top of page

Februāra otrās nedēļas vārtu guvumu Top 7

TautasFutbols.LV komanda turpina apkopot labākos Eiropas vadošo līgu vārtu guvumus. Šonedēļ mūsu balsojuma lapā tika nedaudz mazāk vārtu nekā pagājušonedēļ - 26 vārtu guvumi. Kas no tā visa ir sanācis - lasiet zemāk.


7.vieta - Pedro Neto pret Southampton


Šīs nedēļas topu atklāj Wolverhampton Wanderers spēlētājs Pedro Neto un viņa uzvaras nesošs vārtu guvums spēlē pret Southampton. Pats Pedro ir 20 gadus vecs portugāļu futbolists (9. martā spēlētājam paliks 21 gads), kurš savu pieaugušo karjeru sāka Braga SC komandā, kuras galvenajā komandā aizvadīja tikai trīs spēles, vienā no tām gūstot vārtus. Tālāk sekoja īre uz Romas Lazio, kur arī tikai piecas spēles (4 spēles Serie A un viena spēle Itālijas kausa izcīņā), bet no Romas spēlētājs pārcēlās uz Anglijas Premjerlīgu.


Šajā vārtu guvumā, portugālis nodemonstrēja teicamu tehniku. Spēles 66' minūtē Pedro saņēma bumbu soda laukuma stūrī, ar vienu kustību apspēlēja savu pretspēlētāju, izgāja gar pašu laukuma līniju un raidīja bumbu tālajā vārtu stūrī. Šie skaistie vārti atnesa 'vilkiem' trīs punktus un palīdzēja apsteigt Southampton turnīra tabulā.


6.vieta - Nikolā Viola pret Bologna


Topa sestajā vietā veiksmīgas apstākļu sakritības un neordināras rīcības iemiesots 'gols', ko guva itāļu centra pussargs Nikolā Viola. Pieredzējušajam 31 gadu vecajam spēlētājam šī nav izvērsusies pārāk veiksmīga sezona – līdz šim līgā tika vien pie 4 iespējām doties laukumā, taču tas netraucēja atzīmēties arī rezultatīvi. Šie bija futbolista otrie vārti četrās spēlēs Serie A.


Visai ziemīgajos laika apstākļos pirms vārtu guvuma norisinājās ļoti daudz momentu – vispirms 15 metru attālumā no vārtiem pie labas sitiena pozīcijas nonāca Falko, taču minstināšanās neļāva izdarīt sitienu. Uzreiz pēc tam tika raidīts tūlītējs centrējums soda laukumā, un pie sitiena iespējas atkal tika Benevento – šoreiz no gaisa centās sist Federiko, taču atkal neveiksmīgi. Visbeidzot ar vēl viena centrējuma palīdzību bumba nonāca tiešā vārtu tuvumā, kur neveiksmīgi nospēlēja Bologna poļu vārtsargs Skorupskis, izlaižot bumbu no rokām, kas uzreiz nokrita pie Viola kājām. Atrodoties ar muguru pret vārtiem, viņš asprātīgi to ar papēdi pārvirzīja vārtos. Šie vārti spēles 60' minūtē palīdzēja Benevento klubam izlīdzināt rezultātu, kas, lai arī krietni mazāk šajā spēlē kontrolēja bumbu, vārtu gūšanas izdevības izveidoja daudz biežāk. Līgā klubam pēdējā laikā neiet pārāk spīdoši – šobrīd ar 24 punktiem atrodas vien 15. vietā, turklāt pēdējās 6 spēlēs nav izdevies izcīnīt nevienu uzvaru.


