top of page

Liverpool grauj Arsenal, Chelsea pirmais zaudējums ar Tuhelu


Chelsea piedzīvoja pirmo zaudējumu, kopš Tuhels pārņema komandas vadību. Foto - premierleague.com

Pēc nacionālo izlašu loga Anglijas Premjerlīgas cienītājus gaidīja pāris interesanti dueļi, tai skaitā Arsenal un Liverpool duelis. Pirmajā puslaikā Liverpool pilnībā dominēja, bet izcēlās vien ar pāris sitieniem garām vārtiem. Savukārt pirmais vārtu guvums pienācis 64' minūtē – ar precīzu sitienu ar galvu pēc Aleksandra-Arnolda centrējuma izcēlās Djogu Žota (0:1). Pagāja vien pāris minūtes, un Liverpool dubultoja pārsvaru – Mohameds Salāhs izlauzās pa labo malu, un raidīja bumbu vārtos starp kājām Berndam Leno (0:2). Savukārt 82' minūtē tas pats Djogu Žota ar savu otro vārtu guvumu pēc Liverpool zibenīga pretuzbrukuma uzstādīja gala rezultātu – 0:3. Liverpool uzvar Arsenal viesos pirmo reizi kopš 2016.gada.

Tikmēr trešās vietas īpašniece Leicester City savā laukumā uzņēma līderi Manchester City. Spēle iesākās ar neieskaitītu viesu vārtu guvumu – ar Fernandinju tālšāvienu netika galā Kaspers Šmeihels, bet tiesnešu brigāde fiksēja pasīvo aizmugures stāvokli Serhio Aguero, kurš pāris dienas pirms spēles paziņoja, ka šī viņam ir pēdējā sezona Manchester City rindās. Kopumā ievērojams pārsvars pirmajā puslaika piederēja viesiem – 22' minūtē Kevins de Breine no soda sitiena pārbaudīja uz izturību vārtu pārliktni, 42' minūtē pēc beļģu pussarga sitiena bumba aizlidoja nedaudz garām vārtiem, bet mirkli pirms tam Rijāda Mehreza sitienu no tuvas distances atvairīja Šmeihels. Pirmā puslaika izskaņā gūt vārtus izdevies Džeimijam Vārdijam, kam šī bija 300.spēle Anglijas Premjerlīgā, bet arī šeit tika fiksēta aizmugure. Ielauzt Šmeihela cietoksni 58' minūtē izdevās Bendžaminam Mendī (0:1), savukārt 74' minūtē pēc Stērlinga un Gabriela Žezusa saspēles punktu pielika brazīlietis (0:2). Manchester City šī ir 15.uzvara viesos pēc kārtas.


Uz 14 spēļu atzīmes pārtrūka iespaidīgā Londonas Chelsea un Tomasa Tuhela sērija bez zaudējumiem. Spēlē pret West Bromwich Albion vadībā Chelsea 27' minūtē izvirzīja Kristians Pulišičs, bet jau pēc kāda mirkļa sarkano kartiņu saņēma Tjagu Silva. Bez viena spēlētāja Chelsea pilnībā izgāza pirmā puslaika beigas – otrajā un ceturtajā kompensācijas minūtē ar vārtu guvumiem izcēlās Mateuss Pereira, pie tam pirmajos vārtos viņam asistēja vārtsargs Sems Džonstons. West Bromwich Albion uzņēmis ātrumu un izcēlās vēl ar trīs vārtu guvumiem otrajā puslaikā (divi vārti Robinsonam, vieni Dianē kontā), savukārt Chelsea atzīmējās vien ar Meisona Maunta vārtiem. Galu galā uz tablo negaidīts 2:5 par labu WBA. Izmantoja šo Chelsea neveiksmi savā labā West Ham United, kas gandrīz izlaida trīs vārtu pārsvaru spēlē pret Wolverhampton Wanderers, bet tomēr spēja uzvarēt ar rezultātu 3:2, un pakāpties uz ceturto vietu.


Neatpaliek no saviem kaimiņiem Manchester United. Nonākot iedzinējos spēlē pret Brighton & Hove Albion (ar vārtu guvumu izcēlās United bijušais spēlētājs Dennijs Velbeks), Manchester United prata gūt uzvaru pateicoties Markusa Rešforda un Meisona Grīnvuda vārtiem otrajā puslaikā ar rezultātu 2:1, pagarinot savu sēriju bez zaudējumiem Premjerlīgā līdz 10 spēlēm un kārtējo reizi parādot savu raksturu – šī ir astotā uzvara, kad komandai nācās atspēlēties.


Zaudēja svarīgus punktus cīņa par iekļūšanu Eirokausos Everton un Tottenham. Vienība no Liverpūles spēles beigās ielaida vārtus un nospēlēja neizšķirti ar Crystal Palace (1:1), bet Tottenham nepietika ar diviem Harija Keina vārtiem, lai pārspētu Newcastle United (2:2). Tottenham uzbrukuma līderis pateicoties šiem diviem vārtiem nonācis 8.vietā labāko bombardieru sarakstā Premjerlīgas vēsturē, kā arī uzstādījis jaunu rekordu gūto vārtu skaitā viesu spēlēs (84 vārti), spēlējot viena klubā. Iepriekšējais rekords (82) piederējis ilggadējam Manchester United spēlētājam Veinam Rūnijam.

Jau šodien un rīt Anglijas godu Čempionu līgā aizstāvēs Liverpool, Chelsea un Manchester City, tiekoties attiecīgi pret Madrides Real, Porto un Dortmundes Borussia. Savukārt Arsenal un Manchester United ceturtdien Eiropas līgas ietvaros tiksies attiecīgi ar Prāgas Slavia un Granada. Nākamajā Premjerlīgas kārtā var izcelt Tottenham un Manchester United cīņu. Leicester City viesosies pie West Ham United, Manchester City uzņems Leeds United, savukārt Liverpool lūkos atriebties Aston Villa par apkaunojošo zaudējumu ar rezultātu 2:7 sezonas pirmajā daļā.

bottom of page