top of page

Februāra trešās nedēļas vārtu guvumu Top 7

TautasFutbols.LV komanda turpina apkopot labākos Eiropas vadošo līgu vārtu guvumus. Aizvadītajā nedēļa bija milzīgs spēļu skaits, kurās bija gūti vismaz 3 vārti. Līdz ar to arī mūsu balsošanas lapā nonāca rekordliels vārtu skaits - veseli 40 vārti pretendēja uz iekļūšanu labākajā septītniekā.


7.vieta - Takumi Minamino pret Chelsea


Topu šonedēļ ievadīja Southampton kreisais spārns ar skanīgo uzvārdu Takumi Minamino, kurš atklāja spēles rezultātu Anglijas Premjerlīgas 25. kārtas spēlē mājās pret Londonas Chelsea. Japānis nesenajā pāreju logā pārcēlās no Liverpūles, kur aizvadīja 9 spēles un rezultatīvi izcēlās reizi, skaitot kopumā līdzšinējās 12 spēlēs līgā viņam ir izdevies tikt pie 3 vārtu guvumiem.


Vārtu guvums 33' minūtē attīstījās pašā laukuma dziļotnē – vispirms kapteinis Provss izspēlēja ātru sieniņu ar Romeu, kurš acīgi pamanīja Londonas komandas paviršību aizsardzībā. Aizsargi Azpilikueta un Zouma atstāja plašu spraugu savā starpā, kuru veikli izmantoja japānis, kas pilnā ātrumā devās uz brīvo zonu, kur jau soda laukumā saņēma Romeu teicamo piespēli. Azpilikueta steidzās labot savu kļūdu, taču Minimino ar vienu māņkustību noguldīja gan viņu, gan vārtsargu Mendī, un viegli raidīja bumbu nu jau praktiski pustukšajos Chelsea vārtos.

Neskatoties uz to, ka pilnīgi visos spēles elementos pārliecinoši dominēja londonieši, turklāt Minimino vārtu guvums bija vienīgais sitiens vārtu rāmī visā spēlē no Southampton puses, izlīdzināt rezultātu izdevās vien otrajā puslaikā ar 11 metru soda sitiena palīdzību, spēlei noslēdzoties ar 1:1. Tas ļāva "svētajiem" izcīnīt ļoti vērtīgu punktu pret Premjerlīgas Top-5 komandu.


6.vieta - Roberts Levandovskis pret Arminia Bielefeld


Topa sestajā vietā šoreiz palika Roberta Levandovska vārtu guvums spēlē pret Arminia Bielefeld. Pēc teicami aizvadītās sezonas Levandovskis pat nedomā apstāties. Šosezon Roberta kontā jau ir 26 gūtie vārti 21 spēlē Bundeslīgā, kas padara viņu par rezultatīvāko spēlētāju Vācijas augstākajā līgā, apsteidzot snaiperu sacīkstē otrajā vietā ejošu Andrē Silvu no Frankfurtes Eintracht par veseliem 8 vārtiem. UEFA Čempionu līgā viņa kontā ir 3 vārtu guvumi. Roberts turpina lauzt Bundeslīgas rekordus un saņemt trofejas. Ja Roberts turpinās šajā ritmā sist golus pretinieku vārtos France Football noteikti nevarēs arī šogad nepasniegt savu Zelta bumbu polim.


Levandovska vārti uzsāka Minhenes Bayern atspēlēšanos spēlē pret Arminia Bielefeld. Pēc sniegā un visai nekomfortablos nosacījumos priekš komandas, kurai patīk kontrolēt bumbu, aizvadītā pirmā puslaika, minhenieši ļoti aktīvi uzsāka otro puslaiku. Pēc Deivida Alabas piespēles, Roberts tehniski gaisā apstrādāja bumbu atrodoties ar muguru pret vārtiem, un apgriezienā raidīja bumbu vārtos. Kaut gan uzreiz pēc šiem vārtiem Arminia diezgan ātri atbildēja ar saviem vārtiem, šie Roberta vārti palīdzēja izcīnīt punktu šajā spēlē. Vēlāk ar vārtu guvumiem Minhenes rindās atzīmējās Korentēns Toliso un Alfonso Deiviss.


