top of page

Liverpool izglābjas, Francijā un Spānijā čempionu noskaidros pēdējā kārtā, CSKA bez Eirokausiem

Alisona vārti, Liverpool pietuvojas Čempionu līgai, Leicester City pirmais Anglijas kauss


Alisons tikko guva vārtus un izrāva uzvaru Liverpool komandai. Foto - premierleague.com

Nedēļas vidū ieplānotā Manchester United un Liverpool principiālā cīņa, kura tika pārcelta no 2.maija, varēja nenotikt arī šoreiz – ceļu uz Old Trafford stadionu Liverpool autobusam bloķēja Manchester United fanu pūlis, kas turpina protestēt pret komandas īpašniekiem. Tomēr policija iejaucās, un Jurgena Klopa komanda nonāca uz Old Trafford, kur parādīja iespaidīgu sniegumu un izcīnīja uzvaru ar rezultātu 4:2, kas vācu trenerim bija pirmā uzvara viesos pret Manchester United. Īpaši efektīgi iznākuši Djogu Žotas vārti – pēc Filipsa piespēles portugāļu uzbrucējs raidīja bumbu vārtos ar papēdi.


Tomēr vēl neparastāku vārtu guvumu Liverpool izpildījumā mēs sagaidījām spēlē pret West Bromwich Albion. Nonākot iedzinējos, Liverpool visai ātri izlīdzināja rezultātu pēc Salāha precīza sitiena (kas ļāva ēģiptiešu uzbrucējam gūto vārtu ziņā izlīdzināties ar Keinu), bet līdz pašai pēdējai minūtei nespēja ielauzt pretinieku cietoksni. Un te palīgā nācis... vārtsargs Alisons, kurš ar galvu raidīja bumbu precīzi vārtu stūrī, atnesot savai komandai tik svarīgus 3 punktus. Brazīlietis kļuva par pirmo vārtsargu Liverpool rindās, kurš guvis vārtus, kā arī par pirmo vārtsargu Anglijas Premjerlīgā, kurš guvis uzvaras vārtus. Ņemot vērā Chelsea negaidītu zaudējumu pret Londonas Arsenal (0:1), Liverpool ir aktīvi iesaistījusies cīņā par vietu Čempionu līgā, un kalendārs izskatās parocīgāks – atlikušas spēles pret Burnley un Crystal Palace, savukārt Chelsea un Leicester City tiksies savā starpā, kā arī Leicester gaida spēle ar Tottenham.


Spraiga solās būt arī cīņa par atlikušām vietām Eiropas un Konferenču līgā. Tottenham un West Ham, kam ir pa 59 punktiem, tīri teorētiski vēl nav pazaudējušas cerības iekļūt Čempionu līgā, bet objektīvi skatoties, iespējas uz to ir visai niecīgas – ir jācer uz pretinieku neveiksmēm, un pašiem jāņem maksimāli daudz punktu, cik vien iespējams. West Ham pazaudēja vērtīgus punktus, nospēlējot neizšķirti pret Brighton (1:1), savukārt tuvākā sekotāja Everton negaidīti piekāpās turnīra pastarītei Sheffield United (0:1). Iesaistīties cīņā par Eirokausiem var arī Arsenal un Leeds United, bet viņu iespējas arī būs atkarīgas no pretinieku rezultātiem.


Izlaidušas šo kārtu, Londonas Chelsea un Leicester City, 20 000 skatītāju klātbūtnē tikušās savā starpā Anglijas kausa finālā. Jau nonākot uz laukuma, Džeimijs Vārdijs izcēlies ar unikālu sasniegumu – viņš savas karjeras laikā ir nospēlējis visās 13 Anglijas kausa kārtās (kā zināms, Vārdijs daļu no savas karjeras aizvadīja pusprofesionālā līmenī). Pie nospiedošā Chelsea pārsvara, Leicester City pietika ar vienu sitienu vārtu rāmī, lai ielauztu pretinieku cietoksni – ar iespaidīgu sitienu vārtu devītniekā izcēlies Juri Tīlemanss (0:1). Dramatiska izvērtusies spēles galotne, kad pēc pāris rikošetiem bumba ielidoja Leicester City vārtos, bet ar VAR tika konstatēts, ka mirkli pirms tam Marko Alonso nonāca aizmugurē, un vārtu guvums tika atcelts, kas nozīmēja, ka Leicester City izcīnīja savu pirmo Anglijas kausu vēsturē, un pirmo trofeju kopš sensacionālās uzvaras Anglijas Premjerlīgā 2016.gadā.


