, turklāt kādi. Saņemot bumbu viņš nolēma uzsist aptuveni no 30 metru attāluma, sitiens izrādījās tik spēcīgs un precīzs, ka vārtsargs bija bezspēcīgs. Ar šo vārtu guvumu Didavi pielika punktu Schalke 04 sagrāvei.


5.vieta - Martēns Terjē pret OGC Nice


Topa piektajā vietā ierindojās Stade Rennais pussargs Martēns Terjē ar tālšāvienu pret OGC Nice. Stade Rennais piedzīvoja sakāvi šajā spēlē ar rezūltātu 1:2 un Martēns guva vienīgos vārtus komandas labā. 23 gadus vecajam francūzim tie bija ceturtie vārti šosezon. Stade Rennais šī bija trešā zaudētā spēle pēc kārtas Francijas čempionātā un tādējādi atpaliekot no Eirokausiem par trīs punktiem.


Pats vārtu guvums Martēnam nāca pēc skrējienā, sitot tālajā devītniekā. Šajā sezonā Martēns ar Stade Rennais arī spēlēja UEFA Čempionu līgas grupu turnīrā, kurā sešās spēlēs piedzīvoja piecus zaudējumus un vienu neizšķirtu.


4.vieta - Mauro Arambari pret Valencia


Topa 4. vietā iekļuvis 25 gadus vecā Getafe pussarga Marko Arambari fantastiskais vārtu guvums Spānijas čempionāta 25. kārtas mačā pret Valencia. Ar šo šāvienu urugvajietim izdevās atklāt spēles rezultātu praktiski pašās pirmā puslaika beigās – 39' minūtē, ievadot visai pārliecinošu uzvaru ar 3:0 – pārējie vārti tika iesisti otrā puslaika noslēdzošajā daļā. Šie bija Arambari 3. vārti LaLigas ietvaros nospēlētās 23 spēlēs, kas nozīmē, ka līdz šim šī ir visrezultatīvākā sezona spēlētāja karjerā, iepriekš sezonā vairāk par vieniem vārtiem tam nebija izdevies gūt.


Vārti radās pēc visai ilglaicīgas Getafe atrašanās pretinieku laukuma pusē. Vispirms mājinieki tika pie sānu iemetiena relatīvi tuvu soda laukumam – to devās izpildīt malējais aizsargs Oliveira. Lai arī iemetiens bija visai labs, savā soda laukumā labāk saimniekoja Valencia, kas bumbu veiksmīgi, pēc kolektīvām pūlēm, to izraidīja ārā. Četras reizes dažu sekunžu laikā bumbai mainot īpašniekus, to beidzot savā kontrolē paņēma Arambari – ar pirmo pieskārienu bumbu nolika uz zemes, bet jau ar otro izdarīja negaidītu sitienu no aptuveni 30 metriem gandrīz pretī vārtiem. Lai arī Silesens stiepās pēc bumbas, sitiens bija tik spēcīgs un precīzs, ka izredžu viņam nebija.


Lai arī bumbas kontroles ziņā Valencia visas spēles laikā piederēja pārsvars, krietni efektīvāka bija tieši Getafe - tā spēja veikt veselus 15 sitienus pa vārtiem, no kuriem 3 bija rezultatīvi. Savukārt pretiniekiem tukšums gan vārtu guvumu ailītē, gan ailītē, kas norāda sitienus vārtu rāmī, līdz ar to loģisks spēles iznākums. Ar šiem izcīnītiem 3 punktiem Getafe ir izdevies nevien attālināties no izkrišanas zonas, kas ir 5 punktu attālumā aiz muguras, gan panākt šīs spēles pretinieku.


