top of page

Inter pārsvars pret tuvāko sekotāju pieaug līdz 9 punktiem, Juve pietuvojas AC Milan


Ronaldu izcēlās ar hat-trick pret Cagliari. Foto - juventus.com

Itālijas A Sērijas 27.kārtas ietvaros no līdervienībām zaudējumus piedzīvoja AS Roma un Milan, kura piekāpās citai Eirokausu pretendentei - Napoli ar 1:0.


Piektdien Atalanta mājās uzvarēja Spezia - 3:1. Pirmais bīstamais moments parādījās jau spēles 5' minūtē, kad pēc standartsituācijas ar galvu sita Mario Pasaličs un bumba tikai mazliet noskuva vārtu stabu. Spēles 33' minūtē iespēja izvirzīties vadībā bija jau Spezia, kad lieliska piespēle pa gaisu sekoja uz pussargu Matteo Riki, kurš ielauzās pretinieku soda laukumā un sita vārtu rāmi, taču vārtsargs bija uzdevumu augstumos un atvairīja sitienu. Pirmajā puslaikā pārāki bumbas kontroles ziņā bija Spezia, bet sitienos vārtu rāmi par vienu vairāk bija Atalanta (3 pret 2). Pirmais puslaiks noslēdzās ar 0:0 neizšķirtu.


Otrajā puslaikā Atalanta ātri izdevās izrauties vadībā, kad spēles 53' minūtē ar vārtu guvumu izcēlās Maro Pasaličs. Ar lielisku piespēļu kombināciju Atalanta spēlētāji ielauzās pretinieku soda laukumā un Josips Iličič piespēlēja Pasaličam, kurš tajā brīdī bija atstāts nenosegts un izvirzīja mājiniekus vadībā. Divas minūtes vēlāk Atalanta dubultoja rezultātu un ar skaistu sitienu tālajā devītniekā izcēlās Atalanta līderis Luis Muriels. Vispirms centrējums tika raidīts uz Gozenu, kurš nometa bumbu Murielam un pie pirmās iespējas sita pa vārtiem un bija sekmīgs. Nedaudz vēlāk jau 73' minūtē pēc Spezia aizsargu kļūdas un nesadalot savus spēlētājus, tika vēlreiz atstāts brīvs Mario Pasaličš, kurš sodīja viesus ar savu otro vārtu guvumu spēlē. 81' minūtē viesi atspēlēja vienus vārtus, kad īstajā vietā atradās Roberto Pikoli, bet ar to nepietika, lai mainītu spēles rezultātu savā labā.

AS Roma izbraukumā paklupa pret Parma - 0:2 un nokrita uz sesto vietu turnīra tabulā. Rezultāts tika atklāts jau 9' minūtē, kad pēc izrāviena piespēle sekoja uz Valentīnu Mihailu, kura sitiens izrādījās nekļūdīgs. Tālāk gan bumbas kontrolē, gan sitienos pa vārtiem dominēja AS Roma, bet puslaiks noslēdzās ar Parma minimālu vadību. Otrajā puslaikā mājiniekiem izdevās dubultot rezultātu, kad vienpadsmit metru soda sitienu realizēja Ernani. Spēles turpinājumā Parma izdevās noturēt rezultātu un uzvarēt.


Čempionāta līdere Inter Milan izbraukumā ne bez grūtībām uzvarēja Torino - 2:1, tādējādi svinot savu devīto uzvaru pēc kārtas. Visi spēles vārtu guvumi tika gūti otrajā puslaikā. Vispirms 62' minūtē Inter izvirzījās vadībā, kad vienpadsmit metru soda sitienu realizēja Romelu Lukaku, kuram tas bija 19 vārtu guvums A Serie turnīrā šosezon. astoņas minūtes vēlāk viesi atspēlēja rezultātu, kad precīzs burzmā, pēc stūra sitiena bija Antonio Sanabrija. Spēles 85' minūtē Inter izdevās izraut uzvaru, kad pēc Aleksi Sančesa centrējuma, skaisti ar galvu vārtus guva Lautaro Martiness.


Pēc izstāšanās no UEFA Čempionu līgas Juventus pateicoties Krištianu Ronaldu hat-trick izbraukumā uzvarēja Cagliari - 3:1. Jāmin, ka Ronaldu šī bija 600. spēlē augstākajās līgās. Juventus uzvarēja trešo spēli pēc kārtas ar šādu rezultātu un Krištianu Ronaldu guva savu 57. hat-trick karjera un to viņš iespēja 32 minūtēs. Vispirms 10' minūtē gūstot vārtus ar galvu, tad 25' minūtē nopelnot vienpadsmit metru soda sitienu, kuru pats arī realizēja un 32' minūtē pēc klasiskās Ronaldu māņkustības sita bumbu vārtos. Otrā puslaika 61' minūtē Džovani Simeone vienus vārtus atspēlēja, bet tālāk Cagliari centības netika pārvērstas vārtu guvumos.

Svētdienas pēdējā mačā Milan izbraukumā izrāva uzvaru pret Napoli - 1:0. Pirmais puslaiks noslēdzās 0:0 neizšķirti. Gan bumbas kontrolē, gan sitienos pa vārtiem pārāki bija viesi (4 pret 8). 49' minūtē viesi iesita vienīgos vārtus spēlē. Pēc pretuzbrukuma soda laukumā ieskrēja Matteo Politano un raidīja bumbu vārtos. Pēc šī vārtu guvumu mājinieki pārņēma vadību bumbas kontroles ziņā, bet tas nedeva rezultātu. Spēles kompensācijas laikā tika noraidīts Ante Rabičs un Milan spēli pabeidza desmit spēlētāju sastāvā. Pēc spēles Milan spēlētājs Teo Ernandess savā Instagram kontā izlika storiju, kurā ar 'emoji' palīdzību izteica savu nepatiku pret spēles galveno tiesnesi Fabricio Paskua. Pašās spēles beigās Ernandess tika nogāzts pretinieku soda laukumā, taču pēc ilgākas šī momenta izskatīšanas, VAR nolēma nenozīmēt 11 metru soda sitienu uz Neapoles kluba vārtiem. Vēlāk gan Ernandess šo storiju izdzēsa, taču par šādu rīcību viņš varētu saņemt diskvalifikāciju uz vairākām spēlēm.

Nākamajā kārtā interesants duelis gaidāms starp AS Roma un Napoli. Vēl otrdien UEFA Čempionu līgā Atalanta aizvadīs atbildes spēli pret Madrides Real. Pirmajā spēlē Atalanta savās mājās piekāpās ar minimālu rezultātu - 0:1. Trešdien Lazio dosies uz Minheni, kur viņiem būs jāveic neiespējamais - jāatspēlējas no zaudējuma Romā ar 1:4. Bet ceturtdien UEFA Eiropas līgas atbildes spēli pret Doņeckas Shakhtar aizvadīt AS Roma, kura pirmajā spēlē ieguva diezgan ērtu pārsvaru, uzvarot mājās ar 3:0, kā arī AC Milan tiksies ar Mančestras United - šī pāra pirmā spēle noslēdzās neizšķirti 1:1.

bottom of page