Levandovskis panāk leģendāro Milleru, noskaidroti Čempionu līgas un Eiropas līgas dalībnieki, Vācijas kauss dodas uz Dortmundi


Roberts Levandovskis gūst 40 vārtus Bundeslīgas sezonā un panāk Gerda Millera rekordu. Foto - fcbayern.com

Pirms 33.kārtas Berlīnē otro reizi pāris dienu laikā savā starpā tikās RB Leipzig un Dortmundes Borussia. Leipcigas vienība lūkoja izcīnīt pirmo trofeju savā vēsturē (ja neskaitīt zemāko līgu un reģionālo kausu titulus) un atriebties par zaudējumu 32.kārtas spēlē, tomēr tam nebija lemts notikt – jau pēc pirmā puslaika dortmundieši pārliecinoši nonākuši vadībā ar rezultātu 3:0. RB Leipzig prata atspēlēt vienus vārtus pēc Dani Olmo precīza sitiena, bet trekno punktu pielika Ērlings Holanns, kam, līdzīgi kā Džeidonam Sančo, šie bija otrie vārti šajā spēlē – 4:1, un Dortmundes Borussia piekto reizi izcīna Vācijas kausu.


Veiksmīga izdevusies dortmundiešiem arī nedēļās nogale. Viesojoties pie Mainz 05, Borussia arī šoreiz bijusi vadībā ar rezultātu 3:0, galu galā svinot uzvaru ar rezultātu 3:1. Šī uzvara, kā arī visai negaidīts Frankfurtes Eintracht zaudējums pret pēdējās vietas īpašnieci Schalke 04 (3:4) nozīmēja, ka dortmundieši garantējuši sev vietu Čempionu līgā. Kvalificējusies Eiropas nozīmīgajam klubu turnīram, pirmo reizi kopš 2015-16 sezonas, arī Wolfsburg, kas cīnījās neizšķirti ar RB Leipzig (2:2). Dortmundes Borussia un Wolfsburg atlika vien noskaidrot, kura no vienībām saņems bronzas medaļas, tiekoties attiecīgi pret Leverkūzenes Bayer un Mainz 05. Savukārt Frankfurtes Eintracht, kopā ar Bayer, dosies uz Eiropas līgu.


Par vienu no galvenām intrigām tuvāk čempionāta beigām kļuva Roberta Levandovska gājiens pretī Gerda Millera rekordam (40 vārti vienas Bundeslīgas sezonas ietvaros). Un poļu uzbrucējs ir panācis savu leģendāro priekšteci, precīzi realizējot 11 metru soda sitienu pirmajā puslaikā spēlē pret SC Freiburg. Ļoti laba izdevība polim kļūt par rekorda vienīgo īpašnieku bija otrajā puslaikā, bet Levandovskis neprata iesist no pāris metriem tukšajā vārtu stūrī, trāpot pa vārtsargu. Bet iespējams tas notiks nākamajā spēlē, pret Augsburg.


Viena no neatrisinātām intrigām ir vieta Eiropas Konferenču līgā, ko saņems komanda, kas ieņems 7.vietu, sakarā ar to, ka kausa īpašniece (Dortmundes Borussia) ir kvalificējusies vienam no Eirokausiem. Uz to pretendē 4 komandas – Berlīnes Union, Stuttgart, kas guva svarīgu uzvaru ar rezultātu 2:1 pār vēl vienu pretendenti, Minhengladbahas Borussia, un jau augstāk pieminētā SC Freiburg, kas spēles beigās pret Minhenes Bayern prata izcīnīti vienu punktu (2:2). Var likties, ka parocīgākā situācijā atrodas Borussia un Stuttgart, kas tiksies attiecīgi ar Brēmenes Werder un Bīlefeldes Arminia, bet arī viņu pretinieki savus turnīra mērķus nav atrisinājuši – abas vienības vēl pretendē uz izkrišanu no Bundeslīgas vai došanos uz pārspēlēm, un pirmspēdējā vietā esošo 1. FC Koln vienību gaida spēle pret Schalke 04. SC Freiburg un Berlīnes Union savukārt tiksies ar stipriem, bet jau motivāciju pazaudējušiem Frankfurtes Eintracht un RB Leipzig. Pēdējai Bundeslīgas kārtai varēs sekot līdzi sestdien 16:30.


