top of page

Juventus un Atalanta iekļūst Itālijas kausa finālā

Par pirmo finālisti Itālijas kausa izcīņā kļuvusi valsts čempione Turīnas Juventus, kas pusfināla atbildes mačā noturēja bezvārtu neizšķirtu pret Milānas Inter, tādējādi divu spēļu summā izcīnot uzvaru ar 2:1. Juventus pēdējā laikā uzņēmusi teicamu formu – no pēdējām 11 spēlēm izcīnītas desmit uzvaras un piedzīvots tikai viens zaudējums, un tas pats bija tieši pret citu grandu - Inter, A Sērijas spēlē ar 0:2. Abas vienības šobrīd cīnās par AC Milan komandas panākšanu A Sērijā.


Šajā atbildes spēlē salīdzinoši vairāk un bīstamāk uzbruka Inter, kas bija saprotams - tiem obligāti bija jāiesit vismaz divi vārti. Teicamas izdevības pirmajā puslaikā neizmantoja Lukaku un Martiness. Savukārt otrā puslaika sākumā tuvu rezultāta atklāšanai bija cits Milānas Inter futbolists Hakimi, kurš no labas pozīcijas bumbu raidīja virs vārtu pārliktņa.


Turpinājumā Inter pazaudēja iniciatīvu, bīstamākus momentus sākot veidot arī Juventus komandai. 65' minūtē vienatnē pret vārtsargu Handanoviču izrāvās Juve zvaigzne Krištianu Ronaldu, pieredzējušajam slovēnim neitralizējot portugāļa sitienu. Pēc sešām minūtēm Handanovičs Inter komandu vēlreiz glāba pēc Ronaldu sitiena. Vairs spēlē nozīmīgu momentu nebija, un Juventus noturēja sev derīgo rezultātu, iekļūstot finālā.


Itālijas kausa otrajā pusfinālā savu vietu finālā nodrošināja arī Bergamo Atalanta, kas, pateicoties diviem Pesinas vārtiem, ar 3:1 savā laukumā uzvarēja Napoli, ar tādu pašu rezultātu triumfējot arī divu spēļu summā, jo pirmā spēle noslēdzās ar bezvārtu neizšķirtu.


Ja pirmajā spēlē abas komandas vārtus tā arī neguva, aizvadot samērā vienmuļu spēli, tad šovakar Atalanta jau no pirmajām minūtēm kontrolēja cīņas notikumus un 16' minūtē jau bija spējusi iekrāt 2:0 vadību. Vārti gan gūti tika divos pavisam pretējos veidos - vispirms desmitajā minūtē ar lielisku tālsitienu izcēlās Zapata, bet 6 minūtes vēlāk Bergamo klubs izcēlās ir izcilu komandas sadarbību, pirmo vārtu guvējam Zapatam izcilā pozīcijā izvirzot Pesinu, kurš atsitienā pret vārtu stabu trieca bumbu vārtos.


Napoli vienus vārtus atguva otrā puslaika sākumā. Losano pirmo sitienu atvairīja vārtsargs, taču otrais jau tika raidīts praktiski tukšos vārtos. Neapoles komandai vajadzēja vienus vārtus, lai izrautu vietu finālā otro gadu pēc kārtas, taču turpinājumā, par spīti mazākai bumbas kontrolei, tuvāk vārtu guvumam bija mājinieki Atalanta. Vienu no daudzajām iespējām 78' minūtē pēc lieliska reida izmantoja Pesina, gūstot savus otros vārtus spēlē, pieliekot punktu Napoli cerībām iekļūt finālā ar izcīnītu uzvaru 3:1.


Itālijas kausa fināls starp Juventus un Atalanta notiks 19. maijā San Siro stadionā Milānā.

0 comments
bottom of page