top of page

Francijas kausā aizvadītas 1/8 fināla spēles


Lyon ne bez grūtībām pārvarēja 1/8 fināla posmu. Foto - ol.fr

Francijas kausā četras Ligue 1 vienības kvalificējas ceturtdaļfinālam. Divu Ligue 1 līdervienību duelī PSG pieveica Lille, vēl divu Ligue 1 vienību duelī Monaco vienpadsmit metru soda sitienu sērijā uzveica Metz. Lielāko sagrāvi piedzīvoja Le Puy, kad 4:0 piekāpās GFA74. Vēl divas Ligue 1 vienības Angers un Montpellier ar minimālu 1:0 pieveica zemāku līgu vienības.


PSG un Lille spēle tika aizvadīta 17.martā, jo bija zināms, ka PSG šajos datumos būs paredzēta Čempionu līgas ceturtdaļfināla spēle, kurā trešdien pirmajā spēlē ar 3:2 pieveica Bayern. 17.marta spēlē, kurā PSG ar 3:0 pārliecinoši uzveica esošo Ligue 1 līdervienību Lille. Vispirms bīstami uzbruka Lille, taču neizmantojot savu iespēju un spēles devītajā minūtē PSG viņus par to sodīja, kad vārtsargam bumba izslīdēja ārā no rokām un precīzi tukšos vārtos iesita Mauro Ikardi. Vēlāk Buraka Jilmaza sitiens no distances atsitās pret vārtu pārliktni un pret zemi, lai gan Buraks centās pieprasīt VAR, taču skatoties atkārtojumu bumba nebija pat tuvu, lai šķērsotu vārtu līniju. Pirmā puslaika 41' minūtē PSG dubultoja rezultātu, kad vienpadsmit metru soda sitienu realizēja Kilians Mbapē.


Otrā puslaikā tika dota iespēja Lille sist vienpadsmit metru soda sitienu, taču Jusufa Jazidži sitienu Keilors Navas atvairīja. Kompensācijas laika trešajā minūtē punktu spēlei pielika pirmo vārtu autors Kilians Mbape, kad izmantojot savas ātruma dotības, aizskrēja viens pret vienu ar vārtsargu un guva komandas trešos vārtus.


Vēl viena vienpadsmit metru soda sitienu sērijas spēle tika aizvadīta starp Lyon un Red Star, kurā Lyon izbraukumā izlaida divu vārtu pārsvaru un pamatlaiku noslēdza ar 2:2 neizšķirtu un tikai vienpadsmit metru soda sitienu sēriju spēja pieveikt Red Star vienību, kura pagaišajā kārtā spēja izsist no tālākās cīņas šobrīd Ligue 1 turnīra tabulā piektajā vietā esošo Lens. Pirmo puslaiku Lyon pabeidza ar 2:0 vadību, kad precīzi bija Lukas Paketa un Memfis Depajs, taču otrajā puslaikā Red Star neatmeta cerības un atbildēja ar to pašu, kad Džimmijs Roje piespēlēja Pape Meissa Ba, kurš panāca 2:1, taču spēles 74' minūtē rezultatīvās piespēles autors Džimmijs Roje ar soda sitienu panāca izlīdzinājumu. Spēle nonāca līdz vienpadsmit metru soda sitienu sērijai, kurā Lyon realizēja piecus penāļus un atvairīja vienu, tādējādi tiekot tālāk.

bottom of page