Barcelona zaudē un izstājas no cīņas par La Liga titulu


Luiss Svaress gūst savus, iespējams, svarīgākos vārtus sezonā, palīdzot Atletico izraut uzvaru. Foto - Getty Images

Ar pamatīgu izbīli, taču pie uzvaras La Liga čempionāta 37. kārtā tika Madrides Atletico, kas 76' minūtē nonāca iedzinējos, tomēr spēja atspēlēties un, pateicoties Svaresa vārtu guvumam 88' minūtē, izcīnīja sarežģītu uzvaru ar 2:1 pār Osasuna. Pie uzvaras tika arī Madrides Real, kas ar 1:0 pieveica Athletic Bilbao, bet pavisam no cerībām uz titulu atvadījās Barcelona, kas izlaida vadību un ar 1:2 zaudēja Celta vienībai.


Pēdējās divās kārtās visas spēles Spānijas čempionātā risinās vienlaicīgi. No līderēm visdrošāk ar savu uzdevumu galā Madrides Real. Spēlējot izbraukumā pret Athletic Bilbao, pirmajā puslaikā ļoti vienmuļā spēlē neviena no komandām nespēja izdarīt sitienu vārtu rāmī. Otrā puslaika sākumā Real palielināja spiedienu un tika arī pie pirmajiem momentiem - Kazemiru sita pa pārliktni. 68' minūtē beidzot Madride izvirzījās vadībā, kad pēc Kazemiru piespēles bumbu ar celi vārtos raidīja Načo. Aizmugurē atradās Benzemā, tomēr bumbai nepieskārās - vārti tika ieskaitīti - 0:1. Ar šādu rezultātu spēle arī noslēdzās. Bilbao mača laikā spēja vārtu rāmī trāpīt vien reizi. Real uz brīdi pat izvirzījās līgas vadībā, kad Atletico ielaida vārtus pret Osasuna, tomēr beigās kārtu noslēdza otrajā vietā.


Otra Madrides komanda Atletico savā laukumā bija ļoti motivēta izcīnīt uzvaru, jo jau pirmajā puslaikā izpildīja 16 sitienus pa pretinieku vārtiem, tomēr bumba spītīgi negāja mērķī. Melnkalnietis Savičs to beidzot nogādāja mērķī 59' minūtē, taču tika fiksēta aizmugure. Tomēr 76' minūtē Osasuna šokēja atlētus - Ante Budimirs ar galvu sita pa vārtiem, Oblaks bumbu atsita, taču tā jau bija šķērsojusi vārtu līniju - 0:1! Atletico saglabāja pacietību, turpināja uzbrukt un galu galā izglābās. 82' minūtē ar pirmajiem vārtiem sezonā rezultātu izlīdzināja Lodi, bet 88' minūtē pēc Karasko piespēles no soda laukuma vidus Svaress atgrieza Atletico turnīra līderpozīcijā - 2:1. Jāpiemin, ka kopumā Madrides klubs pretinieku vārtus visas spēles laikā spēja apšaudīt veselas 26 reizes.


Kārtējo neveiksmi piedzīvoja Barcelona, kas zaudēja Celta. Mesi 28' minūtē izvirzīja Barcelona vadībā, taču atkal vadība netika noturēta. 38' minūtē rezultātu izlīdzināja Mina, bet 89' minūtē tas pats Mina izrāva uzvaru Celta - 1:2. Lai arī Katalonijas klubam bija nospiedošs pārsvars bumbas kontrolē un sitienos pa vārtiem, sitienos vārtu rāmī bija pilnīgs līdzsvars – 4:4.


No pārējām spēlēm jāizceļ Villarreal pārliecinošā uzvara pār Sevilla - 4:0. Ar hat-trick izcēlās kolumbiešu uzbrucējs Baka. Tāpat ļoti svarīgu uzvaru cīņā par izdzīvošanu izcīnīja Elche, kas ar 3:1 izbraukumā pieveica Cadiz, bet vietu La Liga, pateicoties 19 gadus vecā japāņa Kubo vārtu guvumam 84' minūtē, saglabāja Getafe, kas ar 2:1 pieveica Levante.


