top of page

Ibra lauž rekordu, Juventus zaudē čempionāta pastarītei


Ibrahimovičs kļūva par vecāko Itālijas A Sērijas spēlētāju, kurš vienā sezonā guva 15 vārtus. Foto - acmilan.com

Šonedēļ Itālijas A Serijā Inter un Sassuolo spēle tika pārcelta aizdomām par COVID-19 dēļ. Lazio minimāli uzvarēja Udinese - 1:0, bet Juventus ar

rezultātu 0:1 piedzīvoja vēl vienu negaidītu zaudējumu pret turnīra tabulā 16. vietā esošo Benevento un tādējādi ļāva Atalanta piedzīt klāt punktos, kura tieši izbraukumā uzvarēja Verona - 2:0.

Spēles sākumā vairāk uzbruka Atalanta, kad 24' minūtē Kristians Gabriels Romerio bīstami sita ar galvu, bet 31' minūtē Duvans Zabata ielauzās soda laukumā un spēcīgi uzsita, bet vārtsargs to atvairīja. Divas minūtes vēlāk Atalanta pūles tika attaisnotas, kad pēc stūra sitiena Verona aizsargs Federiko Dimarko nospēlēja ar roku savā soda laukumā un tiesnesis nozīmēja vienpadsmit metru soda sitienu, kuru realizēja ukraiņu

pussargs Ruslans Malinovskis. Piecas minūtes vēlāk Atalanta radās vēl viena iespēja gūt vārtus, kad pēc pirmo vārtu autora Malinovska lieliskas piespēles tika atrasts Duvans Zabata, kurš trāpīja pa vārtu pārliktni, taču četras minūtes vēlāk Duvana centība attaisnojās, kad viņš vēlreiz ielauzās pretinieku soda laukumā, apsteidzot Veronas aizsargu un panāca 2:0 vadību.


Verona komandai visbīstamākais moments radās spēles 74' minūtē, kad tika pārkāpti noteikumi pret Verona spēlētāju, bet tiesnesis atļāva spēlēt tālāk,

tādējādi radot labu iespēju Darko Lazovičam gūt savas komandas pirmos vārtus, bet Atalanta vārtsargs Pierluīģī Gollīnī sitienu teicami atvairīja. Vēlāk Atalanta atbildēja ar bīstamu Luisa Muriela izgājienu un Josipa Iliča sitienu pa vārtu pārliktni, bet rezultāts palika nemainīgs.

Čempionāta otrajā vietā esošā Milan atspēlējās un izbraukumā uzvarēja Fiorentina - 3:2. Spēles 9' minūtē Zlatans Ibrahimovičs izvirzīja Milan vadībā, kad tika atstāts nenosegts un pēc lieliskas komandas biedra piespēles sita nekļūdīgi. Astoņas minūtes vēlāk mājinieki izlīdzināja rezultātu, kad skaisti brīvsitienu realizēja Eriks Pulgārs. Vēlāk abas komandas apmainījās ar sitieniem pa vārtu pārliktni, vispirms pēc stūra sitiena skaisti ar papēdi sita Germans Pezzella, pēc tam jau Fiorentina vārtu pārliktnis norībēja, kad labu iespēju neizmantoja Zlatans Ibrahimovičs. Puslaiks noslēdzās ar 1:1 neizškirtu.


Otrā puslaika sestajā minūtē mājinieki panāca 2:1, kad ar precīzu sitienu izcēlās Franks Riberī, bet sešas minūtes vēlāk Milan atspēlējās, pateicoties Brahima Diaza vārtu guvumam pēc stūra sitiena. Nedaudz vēlāk Zlatans Ibrahimovičs vēlreiz trāpīja pa vārtu pārliktni, bet spēles 72' minūtē Hakans Čelhanolu izrāva uzvaru.


Svētdienas noslēdzošajā mačā Napoli izbraukumā ar 2:0 uzvarēja AS Roma, pateicoties diviem Drisa Mertensa goliem pirmajā puslaikā. Pirms šīs spēles abām vienībām bija vienāds punktu skaits turnīra tabulā - 50, taču tagad Napoli ir par trīs vairāk.

Pēc izlašu pauzes Milan, Inter un Atalanta tiksies ar tabulas vidusdaļas komandām, attiecīgi pret Sampdoria, Bologna un Udinese, savukārt Juventus gaida Turīnas derbijs pret Torino.

bottom of page