top of page

Lielais trijnieks izcīna pārliecinošas uzvaras


Uz Itālijas futbola čempionāta trešo vietu pacēlies Turīnas Juventus, kas principiālā savstarpējo konkurentu cīņā savā laukumā pārspēja AS Roma ar 2:0 un apsteidza to arī čempionāta tabulā. Turīnas komanda spēja izvirzīties vadībā pret kaimiņiem turnīra tabulā jau 13' minūtē. Morata soda laukuma pusaplī piespēlēja Ronaldu, un portugālis bija precīzs kārtējo reizi, trāpot apakšējā stūrī. Tie viņam bija jau 16. vārti šajā A Sērijas sezonā.


Otrajā puslaikā romieši ar pārliecinošiem 10:0 bija pārāka sitienu statistikā, taču neskatoties uz to Juventus dubultoja pārsvaru - 70' minūtē pēc Kuluševska piespēles bumbu savos vārtos ievirzīja brazīlietis Ibanjess, kas ļāva spēlei noslēgties 2:0 Juve labā.

Ārkārtīgi neveiksmīgi savas spēles pēdējās 50 minūtes aizvadīja Bergamo Atalanta, kas nespēja nosargāt pat trīs vārtu pārsvaru pret turnīra lejasgala komandu Torino. Atalanta jau 21' minūtē savā laukumā ar 3:0 spēja nokļūt vadībā, taču Torino ar lielas veiksmes palīdzību divus vārtus atspēlēja jau pirmā puslaika izskaņā. Vispirms Beloti pēc paša nerealizētas pendeles iesita vārtsarga atsisto bumbu, bet citā uzbrukumā, bumbai pēc viena sitiena trāpīdama gan pa pārliktni, gan stabu, atlēkušo bumbu trāpīja brazīlietis Bremers. 84' minūtē punktu Torino izglāba nesen uz maiņu iznākušais Boancoli – 3:3. Atalanta nespēja uzvarēt jau trešajā spēlē pēc kārtas, bet Torino tika pie astotā neizšķirta pamatlaikā pēdējās deviņās spēlēs.


Sestdienas vakars noslēdzās ar Napoli zaudējumu Dženovā ar 1:2. Abus Genoa vārtus jau pirmajās 26' minūtē pret savu bijušo komandu guva 37 gadus vecais ziemeļmaķedonietis Gorans Pandevs, kurš līdz šim vienīgos vārtus sezonā bija iesitis pirms vairāk nekā 4 mēnešiem, pirmos vārtus gūdams no tuvas distances, otros iesitot pēc izcila pagrieziena, saņemdams piespēli un tikdams garām aizsargam. Napoli goda vārtus 79' minūtē guva Politāno. Genoa izcīnīja trešo uzvaru pēc kārtas un pamatlaikā nav zaudējusi jau sešas spēles pēc kārtas.


Svētdienas spēlē Milan savā laukumā izrēķinājās ar Crotone vienību - 4:0. Milānas klubs pamatīgi dominēja sitienos, izpildot 21 sitienu, no kuriem 12 lidoja vārtu taisnstūrī. Spēles rezultātu 30' minūtē atklāja Ibrahimovičs, tie zviedru uzbrucējam bija 500. vārti savā karjerā. Zlatans kļuva vien par trešo spēlētāju aiz Mesi un Ronaldu, kuram šādu sasniegumu 21. gadsimtā izdevies īstenot. Otrā puslaika vidū Ibra guva arī savus 501. vārtus savā 24. sezonā, kamēr Milānas rindās viņš izcēlies 83 reizi, bet šosezon tie bija viņa 14. vārti. Mača gala rezultātu ar diviem vārtiem divu minūšu laikā uzstādīja Rebičs, kurš iesita divreiz. AC Milan atkal apsteidza otru pilsētas klubu Inter, nu ieņemot pirmo vietu A Sērijā.


Dienu noslēdza Romas Lazio un Cagliari spēle. Atšķirībā no Milānas, Lazio pret vienu no turnīra pastarītēm ilgi nespēja gūt vārtus, lai arī pārsvars pirmajā puslaikā bija ļoti iespaidīgs - sitienos 10:1. Kaljāri komanda šajā gadā spējusi izcīnīt tikai vienu punktu un arī šodien nespēja papildināt savu punktu bagāžu - 61' minūtē Lazio vadībā izvirzīja Immobile. Mača beigās gan viesi tika pie dažiem bīstamiem momentiem, taču iznākumu mainīt tomēr nespēja. Cagliari pie uzvaras A Sērijā nav spējusi tikt jau kopš 7. novembra, kamēr Lazio šī bija septītā uzvara no viņu pēdējiem 8 mačiem.

Nākamajā kārtā savā starpā tiksies Napoli un Juventus. Savukārt svētdien jāizceļ Inter un Lazio tikšanās.

bottom of page