top of page

Leicester City pārspēj Manchester United komandu un iekļūst pusfinālā


Leicester City neatstāja cerības Manchester United komandai un iekļūst pusfinālā. Foto - lcfc.com

Anglijas kausa ceturtdaļfināla gaidītākajā spēlē tikās Premjerlīgas kaimiņi turnīra tabulā Leicester City un Manchester United. Pēc uzvaras pāris dienas atpakaļ Eiropas līgas spēlē pret AC Milan Manchester United veica dažas izmaiņas sākumsastāvā, dodot iespēju Aleksam Tellešam, Nemaņam Matičam, Donijam van de Bēkam, Antonī Marsiālam un Polam Pogbā. Leicester City aktīvāk iesāka spēli, tomēr pirmie vārti nāca ne no kurienes – 24' minūtē Freds pie saviem vārtiem atdeva piespēli Dīna Hendersona virzienā, bet tuvumā esošais Keleči Iheanačo nevarēja neizmantot tādu dāvanu, un aizejot garām Hendersonam, atklāja spēles rezultātu (1:0). Pēc 13 minūtēm Manchester United prata izlīdzināt rezultātu – pēc Pogbā piespēles uz soda laukumu vienatnē atstātais Grīnvuds pārspēja Kasperu Šmeihelu (1:1), pārtraucot savu 15 spēļu sēriju bez vārtu guvumiem.


Otrā puslaika sākumā Juri Tīlemanss izcēlies ar solo gājienu pēc Iheanačo piespēles, un neviena netraucēts, beļģu pussargs ar akurātu sitienu raidīja bumbu vārtu apakšējā stūrī (2:1). Pēc šiem vārtiem Manchester United piespieda pretinieku savā laukuma pusē, bet iekrita pretuzbrukumā 57' minūtē, kad Džeimijs Vārdijs nerealizēja izgājienu viens pret vienu. 64' minūtē, ar cerību atspēlēties, Manchester United veica četras maiņas, izlaižot laukumā Bruno Fernandešu, Maktomineju, Lūku Šou un Kavanī, bet neko sakarīgu pie pretinieku vārtiem nespēja izveidot un 78' minūtē gala rezultātu uz tablo ar sitienu ar galvu uzstādīja Iheanačo (3:1). Leicester City kvalificējas pusfinālam pirmo reizi kopš 1982.gada. Savukārt Manchester United līdz ar to pārtrauca savu 15 spēļu sēriju bez zaudējumiem visos turnīros.


Manchester City visu spēli dominēja pār Everton vienību, gan bumbas kontroles (75% pret 25%), gan sitienu ziņā (15 pret 10 Everton sitieniem). Tomēr salauzt pretinieka pretestību spēja vien 84' minūtē, kad pie atlekušās bumbas pirmais nonāca Gindogans, un raidīja to tukšos vārtos, savukārt noņēma jautājumus par spēles uzvarētēju 90' minūtē Kevins de Breine – 2:0 par labu Manchester City, kas kvalificējās pusfinālam trešo gadu pēc kārtas.


Londonas Chelsea savā laukumā uzņēma Premjerlīgas pastarīti Sheffield United. Izvirzoties vadībā 24' minūtē pateicoties pretinieku vārtu guvumam savos vārtos, Chelsea lielāko daļu no atlikušā laika pavadīja otro vārtu meklējumos, bet pakāpeniski zaudēja iniciatīvu un dodot pretiniekiem izveidot pāris labus momentus, kas lika panervozēt Chelsea līdzjūtējiem. 66' un 78' minūtē no izcilām pozīcijām netrāpīja ar galvu vārtos Makgoldriks un Stīvenss, bet pēdējo iespēju izlīdzināt rezultātu neizmantoja 90' minūtē Raiens Brjūsters. Jau nākamajā uzbrukumā vārtus guva Hakims Zijehs, un Chelsea fani varēja izelpot. Spēle tā arī beidzās ar Chelsea uzvaru 2:0.


Vienīgā zemākas līgas pārstāve Bournemouth nespēja neko likt pretī Southampton vienībai, ciešot zaudējumu ar rezultātu 0:3. Southampton rindās ar vārtu guvumiem izcēlās divas reizes Neitans Redmonds, un Musa Dženepo.


Pusfināla spēles tiks aizvadītas 17. un 18.aprīlī. Leicester City uzņems Southampton, savukārt Chelsea gaida smaga cīņa ar Manchester City.

bottom of page