Pēdējā kārtā izšķirsies Spānijas La Liga titula ieguvējs. Galvenā uzmanība protams tiks pievērsta abu Madrides klubu spēlēm. Madrides Real savā pēdējā spēlē uzņems 7. vietas īpašnieci Villarreal, kas tīko pēc Eiropas Līgas ceļazīmes, kamēr Atletico viesosies pie Valladolid, kas atrodas priekšpēdējā pozīcijā, un, lai varētu cerēt uz izvairīšanos no izkrišanas, komandai obligāti jāuzvar. Lai Atletico nodrošinātu sev titulu, tiem jānospēlē līdzīgi vai labāk kā Madrides Real paralēlā spēlē. Abas spēles tiks aizvadītas sestdien 19:00.


AC Milan, Napoli vai Juventus - trešais lieks.


Juve vēl cer aizķerties aiz ceļazīmes uz Čempionu līgu. Foto - Getty Images

Itālijas A Sērijas 37. kārtas ietvaros Atalanta pārcēlās uz otro vietu pateicoties Milan izbraukuma neizšķirtam pret Cagliari -0:0. Vēl joprojām notiek cīņa par Čempionu līgu un Napoli ar svarīgu uzvaru pret Fiorentīna (2:0) šobrīd dala punktus ar Milan. Viss izšķirsies pēdējajā kārtā!


Atalanta septiņu vārtu trillerī ar 4:3 izbraukumā uzveica Genoa. Pirmie vārti tika gūti devītajā minūtē, kad Zapata saspēlējoties ar Maļinovski, izvirzīja vadībā viesus. Mača 26' minūtē vēl vienus vārtus atveda Zapata un Maļinovskis, kad ar individuālu atdevi Zapata izkārtoja lielisku sitienu Ruslanam Maļinovskim, kurš nekļūdījās. Puslaikam noslēdzoties Robins Gozēns ar galvu panāca Atalanta 3:0 vadību.


Otrā puslaika sākumā abas komandas atbildēja ar vārtu guvumiem. Vispirms 48' minūtē mājiniekiem pirmos vārtus guva Eldors Šamurodovs, bet trīs minūtes vēlāk vārtus guva Mario Pašaličs, viesiem panākot komfortablu 4:1 vadību, taču Genoa nepadevās un atbildēja vēl ar diviem vārtu guvumiem, kad izcēlās Gorans Pandevs un ar saviem otrajiem vārtiem mačā Šamurodovs, taču Genoa spēja uzvarēt tikai puslaiku.


Jāpiemin, ka Atalanta jau rīt Itālijas kausa finālā nāksies spēkoties pret Juventus, kura vēl vienā rezultatīvā mačā mājās ar 3:2 uzvarēja par čempioniem kļuvušo Inter un arī turpina cīņu par Čempionu līgu. Spēles 24' minūtē Krištianu Ronaldu guva vārtus pēc tā, kad vārtsargs atvairīja viņa izpildīto vienpadsmit metru soda sitienu, jo atradās pirmais pie atlecošās bumbas. Vēlāk viesu labā Romelu Lukakū realizēja vienpadsmit metru soda sitienu un izlīdzināja rezultātu, bet puslaika kompensācijas laika trešajā minūtē Huans Kvadrado atgrieza Juves vadību.


Otrā puslaika 83' minūtē Inter vēlreiz atspēlējās pateicos Kjelīnī bumbas raidījumam savos vārtos, taču piecas minūtes vēlāk Kvadrado atkal guva vārtus, šoreiz uzvaras nesošus. Viņš realizēja vienpadsmit metru soda sitienu, kad šādu sitienu izpildītājs Ronaldu jau bija nomainīts.


Napoli izbraukumā ar 2:0 uzveica Fiorentina un cīņā par Čempionu līgu dala punktus ar Milan - 76. Visi vārti tika gūti otrajā puslaikā, kad 56' minūtē Lorenzo Insinje tāpat kā Ronaldu nerealizējot vienpadsmit metru soda sitienu, taču tajā paša situācijā arī revanšējoties, kad nonāca pirmais pie atlecošās bumbas. 11 minūtes vēlāk Napoli dubultoja rezultātu pateicoties Lorenzo Venuti auto golam.


