top of page

Leverkūzenes Bayer nostiprinās trešajā vietā, Minhenes Bayer saglabā četru punktu pārsvaru


Vācijas Bundeslīgā aizvadīta 17.kārta, līdz ar to noslēdzot pirmo sezonas daļu. Minhenes Bayern, kura jau iepriekšējā kārtā sev nodrošināja tā saucamo ziemas čempiones titulu, ar rezultātu 1:0 viesos pārspēja reģionālos kaimiņus no Augsburg FC pateicoties Roberta Levandovska precīzi izpildītam 11 metru soda sitienam spēles 13' minūtē. Poļu uzbrucējs pabeidza sezonas pirmo daļu ar 22 vārtiem 16 spēlēs (izceļoties ar vismaz vienu vārtu guvumu 13 spēlēs), kas ir viņa labākais rādītājs karjerā (iepriekšējais rekords tika uzstādīts pagājušā sezonā – 19 vārti sezonas pirmajā daļā), kā arī uzstādījis jauno Bundeslīgas rekordu šajā rādītājā. Jāsaka, ka Augsburg komandai bija lieliska iespēja panākt neizšķirtu spēles 75' minūtē, kad par Benžamēna Pavāra spēli ar roku savā soda laukumā tika nozīmēts 11 metru soda sitiens. Augsburg spēlētājs apspēlēja Manuelu Noijeru raidot bumbu pretējā stūrī, taču Minheni no punktu zaudējuma glāba vārtu stabs.

Minhenes vienība palika vienīgā Bundeslīgā, kas šosezon izcēlās ar vismaz vienu vārtu guvumu katrā spēlē – Berlīnes Union, kas līdz šim arī izcēlās ar vārtu guvumu katrā sezonas spēlē, ar rezultātu 0:1 piekāpās RB Leipzig vienībai. Lielāko daļu no spēles dominēja RB Leipzig (bumbas kontrole 68% pret 32%, sitieni vārtu rāmī – 5:1), izlaižot vairākas labas iespējas. Spēles vienīgos vārtus 70' minūtē guva Emils Fošbergs, kas ļāva saglabāt 4 punktu starpību ar pirmajā vietā esošo Minhenes Bayern.


17.kārtas centrālajā spēlē Leverkūzenes Bayer savā laukumā uzņēma Dortmundes Borussia, kurām pirms šīs spēles bija vienāds punktu skaits. Spēli aktīvāk iesāka vienība no Dortmundes, bet tieši viņi pirmie dabūja bumbu savos vārtos – 14.minūtē pēc diezgan nepārliecinoša atsitiena no vārtiem vārtsarga Romāna Birki izpildījumā, Bayer pārtvēra bumbu un pēc zibenīga pretuzbrukuma, nonākot viens pret vienu, spēles rezultātu atklāja Musa Diabī (1:0). Atlikušajā pirmā puslaika daļā vairākkārt apdraudēja Birki sargātos vārtus (kopējā sitienu statistika 14:5), bet ja ne Dortmundes Borussia vārtsarga pārliecinoša spēle, tad rezultāts līdz pirmā puslaika beigām varēja kļūt graujošs.


Otrajā puslaikā viesi atdzīvinājās, pakāpeniski mēģinot radīt draudus mājinieku vārtiem. Labu iespēju 56.minūtē neizmantoja Tomass Menjē, raidot bumbu augstāk par vārtiem no izdevīgas pozīcijas. Tomēr Dortmundes Borussia centieni atmaksājās spēles 67.minūtē – piespiežot pretinieku kļūdīties blakus savam soda laukumam, bumba no Matsa Hummelsa un Rafaela Gerreiru nonāca pie bijušā Leverkūzenes Bayer spēlētāja Jūliāna Branta, kurš ar sitienu no 19 metriem vārtu tālajā stūrī izlīdzināja rezultātu (1:1). Jau nākamajā uzbrukumā pēc minūtes Brants varēja izvirzīt savu komandu vadībā, bet pēc viņa sitiena no metra attāluma bumba trāpīja pa Leverkūzenes Bayer aizsargu Edmondu Tapsobu. Vēl pēc minūtes no izdevīgas pozīcijas sitiens neizdevies Džeidonam Sančo. Galu galā šie neizmantotie momenti izrādījās izšķirošie, par ko viesi tika sodīti spēles 80.minutē – pēc Menjē un Manuela Akandži pieļautām kļūdām un zibenīgās Bayer izspēles izgājienu viens pret vienu realizēja 17 gadus jaunais talants Florians Vircs (2:1). Līdz ar šo uzvaru Leverkūzenes Bayer pārtrauca savu četru spēļu sēriju bez uzvarām Bundeslīgā, un nostiprinājusies 3.vietā. Tikmēr Dortmundes Borussia pussargam Džeidonam Sančo pirmo reizi neizdevās izcelties ar rezultativitātes punktu spēlēs pret Leverkūzenes Bayer (iepriekš aizvadītās 5 spēlēs 2 vārti un 8 rezultatīvas piespēles).


Schalke 04 svarīgā spēlē cīņā par izdzīvošanu savā laukumā pieņēma 16.vietā esošo 1. FC Köln, bet arī šajā spēlē cieta sāpīgu zaudējumu ar rezultātu 1:2, ielaižot vārtus kompensācijas laika trešajā minūtē. Jāatzīmē Schalke 04 uzbrucējs Metjū Hope, kurš izcēlās ar vārtu guvumu jau trešajā spēlē pēc kārtas. Tikmēr Schalke 04 un Mainz 05 ar 7 punktiem kontā atpaliek no 16.vietas par 8 punktiem, bet no glābjošām 14. un 15.vietām – par 10 punktiem. Vienību no Gelzenkirhenes papildinājuši Seads Kolašinacs un Klāss Jans Hintelārs ar cerību izglābties otrā sezonas daļā, bet abi iedzīvojušies savainojumos un atgriešanās termiņi nav zināmi. Ja iepriekšējā kārtā tika fiksēti pieci neizšķirti, tad šoreiz tikai viena spēle beidzās ar šādu iznākumu – punktus savā starpā sadalīja SC Freiburg un Frankfurtes Eintracht (2:2), kam šī ir jau sestā nezaudētā spēle pēc kārtas.

Nākamajā kārtā Minhenes Bayern un RB Leipzig tiksies attiecīgi ar turnīra tabulas lejasgalā esošām komandām Schalke 04 un Mainz 05, kā arī mūs gaida cīņa starp divām Borussia vienībām no Minhengladbahas un Dortmundes, savukārt Leverkūzenes Bayer uzņems ar 29 punktiem piektā vietā esošo Wolfsburg.

bottom of page