top of page

Golovina het-triks, PSG pārspēj Marseille


Lorient turpina savu bezzaudējumu sēriju, šoreiz ar minimālu rezultātu 1:0 tika pārspēta Stade de Reims komanda. Šī uzvara palīdzēja komandai pakāpties uz vietu augstāk un pamest pārspēļu zonu. Jau ceturtā spēle pēc kārtas, kurā komanda nezaudē, tas ir labākais kluba rādītājs Francijas augstākajā līgā kopš 2016.gada marta, toreiz arī četrās spēlēs Lorient spēja izvairīties no zaudējumiem, izcīnot divas uzvaras (pār Guingamp un Troyes) un divreiz nospēlēja neizšķirti (ar Bastia un Marseille). 2015.gada martā bija izdevusies pat 5 spēļu sērija bez zaudējumiem (2 uzvaras un 3 neizšķirti), bet lai arī šoreiz panāktu šādu rezultātu būs ļoti jāpacenšās, jo nākamajā kārtā pretī stāsies AS Monaco vienība, kura arī šobrīd atrodas uz viļņa.

AS Monaco, pateicoties uzvarai pār Nimes Olympique, izcīnīja savu septīto uzvaru pēc kārtas Ligue 1. Spēles sākums Monaco vienībai izdevās pat ļoti veiksmīgs, jau spēles 3' minūtē Aleksandrs Golovins, pēc Fode Ballo-Turē centrējuma, atklāja spēles rezultātu. To pašu šis duelis īstenoja arī spēles 12' minūtē panākot jau 2:0 Monaco labā. Nedaudz vēlāk ar vārtu guvumu atzīmējās Visams Ben Jeders, taču šoreiz vārti netika ieskaitīti aizmugures dēļ. Pēc šīs epizodes pamazām sāka atdzīvināties mājinieku komanda, un nepilnu 10 minūšu laikā, vēl pirms pārtraukuma, Nimes Olympique panāca 2:2. Abās epizodēs diezgan pavirši nospēlēja Monaco aizsardzība.


Pēc pārtraukuma Aleksandrs Golovins jau trešo reizi atzīmējās šajā spēlē, spēles 62' minūtē gūstot vārtus no soda sitiena no diezgan tālas distances. Šis ir pirmais Krievijas izlases het-triks karjerā. Šosezon Golovinam jau ir 8 rezultativitātes punkti deviņās spēlēs. Spēles 77' minūtē Kevins Folands panāca jau 4:2 Monaco labā, bet jau pēc četrām minūtēm Nimes zviedru pussargs Niklass Eliasons guva skaistus vārtus no soda sitiena, panākot 3:4. Taču neko vairāk no šīs spēles Nimes nespēja, bet jāsaka, ka nemaz negāja viegli AS Monaco komandai spēlē pret turnīra tabulā pēdējā vietā esošai Nimes.


Kārtas centrālajā spēlē savā starpā tikās pēdējā laikā ar problēmām apvītā Marseille un PSG komandas. Spēles 9' minūtē no aizsargiem aizskrēja Kiljans Mbapē, panākot 1:0 PSG labā un 24' minūtē beigu rezultātu panāca Mauro Ikardi - 2:0 Parīzes labā. Neko bīstamu Marseille komanda nespēja izveidot pie PSG vārtiem.


Lyon un Lille komandas ir tikušas pie uzvarās spēlēs pret čempionāta pastarīšiem: vispirms sestdien Lyon ar 3:0 pārspēja Strasbourg, bet nākamajā dienā Lille izbraukumā ar 2:0 pārspēja Nantes.

Nākamajā kārtā visas līdervienības tiksies ar turnīra tabulā otrajā pusē esošām komandām.

bottom of page