5.vieta - Lionels Mesi pret Deportivo Alaves


Piektajā vietā iekļuvis argentīniešu leģendas Lionela Mesi vārtu guvums, kas tika īstenots LaLigas 23. kārtas spēlē pret Deportivo Alaves. Un šie nebija fenomenālā futbolista vienīgie vārti spēlē – otrajā puslaikā viņam izdevās vēl viens ne mazāk efektīgs tālšāviens, kuram pavisam nedaudz pietrūka, lai arī iekļūtu šīs nedēļas vārtu guvumu topā. Kopā šie bija jau 15. vārti argentīnieša kontā, turpat blakus ar 16 vārtiem ir šī brīža snaiperu līderis Luiss Svaress. Šī ir Mesi 15. sezona pēc kārtas, kad viņam ir izdevies LaLigas ietvaros gūt vismaz 10 vārtus.


Vārtus tīri individuāli izkārtoja pats Mesi – vispirms tiekot pie bumbas laukuma vidusdaļā, veica nelielu loku no labās malas uz centru pretī vārtiem, pa ceļam teicami apspēlējot Tomašu Pinu, un nokļūdams aptuveni 20 metru attālumā no vārtiem, lika lietā savu nāvējošāko ieroci – savu kreiso kāju. Sitiens tika veikts ar juveliera precizitāti – pašā apakšējā labajā stūrī, bumbai atsitoties pret stabu.

Šis vārtu guvums 'ģērbtuvēs' pirmā puslaika kompensācijas laikā pa īstam salauza Alaves komandu, jo pēcāk, otrajā spēles daļā, tika iesisti vēl 3 vārti, un spēle noslēdzās ar graujošu 5:1 katalāņu kluba labā. Lai arī Barca sezonu iesāka drausmīgi slikti, pēc gadu mijas ir piedzīvots uzplaukums – kopš 5. decembra nav piedzīvots zaudējuma rūgtums, kas ir palīdzējis manāmi uzlabot pozīciju tabulā. Taču tas joprojām nepalīdz manāmi pietuvoties, šķietami neaizsniedzamajiem Atletico, kuriem ir 8 punktu pārsvars un vēl viena spēle rezervē. Tagad Katalonijas klubam jāgatavojas sarežģītai mājas spēlei Čempionu līgā pret PSG, ņemot vērā kluba smago situāciju ar rezervēm, cīņa būs ārkārtīgi neparedzama.


4.vieta - Mohameds Salāhs pret Leicester City


Ēģiptiešu uzbrucējs aizvada sezonu priekš sevis stabilā līmenī, jau panākot savu iepriekšējās sezonas rādītāju, gūstot 23 vārtus visos turnīros. Uz kādu laiku Salāham, kā arī visai Liverpool komandai, bija iestājusies krīze, nespējot izcelties ar vārtu guvumu Premjerlīgas ietvaros sešas spēles pēc kārtas. Tomēr pēdējās pāris spēlēs ēģiptietis uzņēmis formu, četrās spēlēs sasitot četrus vārtus. Viņa pēdējie vārti pret Leicester City nonākuši mūsu topā. Pēc elegantas piespēles no Roberto Firmino pretinieku soda laukumā Salāhs uzsita ar pirmo pieskārienu un neatstāja izredzes Leicester City vārtsargam Kasperam Šmeihelam. Šie vārti spēles 67' minūtē izvirzīja Liverpool vadībā, tomēr atlikušajā spēles daļā pretinieki sasita trīs vārtus, svinot uzvaru ar rezultātu 3:1.


3.vieta - Simone Bastoni pret AC Milan


Bronzas medaļu šajā nedēļā izcīna teicamā Spezia standartsituācijas izspēle A Sērijas spēlē pret vareno AC Milan. To izcili realizēja kreisās malas aizsargs Simone Bastoni pēc Saponaras piespēles. 24 gadus vecajam itāļu aizsargam šī ir debijas sezona Itālijas augstākajā futbola sabiedrībā, līdz šim aizvadot 13 spēles.


