top of page

Juventus un AS Roma nokrīt zemāk, Inter turpina soļot pretī titulam


Napoli rezultatīvā spēlē pārspēja Crotone. Foto - sscnapoli.it
dati no flashscore.com

Itālijas A Serija pēc izlašu pārtraukuma atgriezās ar rezultatīvām spēlēm. Turnīra tabulā otrajā vietā esošās Milan nospēlēja 1:1 neizšķirti pret Sampdoria. Juventus un AS Roma nokrita vietu zemāk turnīra tabulā, abām komandām nospēlējot 2:2 ar vājākiem pretiniekiem. Pirmajā vietā esošā Inter izbraukumā minimāli uzvarēja Bologna un turpina soļot pretī titulam.


Atalanta mājās ielauzās trijniekā ar 3:2 uzvaru pret Udinese. Spēles rezultāts tika atklāts 19' minūtē, kad ar precīzu sitienu izcēlās Luiss Murjelss. Atalanta turpināja uzbrukt un spēles 43' minūtē Luiss Murjelss guva savos otros vārtus spēlē un 18 čempionātā, kad apspēlēja vārtsargu un sita tukšos vārtos. Divas minūtes vēlāk, pateicoties Roberto Pereira sitienam, viesi vienus atspēlēja un puslaiks noslēdzās ar 2:1 Atalanta vadību. Otrā puslaika 61' minūtē Duvana Zapata sitiens izrāva uzvaru Atalanta, lai gan viesi desmit minūtes vēlāk spēja vēl vienus atspēlēt, kad soda laukumā tika atrasts Jensss Strigers Larsens, taču vairāk neko bīstamu neizveidoja.

dati no flashscore.com

Lazio mājās ar 2:1 pieveica Spezia un ielauzās sešiniekā. Visi vārtu guvumi tika gūti otrajā puslaikā, kad Manuels Lazari ielauzās soda laukumā un izsita vārtsargam cauri kājām un atklāja rezultātu mājinieku labā. 73' minūtē viesi atspēlējās pateicoties ļoti skaistam Daniele Verde vārtu guvumu “šķērītē”. Jāpiemin, ka šis spēlētājs tikai pirms divām minūtēm devās laukumā uz maiņu. Spēles 88' minūtē tiesnesis izmantojot VAR palīdzību nozīmēja vienpadsmit metru soda sitienu uz Spezia vārtiem, kuru realizēja Felipe Kaicedo un izrāva uzvaru Lazio. Vēlāk abas komandas spēlētāji iesaistījās vārdu apmaiņās un tika nogrūsts Spezia spēlētājs, kā rezultāta pirmo vārtu autors Lazari saņēma sarkano kartīti un Hoakins Korrea otro dzelteno kartīti.


Napoli septiņu vārtu trillerī mājās uzvarēja līgas pastarīti Crotone - 4:3. Spēles rezultāts tika atklāts 19' minūtē, kad Lorenzo Insinje sitiens pēc pretinieka rikošeta ielidoja vārtos. Trīs minūtes vēlāk mājinieki dubultoja rezultātu, kad Insinje piespēlēja Viktoram Osimenam, kurš no tuvas distances sita tukšos vārtos. Trīs minūtes vēlāk jau viesi guva vārtus, kad pēdējā laikā rezultatīvais Simeons Nvanko jeb Simijs guva vārtus ar sitienu pretinieku soda laukumā. Deviņas minūtes vēlāk Driss Mertenss guva vārtus ar brīvsitienu un izvirzīja Napoli 3:1 vadībā noslēdzoties puslaikam. Vēlāk tieši Drissam Mertensam bija iespēja no tuvas distances vēlreiz izcelties, taču bumba trāpīja pa vārtu pārliktni.


Otrā puslaika trešajā minūtē Simijs atkal izcēlās, gūstot savus astotos vārtus pēdējās piecās spēlēs čempionātā, kā arī 15 sezona un pietuvinot savu komandu viena vārtu guvumu deficītā, kuru Crotone atspēlēja 11 minūtes vēlāk, kad Žuniors Messias apzaga Nikolu Maksimoviču un aizskrēja viens pret vienu ar vārtsargu, panākot 3:3 uz tablo. Spēles 72' minūtē Džovanni Di Lorenzo ar reidu pretinieku soda laukumā guva vārtus un izrāva uzvaru Napoli.


Turīnas derbijā Juventus izrāva 2:2 neizšķirtu pret Torino, tādējādi Juventus nokrita uz ceturto vietu turnīra tabulā, bet Torino atrodas 17. vietā, tikai vietu zemāk no izkrišanas. Juventus pirmie izvirzījās vadībā, kad Federiko Kjeza guva vārtus, pēc individuāla reida. Vēlāk Antonio Sanabria guva divus vārtus un izvirzīja Torino 2:1 vadībā. Vispirms 27' minūtē viņš guva vārtus pēc vārtsarga atvairījuma, bet otrā puslaika pirmajā minūtē, kad ielauzās Juventus soda laukumā un pārspēja vārtsargu. Spēles 79' minūtē Krištianu Ronaldu izrāva neizšķirtu, kaut no sākuma varēja šķist, ka portugāļu superzvaigzne atradās aizmugurē, taču VAR to nesaskatīja. Krištianu Ronaldu jau vienu vārtu guvumu neieskaitīja Pasaules kausa kvalifikācijas spēlē pret Serbiju, taču šoreiz tiesnesis izmantoja VAR.


dati no flashscore.com

Nedēļas vidū ir paredzētas divas pārceltās spēles: Inter uzņems Sassuolo, savukārt Juventus, izkrītot no Čempionu līgas var atļauties aizvadīt spēli pret Napoli. Savukārt ceturtdien, vienīgais palikušais Itālijas klubs Eirokausos AS Roma izbraukumā aizvadīs pirmo Eiropas līgas 1/4 fināla spēli pret Amsterdamas Ajax.

bottom of page