top of page

Inter turpina soļot pretī titulam


Šajā nedēļas nogalē Inter turpina pārliecinoši soļot pretī titulam. Cagliari un Napoli uzvarēja spēlējot mazākumā. Lazio zaudēja Bologna un arī zaudēja vietu sešiniekā, bet vēl turpina cīņu par Eirokausiem.


Juventus izbraukumā zaudēja punktus pret Verona, nospēlējot neizšķirti 1:1 un tādējādi attālinoties no pirmajā un otrajā vietā esošajām Inter un AC Milan, jāpiebilst, ka Juventus vēl viena spēle ir rezervē. Spēles sākumā aktīvi uzbruka Juventus, bet jau 7' minūtē, savā pirmajā uzbrukumā iespēja bija izcelties mājiniekiem, kad pēc stūra sitiena Dāvids Faraoni ar galvu sita pa vārtu pārliktni un tas arī palika spēles bīstamākā moments, jo puslaiks noslēdzās ar abu komandu nullēm uz tablo.


48' minūtē Juventus izvirzījās vadībā. Vispirms Fredriko Kjēza ielauzās soda laukumā un piespēlēja bumbu Krištiānu Ronaldu, kurš tika atstāts brīvs un portugāļu superzvaigzne nelika vilties. Verona atspēlējās spēles 77' minūtē, kad Darko Lazovičs centrēja bumbu un augstāk par pretspēlētāju izlēca Antonīns Baraks, kurš ar galvu skaisti ieraidīja bumbu vārtos. Pēc vārtu guvuma Veronai bija iespēja izvirzīties vadībā, bet rezultatīvās piespēles autoram Lazovičam mazliet nepaveicās, jo bumba otro reizi spēlē norībināja vārtu pārliktni.

Svētdienas pirmajā mačā Sampdoria mājās zaudēja Atalanta - 0:2. Pateicoties šai uzvarai un Juventus neizšķirtam, Atalanta turnīra tabulā pietuvojās Top-3, dalot punktus tieši ar Juventus. Pirmie vārti spēlē tika gūti spēles 40' minūtē. Ar skaistu sitienu tālajā devītniekā izcēlās ukraiņu pussargs Ruslans Malinovskis. Otrajā puslaikā Atalanta dubultoja rezultātu, kad pēc centrējuma, otro nedēļu pēc kārtas vārtus guva Robins Gozenss.


Tikmēr Inter mājās pārliecinoši uzvarēja Genoa – 3:0. Pirmos vārtus Lukaku atveda jau spēles 32" sekundē, kad ar precīzu sitienu 17 reizi Itālijas čempionātā bija precīzs Romelu Lukaku. Kā izrādījās tie bija vienīgie vārti pirmajā puslaikā. Spēles 69' minūtē Inter dubultoja rezultātu, kad pēc pirmo vārtu autora Lukaku piespēles ar spēcīgu sitienu izcēlās Matteo Darmians un tad astoņas minūtes vēlāk nesen uz maiņu nākušais Aleksi Sančess guva vārtus ar galvu, kurus ieskaitīja tikai ar VAR palīdzību. Inter nav zaudējusi sešas no septiņām spēlēm un tuvākais pretinieks, kas min uz pēdām cīņā par titulu ir Milan, kura divu līdervienību duelī uzvarēja AS Roma - 1:2.


Vārti tika gūti spēles piektajā minūtē, kurus neieskaitīja dēļ aizmugures stāvokļa. Nedaudz vēlāk Zlatans Ibrahimovičs atņēma bumbu vārtsargam, taču eleganti cenšoties sist netrāpīja vārtos. 29э minūtē Milan atkal guva vārtus, taču tos arī neieskaitīja dēļ aizmugures stāvokļa. Milan turpināja uzbrukt un vēlāk bumba skāra vārtu pārliktni pēc centrējuma. Pirmā puslaika 42' minūtē Milan centības tika attaisnotas, kad spēles galvenais tiesnesis nozīmēja vienpadsmit metru soda sitienu un to realizēja Frenks Kasjē. Puslaiks beidzās ar minimālu Milan vadību.


Spēles 50' minūtē AS Roma atspēlēja rezultātu, kad ar skaistu tālšāvienu izcēlās Džordans Vereto. Tikai astoņas minūtes vēlāk Milan izrāva uzvaru. Uzvaras vārtu autors bija Ante Rabičs. Turpinājumā AS Roma neizdevās neko izveidot un rezultāts palika nemainīgs.

Jau rītdien Itālijas A Serija turpināsies, kad Lazio spēkosies pret Torino un Juventus pret Spezia, savukārt trešdien jāizceļ Sassuolo un Napoli cīņa.

bottom of page