Standartsituācija tika nopelnīta pie pašas soda laukuma malas kreisajā pusē, to devās izpildīt kreisais spārns Saponara. Acīmredzot milānieši bija koncentrējušies tam, ka tiks veikta asa piespēle soda laukumā, taču notika pretējais. Piespēle tika veikta pa zemi uz soda laukuma priekšu, kur aptuveni no 19 metru attāluma ar kreiso kāju tālajā stūrī bumbu iegrieza Bastoni. Šis noteikti bija lieliski atstrādāts mājasdarbs, ko pretinieki nemaz negaidīja. Šie 67' minūtē gūtie vārti ielika stabilus pamatus Spezia uzvarai pār tā brīža līderiem turnīra tabulā. Kas vēl interesantāk, Milan šo spēli pārliecinoši aizvadīja kā otrais numurs, nespējot izdarīt pat nevienu sitienu pretinieku vārtu rāmī. Spezia šī bija vairāk nekā pelnīta uzvara, kas ļāva A Sērijas tabulā veikt 4 vietu kāpumu, un atrasties jau pietiekami drošā attālumā no izkrišanas zonas.


2.vieta - Žuls Kunde pret Barcelona


Topa otrajā vietā iekļuvis Žula Kundes teicamās individuālās meistarības un veiksmes apvienojums Spānijas karaļa kausa pusfināla vārtu guvumā pret Barcelona. Seviljai šajā spēlē izdevās izcīnīt visai pārliecinošu uzvaru ar 2:0. Šie jaunajam franču aizsargam bija tikai 3. vārti visos turnīros šogad, tādēļ vārti bija ārkārtīgi interesanti, it īpaši ņemot vērā, ka pret Barcu Kunde spēlēja centra aizsarga pozīcijā. Šī viņam ir otrā sezona Spānijā, un jau šobrīd teicamā spēle ir ļāvusi kļūt par stabilu pamatsastāva vērtību – 31 spēle komandas sastāvā šosezon visos turnīros.


Spēles pirmie vārti dzima 25' minūtē dziļi Sevilla laukuma pusē, kad neviena netraucēts centra aizsargs Kunde ar bumbu tika pāri laukuma viduslīnijai, izspēlēja ātru sieniņu ar Suso un veica iespējams savas karjeras lieliskāko reidu ar bumbu. Vispirms apspēlēja Žordi Albu, pēc tam ar veiksmes palīdzību arī tika garām Busketsam un Umtitī. Nu jau nonākot gandrīz pilnīgā vienatnē aptuveni 13 metru attālumā no vārtiem, raidīja to pašā stūrī. Lai arī visas spēles gaitā gan bumbas kontrole, gan pārējie svarīgie statistika elementi, komandām bija praktiski identiski, tikai Sevilla spēja savas iespējas realizēt, spēles beigās uzstādot rezultātu 2:0. Finālists tiks noskaidrots divu spēļu summa, un tas nozīmē, ka katalāņu klubam jāspēj gūt vismaz tikpat vārtu atbildes spēlē.


1.vieta - Žoa Vigario pret Farense


TautasFutbols.LV Top 7 labāko vārtu guvumu otrajā apskatā ar pavisam nelielu pārsvaru pirmo vietu ieguva 25 gadus vecs portugāļu spēlētājs Žoa Vigario. Šie ir portugāļa pirmie vārti šajā sezonā. Kopumā šī ir jau otrā Vigario sezona C.D. Nacional komandas rindās. Iepriekšējo sezonu viņš aizvadīja uz īres pamata, bet pirms šīs sezonas notika oficiāla pāreja uz Madeiras klubu. Šobrīd Nacional atrodas tabulas vidū, turklāt tuvāk izkrišanas, nekā Eirokausu zonai.


Paši vārti izrādījās ļoti efektīvi. Saņemot bumbu kreisajā malā, Vigario, Arjena Robena stilā, pārvirzījās uz centru un ar spēcīgu sitienu iegrieza bumbu vārtu tālajā devītniekā. Šie vārti spēles 68' minūtē kļuva par Nacional atspēlēšanās sākumu. 83' minūtē Pedro Mendešs rezultātu izlīdzināja, taču viņš pats divas minūtes vēlāk neveiksmīgi nospēlēja savā soda laukumā, raidot bumbu savos vārtos, Nacional komandai zaudējot tobrīd pēdējā vietā esošai Farense vienībai.


bottom of page