Pēdējā kārtā, kura tiks aizvadīta šajā nedēļas nogalē, Juventus viesosies pie Bologna, bet Napoli uzņems Verona komandu. Tikmēr AC Milan komandai priekšā ir ļoti sarežģīta izbraukuma spēle pret Atalanta. Šobrīd Juve atpaliek no Milan un Napoli par vienu punktu. Juve, lai tiktu Čempionu līgā der tikai un vienīgi uzvara, jo vienādu punktu gadījumā ar Napoli vai AC Milan, vai uzreiz ar abām komandām kopā, Juve pēc papildus radītajiem paliks ārpus labākā četrinieka. Savukārt, gadījumā ja Juve savā spēlē izcīnīs uzvaru, tad AC Milan, lai paliktu Čempionu līgas zonā, jānospēlē ne sliktāk kā Napoli paralēlā spēlē, jo vienādu punktu gadījumā tieši Milānas klubs paliks ceturtie.


Savukārt par palikšanu A Sērijā joprojām Benevento var apsteigt Torino vienību. Torino šobrīd ir trīs punktus priekšā, un šovakar aizvadīs pārcelto spēli ar Lazio. Gadījumā, ja Torino zaudēs, tad viss izšķirsies Torino un Benevento savstarpējā spēlē pēdējā kārtā, kurā, Benevento izcīnot uzvaru, nobīdīs Turīnas klubu uz 18.vietu, un paliks Itālijas augstākajā līgā.


Lille soļo pretī čempiontitulam


Svētdien tiks noskaidrots, kas kļūs par Ligue 1 čempionu. Teorētiski arī Monaco pretendē uz zeltu. Foto - Getty Images

Vēl spraiga cīņa notiek par Francijas Ligue 1 titulu, jo pirmspēdējās, 37' kārtas ietvaros Lille mājās nespēja neizšķirti 0:0 pret Saint Etienne un ļāva PSG sev pietuvoties, kā rezultātā titula īpašnieks tiks noskaidrots pēdējā kārtā.


Par vienu punktu no Lille atpalikušā PSG ar graujošu 4:0 mājās pieveica Reims. Rezultāts PSG tika atklāts jau spēles 13' minūtē, kad Kilians Mbape nopelnīja vienpadsmit metru soda sitienu, kuru realizēja Neimars. 11 minūtes vēlāk Kilians pats guva vārtus, kad izmantoja pretinieku kļūdu savā soda laukumā. Otrā puslaika 68' minūtē Markinjos pēc stūra sitiena ar galvu panāca 3:0, bet punktu mača rezultātam 89' minūtē pielika trīs minūtes atpakaļ uz maiņu nākušais Moize Kīns.


Nākamajā kārtā uz teorētiskām iespējām par čempiontitulu var cerēt arī Monaco, kas mājās ar rezultātu 2:1 pieveica Stade de Rennais. Monaco abi uzvaras nesošie vārti tika gūti pirmajā puslaikā, kad 16' minūtē izcēlās Vissams Ben Jaders, bet 29' minūtē Aleksandrs Golovins dubultoja rezultātu. Otrā puslaika 68' minūtē viesiem izdevās vienus atspēlēt, pateicoties Aksela Disasi bumbas raidījumam savos vārtos, taču ar to nepietika, lai atspēlētos.


Monaco nedrīkst atslābt, jo cīņā par trešo vietu uz pēdām min Lyon, kas izbraukumā septiņu vārtu spēlē sagrāva Nimes -5:2. Rezultātu jau spēles piektajā minūtē pirmie atklāja tieši mājinieki, kad Lyon aizsargs kļūdījās un piespēlēja Musam Konē, kuram atlika vien iesist, taču turpinājums priekš laukuma īpašniekiem nebija veiksmīgs, jo trīs minūtes vēlāk Lukas Paketa atspēlēja rezultātu, 12 minūtes vēlāk Memfiss Depajs dubultoja rezultātu un četras minūtes vēlāk Paketa guva dubli šajā mačā, panākot 3:1 vadību uz tablo pirmajam puslaikam noslēdzoties. Otrajā puslaikā Lyon labā pa vienam pievienoja Husems Avārs un Islams Slimani, taču Nimes labā savus otros vārtus mača guva Kone.


