top of page

Lille joprojām uzvaras tiesas pārsvars pār sekotājiem


Pirms svarīgas atbildes spēles pret Minhenes Bayern PSG pārliecinoši pārspēja Strasbourg komandu. Foto - psg.fr

Francijas futbola čempionātā pie uzvaras 32. spēļu kārtā tika pirmās piecas čempionāta vadošās komandas, savukārt lielais četrinieks paliek piecu punktu robežās.


Kārtas pirmajā spēlē līderpozīcijā nostiprinājās Lille, kas izturēja mājinieku komandas Metz spiedienu, 17' minūtē atvairīja pendeli un otrajā puslaikā svinēja smagu, tomēr drošu uzvaru – 2:0. Abus vārtus guva turki. 60' minūtē uzvaras vārtus ar spēcīgu sitienu tuvajā augšējā stūrī iesita Latvija futbola līdzjutējiem labi zināmais Jilmazs, kurš pirms 2 nedēļām guva vārtus pret Latviju, bet 89' minūtē pēc stūra sitiena izspēles tālajā stūrī trāpīja malējais aizsargs Čeliks. Lille nākamajā kārtā uzņems tabulas vidusdaļas komandu Montpellier, kas aizraujošā spēlē vairākumā, pēdējās spēles sekundēs izrāva neizšķirtu pret Marseille ar 3:3.


Pretinieku uzvaras dēļ spēkus šajā nedēļā gaidāmajai Čempionu līgai nevarēja taupīt savainojumu un diskvalifikāciju novājinātā PSG, kas Strasbūrā bija spiesta laukumā sūtīt gandrīz pašu stiprāko pieejamo virknējumu, taču daudz satraukties par spēles iznākumu parīziešiem nenācās. Jau pirmajā puslaikā tika gūti trīs vārti, beigās izcīnot ļoti pārliecinošu uzvaru ar 4:1. 21. vārtus sezonā iesita Mbapē, vēl vairāk nostiprinoties labāko snaiperu galvgalī.


Uz titulu vēl var turpināt cerēt arī Monaco un Lyon, kuras mājās ar 3:0 pieveica attiecīgi Dijon un Angers. Monaco turpinās teicama sērija - aizvadītas jau sešas sausās spēles pēc kārtas un Francijas čempionātā 17 pēdējos mačos izcīnītas 13 uzvaras un piedzīvots tikai viens zaudējums. Visus trīs vārtus Monaco pastarītei iesita tikai otrajā puslaikā – uzvaras vārti Rīgā pret Latvijas nacionālo izlasi iesitušajam melnkalnietim Jovetičam, bet pārējos guva līgas otrais labākais bombardieris Ben Jeders. Divus vārtus tikmēr guva Nīderlandes izlases un Lionas Olympique līderis Depajs, kurš ar 16 vārtiem iekārtojies aiz Ben Jedera muguras trešajā vietā labāko vārtu guvēju sarakstā.


Eirokausu zonā ar pārliecinošu uzvaru pār Lorient ar 4:1 nostiprinājās Lens, kas līdz ar to savu līgā nezaudēto spēļu sēriju pagarinājusi līdz vienpadsmit spēlēm.

Jau otrdien PSG otrajā UEFA čempionu līgas ceturtdaļfināla spēlē uzņems Minhenes Bayern, pret kuru viesos izdevās izcīnīt rezultatīvu uzvaru ar 3:2. Savukārt nākamajā Ligue 1 kārtā jāatzīmē jau pieminētā Lille un Montpellier divcīņa, PSG uzņems Saint Etienne, bet Monaco viesosies pie Bordeaux.

bottom of page