5.vieta - Konstantīns Tjukavins pret Spartak Moscow


5.vietā mūsu topā ierindojās Maskavas Dinamo spēlētājs Konstantīns Tjukavins, kurš Krievijas kausa izcīņas spēlē pret Maskavas Spartak guva vārtus visai neierastā veidā - ar papēdi atrodoties ar muguru pret pretinieku vārtiem. Konstanstīns ir 18 gadus vecs Dinamo audzēknis, viņam šī ir pirmā sezona galvenās komandas rindās. Pats Tjukavins 2019.gadā saņēma Maskavas Futbola federācijas balvu kā labākais 2002.gada dzimušais Maskavas spēlētājs.


Šī bija pirmā oficiālā spēle abām komandām 2021.gadā. Abas komandas atgriezās no gandrīz divu mēnešu ziemas pauzes. Krievijas kausa izcīņas spēlē Maskavas Dinamo spēles 70' minūtē saņēma iespēju izspēlēt soda sitienu. Bumba tika iecentrēta soda laukumā, kur Tjukavins tehniski, pagriežoties ar muguru pret pretinieku vārtiem, ar papēdi raidīja bumbu vārtos un pielika punktu šajā divcīņā, palīdzot savai komandai ne tikai iekļūt nākamajā kārtā, bet arī sakaut senus Maskavas derbija pretiniekus - Maskavas Spartak.


4.vieta - Jaspers Karlssons pret VVV-Venlo


Ceturtajā vietā iekļūst 22 gadus vecais AZ Alkmaar zviedru uzbrucējs Jaspers Karlssons ar šedevru pret Venlo. Vispirms viņš eleganti uzņēma bumbu pēc piespēles uz kreiso flangu un tālāk sekoja apmāns ar bumbas kontroli un sitiens vārtu tālajā devītniekā. Venlo divi spēlētāji uzķērās uz Karlssona māņkustību un tādējādi atstājot vietu sitienam, kuru skaisti realizējot izvirzīja vadībā AZ Alkmaar. Nedaudz vēlāk mājinieki atspēlējās, bet ar to nepietika, jo AZ Alkmaar spēli uzvarēja ar graujošu 4:1. AZ Alkmaar Eredivisie turnīra tabulā šobrīd atrodas trešajā vietā un atpaliek par 9 punktiem no pirmajā vietā esošās Ajax. Tikmēr Venlo cīnās par palikšanu augstākajā līgā.


3.vieta - Žoau Pedro pret Vitoria S.C.


Trešajā vietā iekļūst portugāļu centra uzbrucējs Žoau Pedro ar vārtu guvumu pret bijušo komandu, kurš pēc centrējuma ar kreiso kāju kritienā sita vārtu labajā stūrī. 24 gadus vecais portugālis aizvada tikai savu otro sezonu Portugāles augstākajā līgā, pagājušajā gadā debitējot Liga NOS tieši Vitoria sastāvā, bet pirmās četras sezonas spēlēja Portugāles otrajā līgā (divas sezonas pārstāvot Santa Clara un trīs sezonas Gil Vicente). Kā arī 2018-19. gada sezonā pārstāvēja Portugāles trešās līgas komandu Trofense. Tāpat arī ir spēlējis Portugāles U-20 izlasē. Jāpiemin arī interesants fakts, ka 2019. gada Eiropas līgas otrajā kvalifikācijā kārtā Žoau iesita vārtus graujošā uzvarā ar 6:0 pret mūsu FK Ventspils un palīdzēja Vitoria kvalificēties Eiropas līgas Play-off kārtai. Žoau aizvada savas karjeras rezultatīvāko sezonu un nospēlējot visvairāk minūtes šosezon -77, guva savus ceturtos vārtus visos turnīros kopā un kā izrādījās, tie bija uzvaras nesoši. Lai gan otrajā puslaikā Vitoria atspēlēja vienus vārtus, bet ar to nepietika lai izlīdzinātu rezultātu. Ferreira ieņem 6. vietu turnīra tabulā un no otrās vietas atpaliek tikai par pieciem punktiem.