Izšķirošajā kārtā Lille viesosies pie nemotivētās Angers, savukārt PSG gaida sarežģīta spēle pret čempionāta lejasdaļas komandu Stade Brestois, kura turpina cīņu par palikšanu Ligue 1. Savukārt Monaco viesosies pie Lens vienības, kura arī turpina cīņu par Eirokausiem. Lyon noslēgs sezonu mājās ar spēli pret Nice. Ļoti interesanta situācija ir tabulas lejasdaļā, kur teorētiski veselas sešas komandas var nokļūt pārspēļu zonā. Pateicoties pārliecinošai uzvarai ar 4:0 pret Dijon, Nantes joprojām saglabā cerības izkļūt ārā no pārspēļu zonas. Visas spēles tiks aizvadītas svētdien 22:00.


Maskavas Spartak pēc dažu gadu pārtraukuma atgriežas Čempionu līgā, CSKA bez Eirokausiem, Rotor skandalozi izkrīt no Premjerlīgas


Maskavas Spartak izrauj uzvaru un pietuvojas Čempionu līgas kvalifikācijai. Foto - spartak.com

Krievijas čempionātā tika aizvadīta pēdējā kārta, kurā tika noskaidrots otrs Čempionu līgas dalībnieks, kā arī pārējie Eirokausu dalībnieki. Tāpat arī noskaidrojās, kuram klubam ir jāpamet Premjerlīga.


Visas spēles, izņemot vienu, svētdien sākās 14:00. Lokomotiv komandai bija nepieciešama uzvara spēlē pret nemotivēto Ural un jācer, ka Groznijā Spartak noslēgs sezonu ar zaudējumu.


Viss gāja uz to, ka šī būs Lokomotiv veiksmes diena, jo spēles 20' minūtē Vladimirs Iļjins atklāja rezultātu Groznijā, izvirzot Akhmat komandu vadībā. Un jau 31' minūtē tas pats Iļjins panāca jau 2:0. Savukārt paralēlā spēlē, nospēlējot 27 minūtes, Ural spēlētājs Rafals Augustiņaks nopelnīja otro brīdinājumu par pārkāpumu pie paša soda laukuma līnijas, kas nozīmēja, ka vairāk kā stundu Lokomotiv spēlēs vairākumā.


Kaut arī Lokomotiv pirmajā puslaikā vārtus neguva, rezultāts paralēlā spēlē noteikti pārtraukumā vēl vairāk motivēja komandu, jo otrajā puslaikā Lokomotiv burtiski apšaudīja pretinieku vārtus, izveidojot neskaitāmu momentu daudzumu. Otrajā puslaikā Lokomotiv spēlētāji pamanījās trāpīt gan pa vārtu konstrukciju, gan arī izšķērdēt momentus no super-izdevīgām pozīcijām. Kopumā sitienu starpība bija 21:1 Lokomotiv labā. Tikmēr Groznijā, 54' minūtē Spartak uzsāka savu atspēlēšanos, pateicoties Kvinsija Promesa vārtiem.


Ja Ural komandai cerības uz panākumu šajā spēlē palika tikai izveidojot vēl ciešāku mūri pie saviem vārtiem, vēl jo vairāk, tāpēc kā spēles 75' minūtē vēl viens Ural spēlētājs nopelnīja brīdinājumu par pārkāpumu pie paša soda laukuma un atstāja savu komandu jau 9 vīru sastāvā. Tad paralēlā spēlē Akhmat ik pa laikam ļoti bīstami apdraudēja Spartak vārtus. Maskavas Spartak spēlētāji zemapziņā apzinās, ka nedrīkst atstāt visu uz Ural mūra pleciem paralēlā spēlē un pašiem jāizcīna ceļazīme uz Čempionu līgas kvalifikāciju, kas beigās arī izdevās - Mozess ar spēcīgu sitienu spēles 83' minūtē panāca izlīdzinājumu - 2:2. Un jau šāds rezultāts garantēja sarkan-baltajiem sudraba medaļas.