3.vieta - Žans-Filips Mateta pret Brighton and Hove Albion


Topa trešajā vietā iekļūst Crystal Palace izīrētā 23 gadus vecā uzbrucēja Žana-Filipa Mateta vārtu guvums pret Hove Albion ar skaistu “backheel” golu, jeb atrodoties ar muguru pret vārtiem, sitot ar papēdi. Šie arī ir viņa pirmie vārti Anglijas Premjerlīgā, jo pavisam nesen spēlētājs tika izīrēts no 1.FSV Mainz 05 komandas, ar kuru kopā Bundeslīgas turnīrā Žans šosezon ir izcīnījis tikai vienu uzvaru - pret SC Freiburg un tajā Žans 40' minūšu laikā izcēlās ar hat-trick (šobrīd Mainz 05 komanda ir izcīnījusi 4 uzvaras). Bundeslīgas turpinājums pašam Žanam neizdevās labs, jo tika aizvadītas 7 sausās spēles, kurās tika piedzīvoti pieci zaudējumi. Pirms došanās īrē uz Crystal Palace, Žans Bundeslīga 15 spēlēs sakrāja 7 vārtu guvumus, kā arī izcēlās ar hat-trick Vācijas kausa pirmajā kārtā pret TSV Havelse. Crystal Palace uzvarēja šo spēli ar rezultātu 2:1 un Žans bija pirmo vārtu autors. Paigadām Žans trīs Premjerlīgas spēlēs ir piedzīvojis divus zaudējumus un uzvaru.


2.vieta - Olivjē Žirū pret Atletico Madrid


Diezgan sīvā cīņā ar Matetas vārtu guvumu otro vietu mūsu topā ieņem Chelsea uzbrucējs Olivjē Žirū. Pēdējos gados Žirū neizceļas ar lielu vārtu guvumu skaitu Premjerlīgā, pēdējo reizi pārsniedzot 10 vārtu rādītāju 2016-2017 sezonā, vēl spēlējot Arsenal vienībā. Arī šosezon līgas ietvaros viņš izcēlās vien ar 4 vārtiem. Labāks sniegums Žirū padodas Čempionu līgā, kur līdz šīm 5 spēlēs viņš sasitis 6 vārtus. Un pēdējais no tiem, astotdaļfināla pirmajā spēlē pret Madrides Atletico, nonācis mūsu topā, un tika gūts visai iespaidīgā veidā. Esot vistuvāk pie gaisā uzlidojušās bumbas, Žirū, ilgi nedomājot, ar šķērītes sitienu raidīja bumbu vārtos un atnesa savai komandai uzvaru viesos ar rezultātu 1:0.


1.vieta - Dele Ali pret Wolfsberg


Pirmo vietu šīs nedēļas topā ieņem citas Londonas komandas, Tottenham Hotspur, spēlētājs Dele Ali. Šo sezonu angļu pussargs diez vai var nosaukt par veiksmīgu – viņš zaudējis galvenā trenera Žozē Mouriņu uzticību, un līdz šim Premjerlīgā 7 spēlēs aizvadījis 137 minūtes, iesākot vien vienu spēli pamatsastāvā. Tāpēc Dele Ali atliek sevi pierādīt vien Eiropas līgas ietvaros, kur viņš arī izcēlās ar vārtu guvumu play-off pirmās kārtas otrajā spēlē pret Austrijas vienību Wolfsberg, kas iespējams kļūs viņam par iespaidīgāko momentu šosezon. Līdzīgi, kā Olivjē Žirū, Dele Ali noslēdza savu momentu ar šķērītes sitienu, bet pirms sitiena, atrodoties starp trīs pretinieku spēlētājiem un ar muguru pret vārtiem, viņam nācies apstrādāt bumbu un ātri ieņemt lēmumu. Un kā izrādījās, šis lēmums bija veiksmīgs un negaidīts priekš pretinieku vārtsarga, kurš bija bezspēcīgs. Šie Dele Ali vārti iesāka Wolfsberg sagrāvi ar rezultātu 4:0, un ļāva Tottenham bez īpašām grūtībām astotdaļfināla kārtā.


bottom of page