top of page

Juventus var palikt arī bez Čempionu līgas nākamsezon, Inter strauji pietuvojas čempionu titulam


Antonio Konte ir tuvu pirmajai trofejai pie Inter stūres. Foto - inter.it

Itālijas A Sērijā pagaišajā nedēļas vidū un šai nedēļai iesākoties tika aizvadītas divas kārtas, kurās Inter ļoti strauji pietuvojās titula iegūšanai, Atalanta ierindojās otrajā vietā, Juventus ar svārstīgām sekmēm un neizšķirtu pret Fiorentina nokrīt uz ceturto vietu.


Inter, kas pagaišajās divās kārtās piedzīvoja divus neizšķirtus, taču šajā kārtā mājās ar 1:0 minimāli pievarēja Verona un ir ļoti tuvu tam, lai svinētu savu 19. A Sērijas titulu kluba pastāvēšanas vēsturē. Uzvaras vārtus spēles 76' minūtē guva Matteo Darmians. Inter no pēdējajām 15 spēlēm ir uzvarējusi 12 spēles un piedzīvojusi trīs neizšķirtus. Jāpiemin, arī tas, ka Inter pēdējās deviņās spēlēs ir septiņas uzvaras, kuras gūtas ar minimālu pārsvaru 1:0 vai 2:1.

Neveiksmi piedzīvoja AS Roma, kura izbraukumā ar 3:2 piekāpās Igauņa Ragnara Klavana pārstāvētajai Cagliari, taču pagaišo ceturtdien mājās nospēlēja 1:1 neizšķirti pret Atalanta. Cagliari izvirzījās vadībā jau ceturtajā minūtē, kad vārtus no tuvas distances guva Haralambs Likojannis. Mača 27' minūtē AS Roma atspēlējās, kad Karls Peress pēc savā pirmā sitiena, bumba trāpīja pa vārtu stabu un atleca atpakaļ pie viņa, kurš otro reizi bija nekļūdīgs, taču otrā puslaika 57' minūtē Razvans Marins vēl reiz izvirzīja vadībā mājiniekus ar skaistu sitienu no distances. Septiņas minūtes vēlāk mājinieki dubultoja rezultātu, kad Žuau Pedru ar galvu guva vārtus. Piecas minūtes vēlāk Romai izdevās pietuvoties rezultātam pateicoties Federiko Fasio golam.


Napoli ielauzās trijniekā, kad 32. kārtas ietvaros mājās ar 5:2 sagrāva Lazio un 33. kārtā izbraukumā ar 2:0 pieveica Torino. Jāpiemin, ka abās kārtās Napoli izdevās nopelnīt pretinieku komandām noraidījumu.


Tikmēr Milan abās kārtās piedzīvoja zaudējumus un nokrita uz piekto vietu turnīra tabulā. Vispirms trešdien mājās ar 2:1 tika piedzīvots zaudējums pret astotajā vietā esošo Sassuolo, taču jau šo pirmdien izbraukumā piedzīvoja sauso zaudējumu pret Lazio -3:0. Neskatoties uz to, ja pirmie uzbruka viesi, taču mājinieki izvirzījās vadībā jau mača otrajā minūtē, kad Hoakins Korrea apvadīja vārtsargu un sita tukšos vārtos. Pirmā puslaika beigās Lazio guva vēl vienus, taču tiesnesis izmantojot VAR palīdzību ieraudzīja aizmuguri un Manuela Ladzari golu neieskaitīja, taču otrā puslaika sestajā minūtē Korrea individuāli guva

savus otros vārtus mačā un dubultoja rezultātu ar skaistu solo izpildījumu. Vēlāk izdevība bija Čīro Immobile, kurš pārmeta bumbu pāri vārtsargam, taču tā atsitās pret vārtu kreiso stabu. Kreisais stabs bija Immobile traucēklis šajā momentā, taču mača 87' minūtē bumba no Immobile sitiena vēl reiz atsitās pret kreiso stabu, taču šoreiz ielidoja vārtos, panākot 3:0 Lazio vadību. Vēlāk Milan radās laba iespēja gūt pirmos vārtus mačā, taču Franka Kesjē sitiens ar galvu norībināja vārtu pārliktni.

Nākamajā kārtā līdervienības tiksies ar tabulas lejasdaļas komandām, izņēmums ir Sassuolo un Atalanta spēle. Tāpat arī Crotone komandas katra spēle ir kā fināls, jo jau nākamajā kārtā zaudējot Inter vienībai Crotone atvadīsies no A Sērijas.

bottom of page