Lokomotiv spēlētāji, acīmredzot, nezinot, kas notiek paralēlā spēlē tomēr uzlauza Ural vārtus spēles 89' minūtē. To varēja spriest pēc emocijām pēc vārtu guvuma. Taču Akhmat un Spartak spēles rezultāts viņus noteikti neiepriecināja un Spartak dodas Čempionu līgā, kamēr Lokomotiv Eirokausu sezonu uzsāks Eiropas līgas grupu turnīrā.


Cīņā par atlikušām Konferences līgas vietām gan Sochi, gan arī Kazaņas Rubin savas spēles noslēdza neizšķirti, bet CSKA tomēr piekāpās ar 2:3 Dynamo vienībai un pirmo reizi kopš 2000.gada netika Eirokausos.


Vairāk jāpastāsta par notikumiem tabulas lejasdaļā, kur liela karstuma dēļ Ufa un Tulas Arsenal spēle tika atlikta uz divām stundām. Kamēr Rotor cīnījās Kazaņā par izdzīvošanu Premjerlīgā, abas viņas konkurentes savu spēli varēja uzsākt, jau zinot rezultātu Rotor spēlē. Par ko Rotor jau griezās Krievijas futbola savienībā ar pretenziju.


Ufā viens no termometriem, kurš tika nostādīts blakus laukumam uzrādīja 35 grādus, otrs - 39. Pēc reglamenta, ja termometri uzrāda vairāk par 35 grādiem, spēle var notikt tikai tad, ja abas komandas sniedz rakstisku piekrišanu, ko, protams, neviena no komandām neizdarīja. Līdz ar to spēle tika pārcelta uz divām stundām.


Savā spēlē Rotor darīja visu iespējamo, lai paliktu Premjerlīgā. Spēles 78' minūtē no 11 metru atzīmes Rotor atklāja rezultātu. Kazaņas Rubin, kuri varēja palikt arī ārpus Eirokausu zonas, metās atspēlēties, līdz, visbeidzot, jau 90'+4 minūtē, arī ar 11 metru soda sitiena palīdzību, rezultātu izlīdzināja.


Izcīnot tikai vienu punktu spēlē, Rotor tomēr uz kādu brīdi apsteidza turnīra tabulā Ufas komandu, pateicoties labākiem savstarpējo spēļu rezultātiem. Līdz ar šādu iznākumu Tulas Arsenal jau nodrošināja sev vietu Premjerlīgā, un varēja atļauties šajā spēlē arī zaudēt, kas arī notika. Jau pirmajā puslaikā tika uzstādīts gala rezultāts - 2:1 Ufa labā. Jāatzīmē, ka otrus vārtus Ufa labā guva Arsenal spēlētājs Maksims Beļajevs, kurš pēc centrējuma no stūra sitiena, ar galvu raidīja bumbu savos vārtos. Otrajā puslaikā Tulas komanda palika mazākumā, un šāds rezultāts noturējās līdz pašām beigām. Līdz ar to Rotor pamet Premjerlīgu.


Sanktpēterburgas Zenit, kuri noslēdza sezonu ar pārliecinošu uzvaru pret Tambov (5:1) - ir ne tikai šīs sezonas rezultatīvākā komanda (76 vārtu guvumi), bet arī komanda ar labāko vārtu attiecību (+50) un labāko realizāciju (13.8% sitienu noslēdzās ar vārtu guvumiem). Zenit uzbrucējs Artjoms Dzjuba, kurš pēdējā kārtā guva 4 vārtus, kļuva par sezonas rezultatīvāko spēlētāju ar 20 vārtu guvumiem, apsteidzot savu kluba biedru Sardāru Azmūnu par vieniem vārtiem. Arī pieskaitot rezultatīvās piespēles Dzjubam ir labākais radītājs sezonā - 20 vārti un 6 rezultatīvās piespēles (arī pēc šī radītāja otrajā vieta palika Azmūns - 19+2). Aiz Zenit pēc šiem radītājiem iet Maskavas Spartaks - 56 vārti, vārtu attiecība +19. Džordans Larsons ir trešais rezultatīvākais spēlētājs 15 vārtu guvumi un 5 rezultatīvās piespēles. Otrā komanda ar labāko realizāciju aiz Zenit ir Sochi vienība - 12.4%.

bottom of page