top of page

Lille atgriežas līderes lomā, Monaco iekļūst trijniekā


Lille atgriezās Ligue 1 vadībā. Foto - losc.fr
Dati no flashscore.com

Francijas Ligue 1 pēc izlašu pārtraukuma atgriezās ar noraidījumu bagātām spēlēm un Lille minimālu uzvaru pār PSG, kā rezultātā atgūstot pirmo vietu turnīra tabulā, tikmēr Monaco ielauzās trijniekā, kamēr Lyon nospēlēja neizšķirti ar Lens. Vēl divas spēles, kurās tika saņemti noraidījumi bija Lorient 1:0 uzvarā pret Brest un Stade de Reims 2:2 neizšķirtā pret Stade Rennais.


Monaco mājās ar 4:0 sagrāva Metz. Spēles visi vārtu guvumi tika gūti otrajā puslaikā. 50' minūtē rezultātu Monaco labā atklāja Sesks Fabregass ar vienpadsmit metru soda sitienu. Divas minūtes vēlāk mājinieki dubultoja rezultātu, kad ar individuālu reidu izcēlās Eliots Motazo, kurš piespēlēja soda laukumā brīvam Kevinam Volandam, kurš panāca 2:0 vadību. Vēlāk uz maiņu nākušais Visams Ben Jeders guva divus vārtus. Vispirms 77' minūtē apspēlēja Metz aizsargu soda laukumā un sita precīzi, bet 89' minūtē realizēja vienpadsmit metru soda sitienu. Jāpiemin, ka 87' minūtē Metz aizsargs Džons Bojē saņēma savu otro dzelteno kartīti un tika noraidīts tieši tajā brīdī, kad savā soda laukumā nogāza pretinieku un deva iespēju Monaco sist vienpadsmit metru soda sitienu.

Dati no flashscore.com

Lille izbraukumā uzveica PSG un atguva līderes vadību. Jāpiemin, ka pagaišajā kārtā tieši PSG atguva vadību uzvarot Lyon. PSG dominēja ar 65% bumbas kontroli, pa vārtiem sita 16 reizes, bet vārtu rāmi trāpīja tikai trīs, kas bija tikpat cik Lille, taču visas spēles garumā tie bija vienīgi Lille izdarītie sitieni, kā rezultātā 20' minūtē Lille arī guva vienīgos vārtus šajā spēlē, kuri izrādījās arī uzvaras vārti, kad soda laukumā brīvam tika piespēlēts Džonatanam Deividam, kurš sita nekļūdīgi. Jāpiemin, ka 90' minūtē otro dzelteno kartīti nopelnīja PSG superzvaigzne Neimars un tika noraidīts, taču vienu minūti vēlāk jau kompensācijas laikā to pašu izdarīja Tiago Djalo.


Lyon izbraukumā nespēja uzvarēt Lens un nospēlēja 1:1 neizšķirti, tādējādi zaudējot vietu līderu trijniekā, taču Lens šobrīd atrodas piektajā vietā turnīra tabulā. Pirmajā puslaikā Lens gūtie vārti 34' minūtē netika ieskaitīti ar VAR palīdzību. Vispirms Lyon vārtsargs kļūdījās un zaudēja bumbu, kā rezultātā Lens centra pussargs guva vārtus, taču trāpot komandas biedram pa roku, bumba rikošetā ielidoja vārtos. Līdz puslaika beigām abas komandas atbildēja ar bīstamiem momentiem, bet vārti puslaikā netika gūti.


Otrā puslaika sākumā abas komandas vēlreiz atbildēja ar bīstamiem momentiem, līdz 65' minūtē Lens izvirzījās vadībā, kad brīvi izrāvās Džonatans Klauss un sita caur kājām vārtsargam, izvirzot vadībā Lens. Spēles 81' minūtē Lyon izrāva neizšķirtu, kad pēc burzmas Lens soda laukumā, vārtus guva Lukas Paketa. Arī šī spēle beidzās ar noraidījumu, kad pēc asa pārkāpuma, sarkano kartīti saņēma uz maiņu nākušais Lyon pussargs Islams Slimani.


Svētdienas pēdējajā spēlē Marseille mājās ar 2:0 uzvarēja Dijon un ielauzās sešiniekā. Pirmā puslaika beigās vārtus guva Leonardo Berardi, bet otrā puslaika 79' minūtē rezultātu dubultoja Alvaro.

Dati no flashscore.com

Nākamajā kārtā visām līdervienībām nāksies tikties ar zemākām vienībām, taču jau rītdien sāksies Francijas kausa 1/8 fināla spēles, kā arī trešdien UEFA Čempionu līgas ietvaros PSG izbraukumā nāksies cīnīties pret Bayern.

bottom of page