2.vieta - Marsels Zabicers pret Hertha BSC


Šoreiz topa otrajā vietā iekļūst RB Leipzig kapteiņa Marsela Zabicera fantastiskais tālšāviens Vācijas Bundeslīgas 22. kārtas spēlē izbraukumā pret Berlīnes Hertha. Ar šo vārtu guvumu austriešu balsta pussargam izdevās atklāt spēles rezultātu 28' minūtē, ievadot visai pārliecinošu uzvaru ar 3:0 – pārējie vārti tika iesisti otrā puslaika noslēdzošajā daļā, turklāt beigu rezultāta uzstādīšanā kāju pielika arī Zabicers, kurš rezultatīvi piespēlēja. Kopumā šosezon viņš paguvis gūt 6 vārtus, no kuriem 5 tieši Bundeslīgā.


Pavisam droši var apgalvot, ka vārti radās no nekurienes. Vispirms tālu no vārtiem pie bumbas nonāca labās malas uzbrucējs Dani Olmo, kurš to ar pirmo pieskārienu apstrādāja no gaisa, ar otro uzreiz to nogādāja turpat blakus esošajam Zabiceram. Marsels mērķtiecīgi devās vārtu virzienā, taču tālu netika, jo negaidīti izlēma no aptuveni 30 metru attāluma šaut pa vārtiem – gan pretinieku aizsegs, gan teicamā sitiena krītošā trajektorija lika Berlīnes komandas vārtu vīram Jarsteinam vien pavadīt bumbu ar skatienu vārtu augšējā stūrī.


Lai arī bumbas kontroles ziņā komandu spēle varēja šķist visai līdzīga, izdarītie sitieni parāda, ka Leipcigas klubs bija krietni mērķtiecīgāks – pa vārtiem sitot pat 14 reizes. Šī uzvara līgas ietvaros ļāva klubam sasniegt 5 uzvarētu spēļu sēriju, kas pateicoties tam, ka esošie Bundeslīgas līderi Minhenes Bayern iepriekšējās 2 spēlēs nebija spējīgi uzvarēt, deficītu līdz 1. vietai ļāva samazināt vairs tikai līdz diviem punktiem.


1.vieta - Ērlings Holanns pret Schalke 04


Noslēdzam mūsu topu ar neapturamā Ērlinga Holanna vārtu guvumu Zlatana Ibrahīmoviča stilā. Ērlings šajā Bundeslīgas sezonā guva jau 17 vārtus, kas ir trešais labākais rezultāts, atpaliekot vien no iepriekš pieminētajiem Andrē Silvas un Roberta Levandovska. Tāpat arī UEFA Čempionu līgā Holanns šobrīd ir rezultatīvākais spēlētājs ar 8 vārtu guvumiem, apsteidzot tuvākos sekotājus Markusu Rešfordu, Alvaro Moratu un Neimaru par diviem vārtiem.


Holannam šī nedēļa izvērtās ļoti rezultatīva, vispirms UEFA Čempionu līgas spēlē atzīmējās ar diviem vārtu guvumiem un vienu rezultatīvu piespēli, tādējādi piedaloties katrā Dortmundes vārtu guvumā, bet nedēļas nogalē, Rūras derbijā pret Schalke 04 guva vēl divus vārtus, viens vārtu guvums no kuriem izrādījās tik skaists, ka gandrīz vienbalsīgi tika iebalsots šī topa pirmajā vietā. Jāatzīmē, ka šāds radītājs noteikti izvirza Ērlingu visu veida nedēļas simboliskajās izlasēs.


Viss sākās ar Branta un Sančo saspēli kreisajā malā, pēc kura sekoja Sančo centrējums soda laukumā uz Ērlingu Holannu, kurš akrobātiskā lēcienā ar šķērītē raidīja bumbu pretinieku vārtos.


bottom of page