top of page

Levandovskim hat-trick 22 minūtēs un personāls rekords, Mainz 05 pamet izkrišanas zonu


Roberts Levandovskis mazākumā iesit 3 vārtus un uzstāda kārtējo rekordu. Foto - fcbayern.de

Bundeslīgas pirmās vietas īpašniece Minhenes Bayern, pēc tuvākās sekotājas RB Leipzig minimālās uzvaras dienu iepriekš pār Bīlefeldes Arminia ar rezultātu 1:0, prata atgriezt četru punktu pārsvaru, pateicoties graujošai uzvarai 4:0 spēlē pret Stuttgart. Spēle priekš minheniešiem iesākās ar Alfonso Deivisa noraidījumu spēles 12' minūtē. Bet, kā parādīja spēles turpmākā gaita, Minhenes Bayern šis noraidījums neizsita no līdzsvara, un turpmāko 27 minūšu laikā Stuttgart vārtos ielidoja četri vārti. Robertam Levandovskim pietika ar 22 minūtēm, lai noformētu hat-trick, palielinot savu gūto vārtu skaitu šosezon Bundeslīgā līdz 35 vārtiem, kas poļu uzbrucējam ir jauns personīgais rekords (iepriekšējais labākais rādītājs, 34 vārti, tika uzstādīts pagājušā sezonā).

Uzvaras guvušas Čempionu līgas zonā esošās Wolfsburg un Frankfurtes Eintracht vienības. Wolfsburg ar rezultātu 2:1 viesos pārspēja Brēmenes Werder, pateicoties pretinieku vārtu guvumam savos vārtos un Vouta Veghorsta precīzam sitienam. Savukārt Frankfurtes Eintracht kopā ar Berlīnes Union sarīkoja vārtu birumu, izceļoties kopā ar septiņiem vārtu guvumiem, pie tam seši no tiem jau tika gūti pirmajā puslaikā. Līdz 7' minūtei komandas apmainījās ar vārtu guvumiem (izcēlās Andrē Silva un Makss Kruze), savukārt 34' minūtē Berlīnes Union pussargs Roberts Andrihs, atdodot neprecīzu piespēli savam vārtsargam un raidot bumbu savos vārtos, izvirzīja pretiniekus vadībā (2:1). Šie negaidīti ielaistie vārti nenāca par labu Berlīnes Union par labu, un nākamajās septiņās minūtēs Frankfurtes Eintracht izcēlās vēl ar diviem vārtu guvumiem (Andrē Silvam otrie vārti, kā arī vārtu guvums Filipa Kostiča kontā). Makss Kruze pirmā puslaika kompensācijas laikā spēja atgūt vienus vārtus (4:2). Berlīnes Union turpināja meklēt iespējas atspēlēties, kopumā spēlē izceļoties ar 25 sitieniem pretinieku vārtu virzienā, bet komandai ar realizāciju nav veicies līdzīgi kā pirmā puslaikā, kad divus sitienus no vārtu līnijas izsita pretinieku spēlētaji. Savukārt gala rezultātu uz tablo kompensācijas laikā uzstādīja Timotijs Šandlers, Frankfurtes vienībai svinot uzvaru ar rezultātu 5:2.

Dortmundes Borussia viesojās pie 1. FC Köln. Spēle priekš dortmundiešiem iesākās veiksmīgi – jau 3' minūtē Ērlings Holanns izvirzīja savu komandu vadībā. Tomēr mājinieki prata ne tikai atspēlēties pateicoties Ondreja Dudas precīzi realizētam 11 metru soda sitienam, bet arī izvirzīties vadībā 65' minūtē, kad pēc Tomasa Menjē ne visai pārliecinošas spēles Ismails Jakobs izlauzās pa kreiso malu un ar spēcīgu sitienu pārspēja Marvinu Hicu. Glābt Dortmundes Borussia no negaidīta zaudējuma bija lemts Holannam, kurš raidīja bumbu tukšos vārtos, atkal panākot perfekto vidējo vārtu skaitu vienā spēlē (49 vārti 49 spēlēs Dortmundes Borussia vienībā). Izcili šajā epizodē nospēlējis Ansgars Knaufs, kam šī bija debija Bundeslīgā – labās malas uzbrucējs izcili tika galā ar savu pretinieku, aizskrienot garām viņam un izceļoties ar ideālu raidījumu uz norvēģu uzbrucēju. Zaudēto punktu dēļ Dortmundes Borussia attālinājusies no Čempionu līgas zonas – no 4.vietā esošās Frankfurtes Eintracht vienības dortmundiešus šķir 4 punkti.


Neizmantoja iespēju pacelties uz 5.vietu tabulā Leverkūzenes Bayer, ciešot negaidītu zaudējumu ar rezultātu 0:3 pret Berlīnes Hertha. Pie tam gala rezultāts tika uzstādīts jau 33' minūtē. Šis Bayer zaudējums, augstākminētās Stuttgart un Berlīnes Union neveiksmes, kā arī Minhengladbahas Borussia ilgi gaidītā uzvara spēlē pret Schalke 04 (līdz ar to pārtraucot savu sešu spēļu zaudējumu sēriju visos turnīros) ar rezultātu 3:0, un SC Freiburg uzvara ar rezultātu 2:0 pār Augsburg saasināja cīņu par vietu Eiropas Konferenču līgā – no 10-tās līdz 6.vietai šķir 4 punkti.


Notikušas izmaiņas tabulas lejasgalā – pēc pieminētās uzvaras pār Leverkūzenes Bayer no 16-tās uz 14.vietu pacēlās Berlīnes Hertha, kā arī pirmo reizi kopš 8.kārtas izkrišanas un pārspēļu zonu pameta Mainz 05 vienība, pēc savas uzvaras viesos pret TSG Hoffenheim ar rezultātu 2:1.

Bundeslīga dodas pārtraukumā sakarā ar nacionālo izlašu logu, bet uzreiz pēc čempionāta atjaunošanās 3.aprīļa vakarā Bundeslīgas cienītājus gaida, visticamāk, šīs sezonas galvenā spēle – cīņa starp RB Leipzig un Minhenes Bayern, kas būtiski ietekmēs intrigu par čempiontitula īpašnieka noskaidrošanu. Pastāv iespējamība, ka šai spēlei tiks pielaisti arī līdzjutēji, daži avoti ziņo, ka spēli klātienē varētu apmeklēt līdz pat 999 skatītājiem. Tajā pašā dienā Dortmundes Borussia centīsies pietuvoties Čempionu līgas zonai, savā laukumā uzņemot Frankfurtes Eintracht, kā arī, ja nebūs savainojumu, mūs gaida duelis starp Ērlingu Holannu un Andrē Silvu – abi uzbrucēji ar 21 vārtiem savā kontā dala otro vietu labāko vārtu guvēju tabulā. Kā arī var atzīmēt kārtu noslēdzošo Berlīnes derbiju starp Union un Hertha vienībām.

bottom of page