top of page

Inter neļauj tuvākajiem sekotājiem sev pietuvoties


Itālijas A Sērijā šonedēļ tika aizvadītas divas kārtas. 25.kārtas ietvaros Milan zaudēja punktus pret Udinese, savukārt AS Roma ar Inter uzvarēja savās spēlēs ar identisku rezultātu - 2:1. Otrdienas Lazio un Torino spēle tika pārcelta, aizdomu par COVID-19 dēļ.


Juventus pārliecinoši uzvarēja Spezia - 3:0. Visi vārti tika gūti otrajā puslaikā, kad 62' minūtē vārtus guva Alvaru Morata. Deviņas minūtes vēlāk Juve dubultoja rezultātu un precīzs bija Federiko Kjesa un abos vārtu guvumos piespēlētājs bija Federiko Bernadeski. Spēles beigās Krištianu Ronaldu arī paspēja izcelties un zīmīgi, tie bija viņa 20 vārti sezonā A Sērijas turnīrā un viņš to ir iespējis jau 12 sezonas pēc kārtas.

Sassuolo rezultatīvā spēlē nospēlēja neizšķirti ar Napoli - 3:3. Napoli vārtus guva jau 22' minūtē, kurus ar VAR palīdzību neieskaitīja aizmugures dēļ. Vēlāk mājinieki izvirzījās vadībā pateicoties Napoli aizsarga Nikola Maksimovina bumbas raidījuma savos vārtos. Četras minūtes vēlāk Napoli izlīdzināja rezultātu, kad precīzs bija Pjotrs Zeļinskis, taču vēlāk mājinieki atkal izvirzījās vadībā, kad precīzs no vienpadsmit metru soda sitiena atzīmes bija Dominiko Berardi. Puslaiks noslēdzās ar Sassuolo 2:1 vadību.


Otrā puslaika 72' minūtē viesi izlīdzināja rezultātu un precīzs bija Ģovanni Di Lorenzo. Spēles 90' minūtē Napoli izvirzījās vadībā, kad vienpadsmit metru soda sitienu realizēja Lorenzo Insinje. Piecas minūtes vēlāk vienpadsmit metru soda sitiens tika nozīmēts jau uz Napoli vārtiem, kuru realizēja Frančesko Kaputo.


Vēl viens rezultatīvs mačs bija starp Atalanta un pastarīti Crotone, kura tika sagrauta ar 5:1. Vārtus mājinieku labā guva Robins Gozēnss, Džozē Palomīno, Luiss Muriels, Josips Iličič un uz maiņu nākušais Aleksejs Mirančuks, bet viesiem vienīgos vārtus guva Simijs.


26.kārtas ietvaros Juventus bez Krištianu Ronaldu uzvarēja Lazio - 3:1. Spēles rezultātu atklāja viesi, kad 14' minūtē izcēlās Džoakvīns Koreja, bet 39' minūtē Juve izlīdzināja rezultātu, pēc Moratas piespēlēs vārtus guva Adriens Rabjo. Otrajā puslaikā Alvaro Morata nepieļāva Juves kārtējo spēli ar zaudētiem punktiem un iesita dubli. Vispirms 60' minūtē Federiko Kjēza uzsāk pretuzbrukumu un piespēlēja Moratam, kura sitiens bija precīzs. Trīs minūtes vēlāk ar saviem otrajiem vārtiem spēlē izcēlās Morata, kad realizēja vienpadsmit metru soda sitienu.


Pēc neizcīnītajiem trīs punktiem pret Udinese, Milan ar 2:0 viesos uzvarēja Hellas Verona komandu, un tādējādi neļaujot Inter attālināties pārāk tālu, kuri ar 1:0 uzvarēja Atalanta, tādējādi izcīnot savu septīto uzvaru pēc kārtas. Vienīgie vārti šajā spēlē tika gūti spēles 54' minūtē, kad pēc burzmas Atalanta soda laukumā, pirmais pie bumbas bija Milans Skrinjars un uzreiz trieca to vārtos. Atalanta šobrīd atrodas piektajā vietā un tikai par punktu atpaliek no AS Roma, bet Inter turpina soļot pretī titulam un tuvākais sekotājs ir Milan, kura atpaliek par sešiem punktiem.


Napoli mājās uzvarēja Bologna ar rezultātu 3:1. Ar dubli izcēlās Insinje un vēl vienus vārtus pievienoja Viktors Osimhens, bet viesu labā izcēlās Roberto Sariano. Ar šo spēli Napoli atrāvās par četriem punktiem no septītajā vietā esošās Lazio.

Šodien Juventus gaidāma svarīga atbildes spēle UEFA Čempionu līgas 1/8 finālā pret Porto, kura pēc pirmās spēles ir vadībā - 2:1. UEFA Eiropas līgas 1/8 fināla ietvaros Milan tiksies ar Manchester United, bet AS Roma pret Doņeckas Shakhtar. Savukārt nedēļas nogalē Itālijas A Sērijas 27.kārtā interesants duelis gaidāms starp Milan un Napoli.

bottom of page