top of page

LaLiga sasniedz ekvatoru, Real Madrid izkrīt no kausa pret 3. Līgas komandu

LaLiga sasniedz ekvatoru

Aizvadītas LaLiga 19. kārtas noslēdzošās spēles, kas nozīmē, ka daļa komandu noslēdza jau pirmo apli.


Atletico Madrid turpina ieturēt pietiekami komfortablu pārsvaru pār tuvākajiem sekotājiem, uzvarot turnīra lejasgala komandu Eibar ar 2:1. Lai arī Eibar visai pārsteidzoši ātri izvirzījās vadībā pēc realizēta 11 metru soda sitienu, Marko Dmitrevičam pārspējot Oblāku. Turpmāk puslaikā Madrides komanda pilnībā pārņēma iniciatīvu, kas ļāva viņiem neilgi pirms puslaika beigām izlīdzināt rezultātu – pēc Liorentes asistēšanas vārtus guva urugvajietis Suarezs, ejot pārtraukumā ar neizšķirtu 1:1. Otro puslaiku Eibar sāka aktīvāk par pretinieku, tiekot pie vairākām sitienu iespējām, taču tāpat kā pirmajā puslaikā – ātri vien nosēdās dziļā aizsardzībā. Spiediena rezultātā Atletico arī tika pie pendeles izpildes iespējas. To devās sist komandas galvenā zvaigzne uzbrukumā Svaress, un to viņš sekmīgi realizēja, gūstot 11. vārtus sezonā, panākot pirmajā vietā esošo Lionelu Mesi.

Notikumiem bagātā spēlē, principiālā spēlē par vietām Eirokausu zonā, Villarreal uzņēma Granada komandu, tai noslēdzoties ar rezultātu 2:2. Lai arī Villarreal nospiedoši dominēja visā pirmajā puslaikā gan sitienos, gan bumbas kontrolē, 21' minūtē Granada uzbrucējs Soldado diezgan negaidīti izvirzīja savu komandu vadībā. Taču visai ātri, pēc nepilnām 10 minūtēm pretinieki panāca neizšķirtu. Otrā puslaika ievaddaļā neveiksmīgi savā soda laukumā nospēlēja Granada, kas noveda pie iespējama 11 metru soda sitiena. Galvenais tiesnesis pēc VAR palīdzības tomēr izlēma atalgot Villarreal ar pendeles izpildi, to aukstasinīgi izmantoja Moi Gomešs. Šoreiz Granada nelika ilgi gaidīt, pirms izlīdzināja rezultātu – tieši 10 minūtes vēlāk Kenedijs panāk 2:2. Galvenie spēles notikumi norisinājās jau sākoties kompensācijas laikam. Vispirms vēlreiz pateicoties VAR Villerreal tika pie pendeles izpildes, par ko protams pretspēlētāji nebija laimīgi. Verbāli uzbrukumi galvenajam tiesnesim sekoja cits pēc cita, kas noveda pie Jana Brīsa noraidījuma. Par laimi Granada komandai, vārtsargs Pako Alkasērs pendeli atvairīja, ļaujot nosargāt punktu šajā spēlē.


Real Madrid izkrīt no kausa pret 3. Līgas komandu


Spānijas kausa izcīņas vienā no noslēdzošajām 1/16 fināla spēlēm tika fiksēta sensācija - trešās līgas komanda Alcoyano cīņā pret čempioni Madrides Real atspēlējās no 0:1, bet papildlaikā mazākumā izrāva uzvaru 2:1. Alcoyano uzvarot La Liga pastarīti Huesca iepriekšējā kārtā, izpelnījās tiesības 1/16 finālā satikties ar valsts čempioni Madrides Real. Un, maigi sakot, nospēlēja vairāk nekā cienījami. Real sliktas kvalitātes laukumā gan izteikti dominēja, tomēr daudz momentus nespēja radīt un tikai 45' minūtē Zinedina Zidāna komanda guva šķietami tik svarīgos pirmos vārtus - pēc Marselu centrējuma ar galvu precīzs bija Eders Militau. Taču otrajā puslaikā viesiem nekādi neizdevās pielikt punktu, iesitot otros vārtus, un 80' minūtē Alcoyano sensacionāli panāca 1:1. Stūra sitiena izpildes laikā noslinkoja Žuniors Vinisiuss, un Hosē Selboss ar kāju iesita bumbu tukšos vārtos. Alcoyano ar 41 gadu vecu vārtsargu, 25% bumbas kontroli un vienu sitienu vārtu četrstūrī 90 minūšu laikā prata spēli pārvirzīt uz papildlaiku!


Papildlaikā Madridieši daudz uzbruka, turklāt 110. minūtē Alcoyano vēl arī palika mazākumā. 114' minūtē Lukass Vaskess Madrides Real nopelnīja brīvsitienu pie pašas soda laukuma līnijas, taču mājinieki ne tikai atsitās, bet noorganizēja rezultatīvu pretuzbrukumu! Tas bija ļoti pārgalvīgs, bet efektīvs pretuzbrukums - trīs Alcoyano futbolisti metās uz priekšu, pāris mirkļos ar māņkustībām nospēlēja ārkārtīgi aukstasinīgi, kamēr noveda visu līdz piespēlei vārtu priekšā, kur precīzs bija Huanans Kazanova. Trešās līgas komanda nosargāja pārsvaru un izcīnīja lielāko uzvaru kluba vēsturē - 2:1 pret Real.


Citā spēlē Barcelona arī ne bez grūtībām tika 3. Līgas komandai UE Cornella, uzvarot ar 2:0 vien papildlaikā. Pamatlaikā Barcelona tika pie diviem 11 metru soda sitieniem, un abus tā nespēja realizēt – vispirms 1. puslaika beigās Pjaničs to izpildīja neveiksmīgi, bet pēc tam 10 minūtes līdz spēles beigām arī neveiksmīgs bija Osama Dembele. Cornella vārtsargam Ramonam Huanam divi teicami pendeļu atvairījumi. Lai arī Barcelona bija nospiedoši labāka visā pamatlaikā, tas noslēdzās ar bezvārtu neizšķirtu. Papildlaikā gan katalāņi spēja pārvērst rezultātā savu pārsvaru – pašā 1. papildlaika sākumā Dembele reabilitējās par nerealizētu pendeli, šoreiz gūstot vārtus no spēles. Savukārt punktu spēlei pielika Braitvaits, ļaujot Barcelona uzvarēt ar 2:0 un iekļūt astotdaļfinālā.

Šajā nedēļas nogalē Real Sociedad tiksies ar Real Betis, čempionāta līderu trio tiksies ar turnīra tabulas lejasdaļas komandām: Atletico Madrid uzņems grūtībās nonākušo Valencia, Barcelona izbraukumā aizvadīs spēli pret Elche, bet Madrides Real centīsies reabilitēties par neveiksmi kausa izcīņā izbraukuma spēlē pret Deportivo Alaves.

bottom of page