top of page

Francijā četras komandas cīnās par titulu


Mbapē turpina vilkt PSG pretī kārtējam čempionu titulam - cīņa par zeltu solās būt ļoti karsta. Foto - parisfans.fr

Francijas Ligue 1 33. kārtas ietvaros PSG, Monaco un Lyon ar uzvarām pietuvinās pirmajā vietā esošajai Lille, kura tikai spēles beigās spēja izraut neizšķirtu pret Montpellier.


Marseille mājās ar 3:2 pieveica FC Lorient. Spēles rezultātu 19' minūtē atklāja Lietuvā spēlējušais 21 gadu vecais nigērietis Terems Mofijs, kurš viens pret vienu apveda vārtsargu un sita tukšos vārtos, gūstot vārtus otrajā mačā pēc kārtas. Spēles 53' minūtē Dimitri Pajē izlīdzināja rezultātu ar skaistu sitienu no gaisa, atrodoties ārpus Lorient soda laukumam. Trīs minūtes vēlāk mājinieki pirmo reizi mačā izvirzījās vadībā, kad precīzi sita Pols Loriola. 14 minūtes vēlāk Terems Mofijs guva savus otros vārtus un šoreiz izlīdzināja rezultātu Lorient labā, gūstot jau savu 11 vārtus čempionātā šosezon, taču ar to nepietika, jo Marseille kompensācijas laika pirmajā minūtē izrāva uzvaru. Vēl reiz precīzs bija Pols Loriola ar spēcīgu sitienu pa zemi, kas atnesa trīs punktus.

Otrajā vietā esošā PSG ar 3:2 mājās uzvarēja Saint Etienne un tādējādi šobrīd atpaliek no pirmajā vietā esošās Lille tikai par vienu punktu. Pirmais puslaiks noslēdzās ar abu vienību bez vārtu neizšķirtu, taču otrajā puslaikā spēles 78' minūtē pirmie izcēlās viesi, kad vārtu priekšā precīzs bija Denis Buanga, taču ilgi Saint Etienne vadība nenoturējās, jo minūti vēlāk Kilians Mbapē ielauzās pretinieku soda laukumā un saņemot bumbu no komandas biedra piespēles, uzreiz raidīja to vārtos. Deviņas minūtes vēlāk Kilians Mbapē vēlreiz izcēlās, kad realizēja savu nopelnītu vienpadsmit metru soda sitienu. Viesi kompensācijas laika pirmajā minūtē panāca neizšķirtu, kad pēc vārtsarga atvairījuma pirmais pie bumbas bija Romēns Amumā un raidīja to vārtos, taču trīs minūtes vēlāk Mauro Ikardi ar galvu izrāva uzvaru PSG.


Monaco izbraukumā ar 3:0 pārliecinoši pieveica Bordeaux un arī turpina cīņu par Francijas Ligue 1 čempiona titulu. Pirmā puslaika vienīgie vārti tika gūti 29' minūtē, kad ar sitienu kreisajā devītniekā izcēlās Kevins Volands. Otrā puslaika otrajā minūtē Želsons Martinšs ar izgājienu viens pret vienu ar vārtsargu panāca komfortablu 2:0. Labākā iespēja Bordeaux gūt pirmos vārtus bija mača 65' minūtē, taču Nikolā de Previljē sitiens trāpīja pa kreiso vārtu stabu. Mača izskaņā ar galvu Stevans Jovetičs panāca 3:0.


Cita titula kandidāte Lyon ar 2:1 izbraukumā pievarēja Nantes, pateicoties diviem pirmā puslaika Memfisa Depaja goliem, lai gan mājinieki vienus atspēlēja otrā puslaika 60' minūtē, kad Nikola Polī guva vārtus, taču ar to rezultāts noslēdzās.

Nākamajā kārtā ļoti aizraujošs duelis gaidāms starp Lyon un Lille. Abām komandām uzvara šinī spēlē ir ļoti svarīga, lai cīnītos par titulu, kā arī no šīs spēles atkarīgs PSG un Monaco izredzes turpmākajā cīņā par titulu.


bottom of page