top of page

Francijas top 3 izcīna uzvaras, pārtrūkst Monaco bezzaudējumu sērija


Francijas čempionāta 28 kārtas spēles tika aizvadītas trešdien, kurās visas top trīs līdervienības uzvarēja. Šajā kārtā daudz spēles tika aizvadītas ar vienas komandas minimālu vadību. Metz izkrita no Top piecinieka un Monaco izbraukumā zaudēja Strasbourg, tādējādi pārtraucot savu bezzaudējumu sēriju, kura sastādīja no 13 spēlēm.


Lyon savā laukumā uzvarēja Stade Rennais - 1:0, tādējādi neatpaliekot no turnīra līderes Lille. Pirmais puslaiks noslēdzās ar abu komandu bezvārtu neizšķirtu. Pirmie vārti un vienīgie vārti tika gūti spēles 74' minūtē un tos guva uz maiņu nākušais spēlētājs Husems Avārs, kad Memfiss Depajs izklupienā atņēma bumbu pretiniekam un piespēlēja to Husemam, kuram atlika tikai iesist bumbu vārtos. Vēlāk Lyon bija vēl viens līdzīgs moments pēc pretinieka apzagšanas, taču iespēja netika izmantotu, bet spēle ar tādu rezultātu arī beidzās.

Tikmēr Metz zaudēja Eirokausu vietu ar izbraukuma sakāvi pret Angers - 0:1. Vienīgie vārti spēlē tika gūti pirmā puslaika 44' minūtē, kad vienpadsmit metru soda sitienu realizēja Anģelo Fulžīnī. Jāpiemin arī tas, ka Metz spēli pabeidza bez sava pamatvārtsarga Aleksandre Oukidjas, kad alžīriešu vārtsargam nervi neizturēja un viņš sāka grūstīties ar pretinieku spēlētāju, tādējādi saņemot sarkano kartīti. Ar šo spēli Angers arī turpina cīņu par Eirokausiem, jo atrodas tikai 5 punktu attālumā no Lens vienības, kura apdzina tieši Metz un ielauzās Top pieciniekā ar izbraukuma uzvaru pār Saint-Etienne -2:3.


Lielākā daļa vārtu guvumi tika gūti pirmajā puslaikā. Pirmos vārtus Lens guva spēles 20' minūtē, kad Arnauds Kalimuendo pēc pretuzbrukuma nopelnīja vienpadsmit metru soda sitienu ko realizēja Florians Sotokā. 4 minūtes vēlāk viesi panāca jau 2:0 vadību, kad precīzs bija vienpadsmit metru soda sitienu nopelnījušais Kalimuendo. Jāpiemin, ka šim futbolistam ir tikai 19 gadi. Pirmā puslaika 40' minūtē mājinieki atspēlēja vienus vārtus, kad pēc stūra sitiena, precīzs ar galvu bija Harolds Mukudī. Pirmais puslaiks noslēdzās ar Lens 2:0 vadību.


Abas komandas ar vārtu guvumiem atbildēja jau spēles kompensācijas laikā. Vispirms Lens panāca 3:1 vadību, kad 4 pret 2 pretuzbrukumā vārtus guva Dāvids Košta. Vēlāk Saint-Etienne atspēlēja vienus vārtus, kad vienpadsmit metru soda sitienu realizēja Denis Buangā, bet vairs nepietika laika, lai izlīdzinātu rezultātu.


PSG bez daudziem komandas līderiem minimāli izbraukumā uzvarēja Bordeaux 1:0. PSG vēl joprojām nevarēja palīdzēt Neimars un Anheļs Di Marija, kā arī tika atpūtināti Kiljans Mbapē, Marko Verrati un Moizes Kīns (Kīnam ir aizdomas par COVID-19 saslimšanu). Vienīgie vārti spēlē tika gūti 20' minūtē, kad to izdarīja Pablo Saravija.


Tikmēr PSG tiešā konkurente Lille savas mājās ar 2:0 uzvarēja Marseille vienību, kura šobrīd atrodas pirmajā vietā. Lai gan Lille pēdējās piecās spēlēs uzvarēja tikai vienu spēli tomēr neļāva PSG pārņemt vadību turnīra tabulā. Spēles abi vārti tika gūti kompensācijas laika un tos guva Žonatans Davids. Interesanti, ka abi vārtu guvumi tika gūti pēc vārtsarga atvairījuma un bumbai atlēcot veiksmīgi pie kanādieša uzbrucēja.

Nākamajā nedēļā PSG aizvadīs svarīgu atbildes spēli UEFA Čempionu līgas 1/8 fināla pret Barcelona. Jāpiemin, ka PSG pēc pirmās spēles ir komfortabla 4:1 vadība, taču ir redzēts, ka no šādiem deficītiem var atspēlēties.

bottom of page